Cele mai bune televizoare de 75 de inchi din 2024

Cu tehnologia TV parcurgând un drum lung, vă puteți bucura de imagini uimitoare de strălucire cinematografică în propriul living. Dacă sunteți în căutarea celei mai captivante experiențe TV, probabil că vă veți uita la ecrane mai mari. Deși nu este cea mai mare dimensiune de televizor disponibilă, un televizor de 75 de inchi este cu siguranță suficient pentru majoritatea.

Cel mai bun televizor de 75 de inchi în general: TCL QM8

Hannah Stryker / MakeUseOf

TCL QM8 este alegerea noastră de top, deoarece oferă o valoare excelentă față de echilibrul performanței. Este, de asemenea, unul dintre cele mai strălucitoare televizoare de pe piață astăzi, atingând până la 2.000 de nits, în timp ce cele 2.300 de zone locale de reglare a luminii oferă un contrast excelent. Calitatea imaginii este bine detaliată, iar culoarea este precisă și largă.

Dacă aveți chef de imersiune vizuală, QM8 este disponibil și în dimensiuni mai mari de 75 de inchi. De fapt, există un afișaj de 98 de inchi scump, dar uimitor, dacă doriți să creați o poartă către o altă lume pe peretele dvs.

TV TCL QM8 QLED

Cel mai bun în general

Cu culorile și contrastul remarcabile, pe lângă faptul că este unul dintre cele mai strălucitoare televizoare disponibile astăzi, TCL QM8 este o alegere excelentă pentru cei care caută un televizor de 75 inchi de calitate. Pe lângă calitatea superioară a imaginii, este disponibil și la un preț plăcut în comparație cu concurența.

Pro

 • Suport Dolby Vision și HDR10+
 • Excelentă platformă Google TV
 • Decalaj bun de intrare
 • VRR și ALLM
 • 2x HDMI 2.1, unul care acceptă 144 Hz

Contra

 • Sunet mediu
 • Unghiuri de vizualizare înguste
 • Tuner ATSC 1.0

Cel mai bun televizor de 75 de inchi pentru buget: Hisense U6K

Hisense

Hisense U6K a fost lansat cam în același timp cu U7K și U8K. Deși nu oferă aceleași standarde ca și frații săi mai scumpi, este unul dintre cele mai accesibile televizoare de 75 de inchi din jur și oferă o valoare considerabilă pentru cumpărătorul care are grijă de buget.

  7 cele mai bune instrumente de analiză API pentru a construi o experiență grozavă

Este un televizor mini-LED 4K accesibil, care oferă un contrast superb, o gamă largă de culori, până la 500 de nits de luminozitate maximă în HDR și suport pentru Dolby Vision și HDR10+. Dacă este încă în afara intervalului de preț, sunt disponibile afișaje mai mici, oferind și mai multă valoare.

Seria Hisense U6K

Cel mai bun televizor de 75 inchi la buget

În ciuda faptului că este cea mai economică versiune de Hisense în 2023, U6K oferă câteva caracteristici surprinzătoare. Paramount este calitatea excelentă a imaginii 4K a televizorului, dar are și un sunet neașteptat de bun, iar platforma sa Google TV este ușor de utilizat și plină de funcții.

Pro

 • Suport VRR și ALLM
 • Excelentă platformă Google TV
 • suport eARC
 • Calitate superbă a imaginii
 • Audio decent pentru preț

Contra

 • Fără HDMI 2.1
 • Rată de reîmprospătare nativă de 60 Hz
 • Calitate medie a imaginii SDR
 • Unghi de vizualizare îngust

Cel mai bun televizor OLED de 75 de inchi: LG C3

Hannah Stryker / MakeUseOf

Televizoarele OLED oferă cea mai bună calitate a imaginii, iar LG C3 se numără printre cele mai bune televizoare OLED pe care le puteți găsi. Pe lângă negrul perfect oferit de această tehnologie, C3 oferă, de asemenea, o culoare superbă, naturală și niveluri bune de luminozitate de până la 800 nits. În plus, manevrarea sa de primă reflectare înseamnă că puteți viziona cu draperiile deschise atâta timp cât nu este o zi deosebit de luminoasă.

Acest televizor are un afișaj puțin mai mare la 77 de inchi și, la fel ca predecesorul său, C2, excelează ca televizor pentru jocuri. Are un lag de intrare impresionant de scăzut și patru porturi HDMI 2.1 pentru jocuri de ultimă generație 4K/120Hz.

LG C3 OLED

Cel mai bun OLED

LG C3 se mândrește cu o luminozitate de vârf impresionantă pentru un televizor OLED. De asemenea, are o manevrare excelentă a reflexiei, astfel încât nu veți avea nevoie întotdeauna de perdelele trase. Cu niveluri de negru perfecte și culori precise, C3 este o alegere excelentă pentru filme. Cu toate acestea, jucătorii vor fi încântați de caracteristicile televizorului, mai ales dacă dețineți o consolă de nouă generație.

Pro

 • Panou extrem de subțire
 • Unghiuri bune de vizualizare
 • Manipulare impresionantă a reflexiei
 • Garantie de cinci ani
 • Platformă webOS încărcată cu funcții

Contra

 • Nu la fel de luminoase ca televizoarele OLED mai premium

Cel mai bun televizor de 75 de inchi pentru jocuri: Samsung QN90C

Hannah Stryker / MakeUseOf

Samsung QN90C oferă aproape tot ce și-ar putea dori un jucător. Cu patru porturi HDMI 2.1, beneficiați de suport pentru consolă de ultimă generație 4K/120Hz, în timp ce televizorul are, de asemenea, ALLM, VRR și un întârziere scăzut de intrare. În plus, luminozitatea maximă este superbă la 2.000 nits, iar sunetul este mult peste ceea ce v-ați aștepta de obicei la un televizor. În plus, obțineți sunet de urmărire a obiectelor pentru a vă îmbunătăți plăcerile de vizionare și de joc.

  Fiecare zgomot deodată vă permite să ascultați muzică din fiecare gen

În ciuda statutului său QLED, QN90C oferă o vizualizare excelentă în afara unghiului, făcând sesiunile de jocuri cu mai mulți jucători o opțiune. Familiile se pot extinde, de asemenea, mai mult prin cameră în nopțile de film, fără a experimenta degradarea calității imaginii.

TV Samsung QN90C QLED

Cel mai bun pentru jocuri

2198 USD 2998 USD Economisiți 800 USD

Samsung QN90C bifează toate căsuțele de care are nevoie un jucător atunci când ia în considerare un televizor cu ecran mare. Are tot ce ai nevoie pentru consolele de jocuri PS5 și Xbox Series X/S și o luminozitate maximă care face de rușine multe alte televizoare QLED din clasa sa.

Pro

 • Telecomanda reincarcabila cu panou solar
 • Niveluri excelente de negru și acuratețe a culorii
 • Tuner ATSC 3.0
 • Asistent de jocuri care oferă funcții utile
 • Suport pentru Alexa și Google Assistant

Cel mai bun televizor de 75 de inchi pentru filme: LG C2

LG

Odată cu lansarea lui C3, LG C2 este disponibil la un preț mai bun decât anterior, oferind în același timp funcții care sunt doar puțin inferioare, ceea ce îl face o alegere OLED superbă pentru o configurație home theater.

Cu un negru perfect, un raport de contrast infinit și o saturație remarcabilă a culorilor, acest televizor oferă o calitate impecabilă a imaginii. Și, cu suport complet HDR, inclusiv Dolby Vision pe care televizoarele Samsung nu-l au, suport Dolby Atmos și un mod Filmmaker care vă permite să vizionați filme exact în formatul dorit de regizor, nopțile de film sunt cu atât mai memorabile.

Pe lângă filme, este și un televizor superb pentru jucători. Cu patru porturi HDMI 2.1 pentru jocuri 4K/120Hz, VRR, ALLM și o multitudine de alte funcții, pasionații de jocuri video vor simți că au lovit aurul.

LG C2 OLED

Cel mai bun pentru filme

LG C2 nu este doar o alegere excelentă pentru jocuri, dar iubitorii de film vor adora calitatea imaginii oferită de acest superb televizor OLED. Este, de asemenea, disponibil la un preț mai mic decât anterior, de la lansarea lui LG C3. Cu toate acestea, există o diferență minimă de calitate între cele două.

Pro

 • Manevrare excelentă a reflexiei
 • Unghiuri de vizualizare superbe
 • Niveluri perfecte de negru OLED
 • Întârziere scăzută de intrare și alte caracteristici excelente de joc
 • Luminozitate de vârf HDR bună pentru un televizor OLED

FAQ

Î: Care este cea mai bună distanță de vizionare pentru un televizor de 75 de inchi?

Societatea Inginerilor de Film și Televiziune vă recomandă să vă așezați la o distanță de aproximativ 9,5 până la 15 picioare de un televizor de 75 de inchi. Cu toate acestea, dacă doriți să experimentați mai multă imersiune când vizionați filme, puteți sta mai aproape fără disconfort atunci când vizionați conținut de înaltă rezoluție pe un afișaj potrivit.

  Cum să antrenezi un Chatbot AI cu o bază de cunoștințe personalizată folosind API-ul ChatGPT

Î: Care este cea mai bună rezoluție pentru un televizor de 75 de inchi?

Este un amestec între 4K și 8K. Desigur, 8K oferă mai multe detalii și arată incredibil pe un televizor de 75 de inchi, dar televizoarele 8K sunt, de asemenea, considerabil mai scumpe. 4K este standardul actual pentru calitate înaltă și reprezintă o actualizare semnificativă la 1080p (Full HD), deși detaliile se pot pierde atunci când vizionați de la mai mult de 15 picioare.

Î: Este mai bine să cumpărați un televizor inteligent sau un dispozitiv de streaming?

Alegerea unuia sau altuia depinde de preferințele personale și bugetul. Un televizor inteligent și un dispozitiv de streaming sunt la fel de ușor de configurat, dar puteți folosi și televizorul inteligent pentru a interacționa cu alte dispozitive inteligente din casă. Cu toate acestea, hardware-ul și software-ul de pe un televizor inteligent pot deveni rapid depășite, oferind probleme de lag și aplicații, care pot fi dificil de actualizat.

Un dispozitiv de streaming, pe de altă parte, funcționează cu orice televizor și vă permite să convertiți orice televizor „prost” într-unul inteligent. De asemenea, sunt mici și compacte, deci sunt o opțiune excelentă dacă călătoriți des. De asemenea, veți avea acces la o selecție mai largă de servicii și aplicații, în timp ce streamingul este de obicei o experiență mai fluidă datorită procesoarelor mai rapide și actualizărilor frecvente de software.

Î: Ce este OLED?

OLED înseamnă diodă emițătoare de lumină organică. Este un tip de tehnologie de afișare utilizată nu numai pe televizoare, ci și pe smartphone-uri, laptopuri și alte dispozitive. Fiecare pixel dintr-un afișaj OLED este format din material organic. Când trece un curent, acest material emite lumină. Pixelii pot fi dezactivați complet, motiv pentru care televizoarele cu tehnologie OLED oferă niveluri de negru perfecte. La rândul său, acest lucru duce la rapoarte de contrast mai mari și la culori mai saturate și naturale.

De asemenea, pixelii se pornesc și se opresc rapid, ceea ce duce la timpi de răspuns mai rapizi și scene de acțiune fluide, cu neclarități minime. Prin urmare, televizoarele OLED sunt excelente pentru vizionarea de filme de acțiune și sporturi cu ritm rapid. De asemenea, puteți viziona din toate unghiurile fără nicio degradare a calității imaginii. Aceasta înseamnă că televizoarele OLED sunt perfecte pentru nopțile de film în familie sau pentru a-i aduce pe vecini la marele joc.

Cu toate acestea, televizoarele OLED nu pot atinge luminozitatea maximă pe care o pot obține alte tehnologii TV, așa că sunt cele mai bune atunci când vizionați într-o cameră întunecată sau întunecată. Există și alte avantaje și dezavantaje de luat în considerare atunci când cumpărați un televizor OLED, dar principalul motiv care v-ar putea dezamăgi sunt costurile sale mai mari.

Î: Ce este HDR?

HDR înseamnă gamă dinamică înaltă. Această tehnologie este utilizată în fotografie, video și ecrane, inclusiv televizoare, smartphone-uri și laptop-uri. Televizoarele care acceptă HDR pot atinge o gamă mai largă de luminozitate și culoare în comparație cu SDR (gamă dinamică standard). Acest lucru duce la un contrast mai profund și la culori mai adevărate, în timp ce detaliile pot fi identificate mai ușor în umbră.

Cele mai populare formate HDR sunt Samsung HDR10 și HDR10+ și Dolby Vision, care este adesea considerat cel mai bun format HDR.