Cele mai bune aplicații pentru luarea de note pentru iPhone și iPad

Oamenii spun că cea mai bună cameră este cea pe care o ai cu tine și credem că același lucru este valabil și pentru aplicațiile pentru note. Dacă aveți întotdeauna un iPhone sau iPad cu dvs., oricare este excelent pentru a lua notițe. Dar ce aplicație ar trebui să folosești?

Aplicațiile care țin notițe împrăștie App Store și, la un moment dat, mi s-a părut că nu am putea trece o zi fără o nouă lansare de aplicație. De atunci multe au căzut pe margine, inclusiv unele aplicații de profil înalt, dar ceea ce a mai rămas este o colecție de aplicații care variază de la genial la abisal.

Deci, care ar trebui să folosești?

Când alegeți o aplicație pentru iPhone sau iPad pentru a lua notițe, există câteva condiții prealabile în joc, în funcție de utilizarea dvs. specială. Pentru unii, integrarea Dropbox este o necesitate, în timp ce altele sunt perfecte atâta timp cât aplicația acceptă iCloud. Unii oameni ar putea avea nevoie de asistență pentru exportul ca Markdown sau poate au nevoie de previzualizări live ale acelor note Markdown. Există atât de multe cerințe diferite, încât este imposibil să le luăm în considerare pe toate aici. Ceea ce putem face este să împărtășim ceea ce credem că sunt cele mai bune aplicații de luare de note pentru iPhone și iPad, pentru majoritatea oamenilor.

Acestea fiind spuse, hai să intrăm.

Note Apple

Locul evident pentru a începe aici este cu aplicația Apple Notes, deoarece este livrat cu fiecare iPhone și iPad. Imediat din cutie, acele dispozitive au una dintre cele mai bune aplicații de luare a notițelor din jur, dar nu este lipsită de defecte, iar acele defecte sunt suficiente pentru a-l face un cetățean de clasa a doua pe dispozitivele multor oameni.

Cel mai bun lucru pe care Notes îl are de oferit este că se sincronizează fără efort între toate dispozitivele Apple, dar asta aduce și o problemă evidentă. A lua notele pe un dispozitiv Android sau pe un computer Windows este un caz de utilizare a aplicațiilor terțe care obțin acces neoficial sau site-ul iCloud.com. Niciuna dintre soluții nu funcționează suficient de bine pentru a fi o opțiune reală în ceea ce ne privește. Dacă sunteți all-in cu echipamentul Apple, aceasta nu va fi deloc o problemă pentru dvs.

  Cum să utilizați blocurile de acțiuni ale Asistentului Google pentru accesibilitate

În ceea ce privește lucrurile pe care le iubim la Note, primul lucru care ne vine în minte este modul în care poate accepta aproape orice, inclusiv adresele URL. Când introduceți adrese URL într-o notă, vi se prezintă o previzualizare a site-ului web, iar previzualizări similare există și pentru lucruri precum imagini. Acest lucru poate fi grozav dacă colectați informații pentru o utilizare ulterioară, cum ar fi atunci când căutați o postare pe blog sau o lucrare.

Este posibil ca Apple Notes să nu fie aplicația noastră preferată pentru luarea de note, dar este prima pe care ar trebui să o verificați – o aveți deja și este gratuită!

Google Keep

Google Keep este o altă opțiune complet multiplatformă, iar dacă sunteți în căutarea unei soluții gratuite care funcționează peste tot, ar putea fi opțiunea pentru dvs. Google Keep are cele mai multe dintre funcțiile de care ar avea nevoie oricine dintr-o aplicație de note, deși se oprește chiar înainte de modelul Evernote de a fi o găleată pentru a economisi aproape orice. Nu puteți salva fișiere în Google Keep, de exemplu, dar există suport pentru imagini și adrese URL, la fel și suport pentru previzualizările URL. Puteți chiar să salvați notițe vocale în Google Keep pentru redare ulterioară.

Organizarea este ușoară datorită suportului pentru etichete – ceva ce reprezintă mize de masă în acest moment – ​​iar Google Keep este poate una dintre cele mai frumoase aplicații din această listă. Este funcțional, dar nu plictisitor de utilizat și, în ciuda faptului că este o aplicație Google, este corect să spunem că aplicațiile pentru iPhone și iPad simt mai mult ca și cum ar fi fost create cu iOS în minte decât orice a creat Evernote.

Poate cea mai mare atracție pentru Google Keep este faptul că este gratuit, ceva cu care doar Apple Notes poate concura pe lista noastră. Dacă prețul este o preocupare principală, atunci decizia este o dispută între Apple Notes și Google Keep, iar frumusețea aici este că le puteți încerca pe ambele fără a cheltui un ban. Ambele funcționează bine și nu credem că puteți greși cu oricare dintre ele.

Urs

Draga comunității iOS de anul trecut, Urs nu este aplicația obligatorie care a fost cândva, dar este totuși o aplicație bună pentru a lua note. La fel ca Notele Apple, Bear se sincronizează numai prin iCloud, așa că funcționează cel mai bine dacă utilizați dispozitive Apple.

  Cum să actualizați HomePod mini sau HomePod

Cu toate acestea, Bear acceptă Markdown, ceea ce este ceva cu care aplicația Notes nu se poate lăuda. De asemenea, Bear afișează imagini care sunt atașate la notițe în linie, făcându-l perfect pentru a lua notițe în ordine în timpul unei prelegeri sau unui mediu de întâlnire similar. Din păcate, Bear nu vă oferă previzualizări atunci când adăugați adrese URL; le transformă în link-uri pe care se poate face clic.

Din punct de vedere estetic, notele nu arată la fel de bine în interiorul Bear, dar dacă acest lucru afectează utilitatea aplicației depinde de preferințele dvs. Vorbind despre estetică, Bear are o mulțime de teme din care să aleagă, modificând modul în care arată aplicația.

Există versiuni pentru iPhone, iPad și Mac ale aplicației.

Puteți folosi versiunea gratuită de Bear și puteți obține cele mai multe dintre funcțiile sale. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un abonament Bear Pro necesar pentru a obține cele mai bune rezultate din aplicație. La 14,99 USD pe an, Bear Pro adaugă funcții avansate, cum ar fi etichetarea notelor și capacitatea de a exporta note în Markdown, text simplu sau ca imagini. Din păcate, sincronizarea dispozitivelor face parte și din abonamentul Pro, așa că dacă trebuie să utilizați Bear pe mai multe dispozitive, va trebui să plătiți.

Ciorne

Ciorne funcționează puțin diferit față de majoritatea aplicațiilor de note. Ideea din spatele acestuia este că puteți crea text de orice fel rapid și ușor și apoi decideți mai târziu unde ar trebui să meargă acel text. Cel mai simplu, Drafts este un loc minunat pentru a nota notițe într-o clipă. Deschiderea aplicației creează imediat o notă nouă, goală, cu tastatura sus și cursorul clipind, gata pentru text. În timp ce luarea unei note este simplă, puterea reală din spatele Drafts este ceea ce urmează.

În timp ce Drafts este o aplicație de luare de note, este concepută pentru a vă permite să luați notițe și apoi să acționați în funcție de ele. Puteți face tot felul de lucruri cu textul dvs., cum ar fi să-l trimiteți la iMessage sau Twitter sau la o duzină de alte aplicații. Și chiar și acelea abia indică unde te pot duce Drafts, deoarece poți să-ți creezi propriile acțiuni sau chiar să răsfoiești un Director de acțiuni în care alți utilizatori și-au încărcat acțiunile.

  Cum să deblochezi iPhone-ul pierdut găsit

Această postare ar putea continua și mai departe despre modul în care Drafts poate schimba modul în care cineva își folosește iPhone-ul, dar chiar dacă ar fi să-l folosești doar ca loc pentru a stoca text, este grozav și la asta. Etichetarea notelor este în vigoare, iar spațiile de lucru pot fi configurate pentru a le afișa numai pe cele care au caracteristici specifice. Gândiți-vă la Spațiile de lucru ca la căutări salvate și veți fi în locul potrivit. Totul se sincronizează prin iCloud și, deși o aplicație Drafts nu este încă disponibilă strict pentru Mac, există o versiune beta în lucru la momentul scrierii.

Drafts este o aplicație gratuită, cu un abonament Drafts Pro necesar pentru a crea acțiuni de editare finală, precum și pentru a debloca unele dintre cele mai bune funcții precum Workspaces. La 19,99 USD pe an, este și una dintre opțiunile mai costisitoare.

Evernote

Este imposibil să vorbim despre aplicațiile de luare a notițelor fără să menționăm Evernote. Un serviciu care a avut probleme în ultimii ani, Evernote a fost cândva locul unde să mergi dacă îți doreai o aplicație care să poată acționa drept „găleată pentru tot”. Evernote este mult mai mult decât o aplicație de luare a notițelor, permițându-vă să adăugați fișiere, documente și multe altele – și făcând ca totul să fie căutat odată ce este acolo.

În timp ce Evernote nu duce lipsă de departamentul de funcții – recunoașterea scrisului de mână, tăierea paginilor web, etichetarea notelor și așa mai departe – cea mai mare nemulțumire pe care o avem despre aceasta este aplicația în sine. Se simte aglomerat și nu chiar ca acasă pe iPhone sau iPad. Acestea fiind spuse, Evernote funcționează pe orice platformă majoră la care vă puteți gândi și are, de asemenea, o interfață web. Vei avea întotdeauna notele cu tine, chiar dacă nu te simți grozav să lucrezi cu ele pe iOS. Probabil că am pune Evernote în partea de jos a listei noastre de favorite, dar funcționează foarte bine pentru mulți oameni.

În forma sa de bază, Evernote este gratuit, dar pentru a putea folosi unele dintre funcțiile mai avansate, cum ar fi partajarea notelor și integrările cu serviciile de stocare în cloud, va trebui să predați 7,99 USD pe lună.