Cele mai bune 12 filtre Instagram pentru fotografiile tale

Înțelegerea filtrelor Instagram care funcționează în diferite scenarii vă va ajuta profilul să iasă în evidență. Continuați să citiți pentru a descoperi unele dintre cele mai bune filtre de Instagram, împreună cu tipurile de imagini pentru care ar trebui să le utilizați pe fiecare dintre ele.

1. Scurgere de culoare: pentru o estetică în stil film

Instagram a lansat Color Leak în noiembrie 2023 și este o opțiune grozavă dacă vă place fotografia în stil film. Filtrul seamănă cu ceea ce puteți vedea uneori după dezvoltarea fotografiilor de la camerele cu film, cu nuanțe subtile de roșu, galben și portocaliu.

Color Leak este unul dintre cele mai bune filtre Instagram pentru imagini cu multă luminozitate sau culori deschise în fundal. Este puțin dificil de folosit pe imaginile în care fundalul este destul de întunecat, totuși, deoarece poate părea neglijent, iar roșul poate deveni prea evident.

2. Ludwig: o opțiune versatilă

Ludwig este unul dintre cele mai vechi și mai populare filtre de Instagram. Este, de asemenea, una dintre cele mai versatile opțiuni din această listă.

Când utilizați acest filtru, veți obține tonuri mai calde și un contrast mai clar. Este mai bine decât Color Leak pentru fotografiile care implică fundaluri mai întunecate, deoarece efectele sale sunt mai subtile.

În plus, îl puteți folosi și pentru portrete și selfie-uri. Motivul pentru care funcționează bine cu imaginile oamenilor este că modificările sunt subtile și, de asemenea, poate reduce un pic de claritate dacă imaginea ta a fost prea clară înainte.

  Cum să recuperați contul de Instagram șters

3. Oslo: Pentru îmbunătățiri subtile

Filtrul Oslo Instagram este o altă opțiune excelentă dacă doriți să adăugați modificări subtile imaginii dvs. Când utilizați acest filtru, veți crește contrastul din imagine și veți reduce umbrele. Dar, în același timp, expunerea va crește.

Oslo este un filtru Instagram fantastic pentru fotografii arhitecturale, urbane și stradale. În comparație cu Ludwig, veți obține un aspect mai captivant, ceea ce este perfect dacă se potrivește mai bine stilului dvs. De asemenea, puteți folosi acest filtru dacă doriți ceva simplu, care să facă trăsăturile de pe față să strălucească mai bine.

4. Lumină moale: Perfect pentru fotografii Golden Hour

Soft Light este una dintre numeroasele introduceri de filtre ale Instagram din noiembrie 2023. Reduce semnificativ claritatea imaginii, astfel încât să obțineți un aspect mai neclar, iar contrastul scade și el.

Dacă sunteți interesat de fotografia de oră de aur, Soft Light este o alegere excelentă. Acesta va spori tonurile calde din imaginea dvs., mai ales în comparație cu o zi cu nori, unde folosirea acestui filtru poate face ca fotografia să arate destul de fadă. Și înainte de a-ți publica imaginea, de ce să nu folosești una dintre aceste subtitrări perfecte pentru ora de aur.

5. Simplu: Îmbunătățiți-vă selfie-urile și portretele

Filtrul Simplu face exact ceea ce sugerează numele; adaugă modificări simple imaginii tale. Din acest motiv, este unul dintre cele mai bune filtre de Instagram și, de asemenea, unul dintre cele mai versatile.

Când utilizați acest filtru, imaginea dvs. va crește în contrast. Dacă doriți să faceți fotografii portret în care o persoană poartă haine închise la culoare și doriți ca acestea să iasă în evidență, aceasta este o opțiune fantastică.

Pe lângă un contrast mai mare, Simple va crește ușor expunerea și luminozitatea fotografiei dvs. Este o alegere fantastică pentru a vă îmbunătăți fotografiile și selfie-urile într-o zi cu nori.

  Cum să remediați eroarea „Conturile dezactivate nu pot fi contactate” pe Instagram

6. Melbourne: O opțiune bună pentru fotografii în zilele însorite

Melbourne este foarte asemănătoare cu Oslo, dar filtrul vă va spori semnificativ expunerea în comparație cu Oslo. În plus, acest filtru nu sporește contrastul la fel de mult ca omologul său.

Când utilizați filtrul Melbourne, imaginea dvs. nu va avea prea multă saturație suplimentară și va arăta puțin mai plată. Din acest motiv, Melbourne este o alegere mai bună decât Oslo pentru fotografii cu oameni și peisaje în zilele însorite. În plus, este o opțiune bună pentru imaginile de oră de aur, indiferent dacă acestea sunt cu persoane sau locații.

7. Lo-Fi: Amplifică saturația și contrastul

Lo-Fi este un filtru cu saturație ridicată și contrast ridicat. Este o alegere foarte bună pentru imaginile care includ deja mai multe culori strălucitoare, dar ați dori să le scoateți și mai mult în evidență. Și dacă doriți să faceți fotografii mai bune într-o lumină puternică, acest filtru de cele mai multe ori va face fotografia dvs. să arate mult mai bine într-o zi însorită.

Filtrul Lo-Fi este destul de greu de utilizat în portrete, deoarece poate adăuga prea multă saturație și contrast, rezultând un aspect nenatural. Cu toate acestea, este o alegere bună pentru fotografia de arhitectură și de plante dacă doriți să faceți subiectele să pară mai impunătoare.

8. Fade: Tonificați-l

Fade este un alt dintre cele mai bune filtre de Instagram dacă vrei ceva mai subtil. Filtrul va reduce contrastul din fotografiile dvs., făcându-l o alegere bună dacă doriți să eliminați un pic de performanță fotografiilor dvs., inclusiv imaginile care au mai multă saturație decât v-ați dori în mod normal.

Când utilizați filtrul Fade, funcționează mai bine pe fotografiile care au deja multă luminozitate adăugată. Dacă îl folosiți pe imagini mai întunecate, uneori poate părea puțin prea capricios pentru gusturile multor oameni.

9. Valencia: Pentru fotografii de zi cu zi

Valencia este unul dintre cele mai vechi filtre de Instagram și, până în prezent, rămâne o alegere populară pentru mulți utilizatori. Filtrul mărește expunerea în fotografiile tale, face vizibile mai multe umbre ale imaginii și vei obține, de asemenea, un aspect puțin mai desaturat.

  Cum să arhivezi o postare pe Instagram

Puteți folosi Valencia în mai multe situații, dar este foarte popular pentru selfie-uri și fotografii în stil stradal în special.

10. Aden: Perfect pentru fotografierea naturii

Aden este un alt dintre cele mai populare filtre de Instagram care există de ceva vreme. Va spori saturația din imagine și vă va oferi un aspect mai decolorat. Uneori, este o alegere mai bună pentru fotografiile din natură decât cele precum Oslo și Lo-Fi — Lo-Fi are prea mult contrast pentru multe fotografii în natură, în timp ce Oslo este uneori prea slab.

Dacă doriți să vă faceți scena să pară mai plină de viață decât dramatică, Aden este o alegere bună. Din acest motiv, poate funcționa și cu unele ședințe foto de interior.

11. Slumber: Pentru strălucire subtilă

Slumber este comparabil cu Ludwig, dar acest filtru are câteva diferențe cheie. Adaugă mai multă căldură și reduce contrastul în fotografia ta, oferind o ambianță confortabilă și primitoare.

Puteți folosi filtrul Slumber pentru fotografii în natură și poate funcționa bine și pentru unele portrete și selfie-uri. Cu toate acestea, este mai bine să folosiți filtrul pentru astfel de fotografii în situațiile în care nu există multă lumină solară. Este, de asemenea, o alegere mai bună decât Oslo dacă doriți ceva mai puțin subtil, fără a face compromisuri la eleganță.

12. Unghi larg: Aduceți subiectul în față

Nu ați reușit să decupați imaginea așa cum v-ați fi dorit în timpul post-producției? Nu vă faceți griji; mai poți face ajustări subtile înainte de a-ți încărca imaginea pe Instagram. Filtrul cu unghi larg nu modifică nicio culoare sau iluminare din fotografia dvs., dar vă va mări puțin imaginea.

După aplicarea acestui filtru, subiectul principal va deveni mai proeminent. Cu toate acestea, nu fiți prea grei, altfel partea din mijloc a fotografiei ar putea ajunge să arate umflată.

Puteți accesa gratuit toate aceste filtre de Instagram și este foarte ușor să le experimentați pe toate înainte de a vă partaja imaginile lumii. Diferitele filtre sunt cele mai potrivite pentru diferite scenarii și, în timp, veți ști când să le utilizați pe fiecare, ceea ce vă va ridica profilul deasupra celorlalte.