Cel mai bun echipament de iluminat din 2024

Iluminarea este o parte esențială a oricărei înregistrări foto sau video, oferind fotografilor și vloggerilor o modalitate de a îmbunătăți calitatea imaginii și de a configura o scenă exact așa cum le place. Cu multe tipuri oferite, de la lumini cu inel la panouri, găsirea echipamentului de iluminat potrivit poate fi un câmp minat.

Cel mai bun echipament de iluminat în general: Elgato Key Light

Pisica

Alegerea noastră de top este această lumină cheie versatilă de la Elgato. Poate fi folosit în diverse scopuri, inclusiv streaming live, video, conferințe online și chiar fotografie de studio de bază. Este simplificat și portabil, dar dacă aveți nevoie de ceva și mai compact, Elgato Key Light Mini este de fapt mai subțire și mai ușor pentru o portabilitate maximă și poate fi montat pe o cameră.

Elgato Key Light este strălucitoare, cu o putere maximă de 2.800 de lumeni. Dar, lumina este difuză, deci este moale și uniformă și puteți regla această luminozitate în aplicație. De asemenea, puteți regla temperatura culorii, care variază de la 2.900K Sunset Amber la 7.000K Arctic Blue.

Lumină cheie Elgato

Cel mai bun în general

160 USD 170 USD Economisiți 10 USD

Elgato Key Light este o opțiune de înaltă calitate pentru multe scopuri diferite, de la întâlniri Zoom la vlogging. Este luminos, are luminozitate reglabilă și temperatură de culoare și are aproximativ dimensiunea și greutatea unui MacBook Air de 13 inchi. Creatorii de conținut aflati în mișcare îl pot introduce convenabil în bagaj, fără probleme, în timp ce atunci când este montat pe suportul său prins, folosește spațiu minim pe birou.

Pro

 • Calitate solidă a construcției
 • Stand Master Mount L cu clemă de birou robustă
 • Ocupă mai puțin spațiu decât luminile de studio
 • 160 LED-uri OSRAM cu căldură scăzută
 • Cap bilă de 360 ​​de grade

Contra

 • Fără comenzi fizice, doar ajustări în aplicație

Mai nou

Lumina excelentă cu LED Neewer CN-160 oferă o valoare excepțională, prețul scăzut nu se reflectă în calitatea sa. Îl puteți monta pe camere, inclusiv pe majoritatea DSLR-urilor, sau pe camere video și trepied și vine cu un difuzor moale, un filtru de lumină caldă de 3200K și un filtru roz. Intensitatea luminii este de asemenea reglabila, astfel incat puteti crea diferite efecte.

Cei 660 de lumeni asigură o luminozitate mare, în timp ce cei 900 de lux la iluminare de un metru îl fac ideal pentru fotografii și videoclipuri în prim-plan. Este mic și ușor, făcându-l perfect pentru călătorii, în timp ce durata de viață a bateriei de până la 80 de minute asigură că este bună și pentru utilizare în aer liber.

  Utilizarea grilei CSS pentru aspecte în stil revistă

Lumină LED Neewer CN-160

Cel mai bun buget

Dacă aveți nevoie de o lumină strălucitoare, accesibilă pentru fotografie sau video, care să ofere totuși o calitate bună, Neewer CN-160 poate fi cel potrivit pentru dvs. Dispune de 160 de lumini LED care generează 660 de lumeni cu luminozitate reglabilă. Glazura de pe tort este de chihlimbar și filtre roz și un difuzor moale.

Pro

 • Unghiul capului reglabil
 • Ușoare și portabile
 • Controlul fizic al luminozității la lumină
 • Suporta diferite tipuri de baterii

Contra

 • Fără suport în lanț
 • Alimentat numai cu baterie
 • Construcție din plastic

Cel mai bun echipament de iluminat pentru vlogging: Aputure MC Pro

Apurtură

În ciuda dimensiunilor sale de buzunar, Aputure MC Pro are un pumn. Este un panou LED compact care aruncă până la 563 de lumeni, ideal pentru vlogging-ul de aproape, pe lângă apelurile video și fotografia de produs.

Cu un interval de temperatură de culoare de la 2.000 la 10.000K, control RGBWW și o ajustare verde-magenta pentru reglare fină, aveți un sistem versatil și larg de amestecare a culorilor. Introduceți cele 15 efecte de iluminare încorporate, două difuzoare (unul bombat și unul plat) și o grilă de control al luminii de 30 de grade și vă puteți imagina cât de creativi pot fi vloggerii cu acest companion compact.

Cu toate acestea, dacă cauți ceva și mai compact, Aputure MC Mini este mai mic și mai ușor și este disponibil la aproximativ jumătate din preț. Alternativ, dacă aveți nevoie de o mulțime de MC Pro, puteți investi într-un kit cu opt lumini.

Aputure MC Pro

Cel mai bun pentru vloggeri

Aputure MC Pro poate transmite o mulțime de lumeni pentru vlogging, apeluri video și chiar fotografie de studio pentru un astfel de panou LED compact. Are o gamă excelentă de temperatură de culoare cu control RGBWW și poți fi creativ cu efectele sale distractive.

Pro

 • Rezistent la praf și la intemperii
 • Se potrivește cu ușurință într-un buzunar
 • Aplicație Bluetooth, control DMX sau LumenRadio
 • Bateria LiPo de 4.200 mAh se încarcă complet în 1,5 ore
 • Durată de viață a bateriei de două ore la luminozitate maximă

Contra

 • Nu este impermeabil, doar rezistent la apă
 • Baza magnetică nu este foarte puternică

Elinchrom

Kitul Elinchrom D-Lite RX 4/4 to Go este o alegere excelentă pentru fotografia de studio. Perechea inclusă de capete de bliț de 400 W, un softbox pătrat de 66 cm, un softbox octogonal de 56 cm, un deflector și o pereche de suporturi de lumină vă vor satisface cu siguranță cele mai multe nevoi.

  Cum să clarificați o imagine în Photoshop

Cu o rază de acțiune de până la 200 m, declanșatorul RF permite fotografiilor să ajusteze setările capului blițului de la distanță. În plus, panoul de control cu ​​buton este incredibil de intuitiv. Așadar, chiar dacă ești începător, kitul Elinchrom D-Lite RX 4/4 este ușor de utilizat.

Puteți regla puterea de ieșire printr-un interval de cinci trepte în trepte de 1/10. Și, doar pentru a adăuga cireșea deasupra, capetele blițului au ventilatoare de răcire încorporate cu detectare automată.

Elinchrom D-Lite RX 4/4 To Go

Cel mai bun pentru fotografia de studio

Elinchrom D-Lite RX 4/4 to Go este o alegere excelentă pentru a echilibra valoarea și calitatea. Setul include două capete de bliț de 400 W cu suporturi, un softbox pătrat de 66 cm, un softbox octogonal de 56 cm și un deflector pentru un kit cuprinzător, cu suficiente caracteristici pentru a satisface profesioniștii și o utilizare ușoară, potrivită pentru începători.

Pro

 • Calitate excelentă a construcției
 • Ușor de folosit
 • Ventilator de răcire cu detecție automată

Contra

 • Este necesară upgrade de declanșare pentru HSS flash

Razer

Indiferent dacă aveți nevoie de o lumină inelă pentru anumite tipuri de fotografie de studio, videoconferințe, streaming live sau predare online, Razer Ring Light oferă mai mult decât suficient pentru a satisface orice nevoie.

Este un inel de lumină de 12 inchi cu opțiuni de montare versatile, datorită capului său sferic și suporturilor pentru smartphone. Are trei setări de temperatură: un alb cald de 3K, unul echilibrat de 4,5K și un alb rece la 6,5K. De asemenea, puteți regla luminozitatea, care are o putere maximă de 500 de lumeni.

Este inclus un trepied reglabil care vă permite să predați sau să faceți prezentări în picioare și îl puteți scurta suficient pentru a-l utiliza pe un desktop.

Lumină inelă Razer

Cel mai bun inel de lumină

Razer Ring Light este o ofertă 2 în 1 care vă oferă o sursă de lumină excelentă, precum și un trepied funcțional. Are 192 de LED-uri cu o raspandire echilibrata care elimina toate umbrele. Suportul cu bilă trepied de 1/4 inch poate găzdui o varietate de camere, inclusiv DSLR-uri, precum și camere web compatibile.

Pro

 • 192 LED-uri cu difuzor alb
 • Reglator de luminozitate de la 10 la 100 la sută
 • Opțiuni de montare versatile
 • Trei temperaturi de culoare

FAQ

Î: Ce tip de lumină este cel mai bun pentru fotografie?

Totul depinde de tipul de fotografie. Cea mai bună opțiune este lumina naturală. Dacă lumina oferită în ziua respectivă este potrivită, poate fi perfectă pentru toate tipurile de fotografie. Pentru iluminatul studioului, lumina artificială domnește supremă. Lămpile fluorescente, luminile cu tungsten și LED-urile pot imita lumina naturală în diferite grade, în timp ce luminile continue, stroboscopul și blițurile oferă un control mai bun.

  Implementarea SDDC utilizând VMware Cloud on AWS Services

Cu toate acestea, un amestec de lumină naturală și artificială poate crea efecte dramatice și este adesea folosit de profesioniști. De asemenea, puteți experimenta cu lumină caldă pentru o atmosferă mai primitoare sau cu lumină colorată pentru a crea stări specifice. Puteți folosi o lumină de culoare rece pentru a crea o senzație contemporană și lustruită pentru genuri de fotografie mai specifice, cum ar fi fotografia de produs sau de arhitectură.

Î: Ce tip de lumină este cel mai bun pentru streaming și vlogging?

Nu există un singur răspuns, deoarece depinde de cerințele individuale. Panourile LED, luminile inelare și kiturile de iluminat softbox sunt toate populare și servesc diferite scopuri.

Panourile LED sunt adesea compacte și portabile și sunt ideale pentru vlogging-ul în mișcare. Luminile inelului sunt de preferat pentru streaming live de acasă și creează o lumină moale, măgulitoare, care îi ajută pe vloggeri să arate cât mai bine. Seturile de iluminat softbox sunt ideal pentru profesioniști și sunt ideale atât pentru iluminarea cheilor, cât și pentru iluminatul de umplere.

Cu toate acestea, lumina naturală este întotdeauna cel mai bun răspuns și ar trebui folosită ori de câte ori este posibil.

Î: Am nevoie de iluminare când fac fotografii sau videoclipuri în aer liber?

În primul rând, ar trebui să luați în considerare ora din zi. Dacă este noapte, probabil că veți avea nevoie de iluminare. Acest lucru poate fi adevărat chiar dacă camera dvs. oferă cea mai bună stabilizare a imaginii, mai ales dacă subiectul este în mișcare.

Cu toate acestea, lumina naturală în timpul așa-numitelor „ore de aur”, imediat după răsăritul soarelui sau înainte de apusul soarelui, este moale, colorată și caldă. În acest moment, probabil că veți dori să captați lumina în forma sa naturală, așa că nu este necesară iluminarea suplimentară.

Când soarele este cel mai puternic în primele ore ale după-amiezii, nu aveți nevoie de lumină suplimentară. Cu toate acestea, poate doriți să expulzați umbrele. În acest caz, ați putea lua în considerare difuzoare sau reflectoare pentru a înmuia lumina.

Când fotografiați portrete în aer liber, puteți utiliza iluminare suplimentară pentru a controla umbrele și pentru a crea lumini măgulitoare. De asemenea, puteți crea efecte dramatice în acest fel, dar lumina naturală este modalitatea de a crea un aspect natural.

Î: De ce sunt folosite lumini inel pentru streaming?

Există mai multe motive pentru care luminile inelului sunt folosite pentru streaming. În primul rând, oferă o iluminare moale și uniformă și elimină umbrele. Acest lucru face trăsături mai măgulitoare, accentuate de o strălucire în ochi de la lumina inelului, care adaugă un aspect plin de viață aparențelor.

Luminile inelului au, de asemenea, adesea luminozitate reglabilă, ceea ce poate fi foarte convenabil atunci când transmiteți în flux și creați ambianța potrivită. În plus, unele au temperaturi de culoare reglabile, care pot fi, de asemenea, foarte eficiente atunci când se stabilesc starea de spirit.

Sunt, de asemenea, lumini versatile și ușor de configurat, în timp ce multiplele lor opțiuni de montare, cum ar fi cleme de birou sau suporturi trepied, oferă streamer-ilor mai multe opțiuni.