Cea mai bună memorie RAM pentru laptop din 2024

O actualizare rapidă a memoriei RAM poate insufla o nouă viață laptopului tău vechi, transformându-l dintr-o rezistență lent într-o putere puternică capabilă să rezolve orice îi arunci. Cu toate acestea, nu toate modulele RAM funcționează cu laptopuri. De la kituri DDR4 accesibile până la centrale DDR5 de ultimă oră, iată cea mai bună RAM SODIMM (Small Outline Dual In-line Memory Module) pentru laptopuri.

Crucial

Dacă laptopul dvs. acceptă DDR5, Crucial DDR5-4800 SODIMM este un upgrade rentabil care oferă performanțe excelente fără a compromite viteza. Dispunând de o viteză de 4800 MT/s la CL40, se potrivește cu majoritatea kiturilor RAM pentru laptopuri de gaming, oferind performanțe excelente pentru sarcinile de jocuri și crearea de conținut.

Disponibil în stick-uri simple sau seturi de 8 GB, 16 GB și 32 GB, puteți găsi cu ușurință capacitatea perfectă pentru nevoile dvs. În plus, vă puteți aștepta să atingeți vitezele maxime de 4800MT/s pe aproape toate laptopurile cu suport DDR5, oferind o valoare excepțională pentru preț.

Crucial DDR5-4800 SODIMM

Cel mai bun în general

86 USD 91 USD Economisiți 5 USD

Având viteze de 4800 MT/s cu temporizări CL40 și o tensiune scăzută de 1,1 V, Crucial DDR5-4800 SODIMM oferă performanțe DDR5 incredibile fără a pierde banii.

Pro

 • Kit DDR5 accesibil
 • Performanta excelenta
 • Instalare ușoară și fiabilă
 • Gamă largă de capacitate

Contra

 • Kituri DDR5 mai rapide disponibile

TEAMGROUP

Nu toate laptopurile sunt echipate pentru performanța de ultimă oră a memoriei DDR5. Dacă tovarășul tău de încredere are câțiva ani, un kit DDR4 de încredere, cum ar fi Memoria pentru laptop TEAMGROUP Elite DDR4, îi poate oferi un upgrade semnificativ de performanță la putere prin jocuri solicitante și sarcini de lucru multitasking.

Această memorie RAM se mândrește cu cea mai rapidă viteză din domeniul DDR4, atingând 3200MT/s cu sincronizari CL22 strânse și este perfect adaptată pentru factorul de formă a laptopului cu designul său SODIMM. În plus, prețul său prietenos cu bugetul vă permite să obțineți o capacitate mai mare, cum ar fi 32 GB, fără a pierde banii, astfel încât să vă puteți menține mașina învechită să funcționeze ca nou pentru anii următori.

  Ce, Cum și De ce [+ 5 Learning Resources]

Memorie pentru laptop TEAMGROUP Elite DDR4

Cel mai bun buget

Memoria pentru laptop TEAMGROUP Elite DDR4 este o memorie RAM DDR4-3200 SODIMM la preț rezonabil, perfectă pentru modernizarea laptopurilor mai vechi.

Pro

 • Buget-friendly
 • Performanță DDR4 de top
 • Latență bună
 • Pachete de până la 64 GB

Crucial

Dacă laptopul tău de gaming este frustrant de lent sau nu poate ține pasul cu jocurile moderne, acest kit DDR-5600 de la Corsair ar putea fi o modalitate excelentă și accesibilă de a-l transforma într-o fiară competitivă pentru jocuri. Disponibil în pachete de până la 96 GB, această memorie RAM oferă puterea de care aveți nevoie pentru a cuceri chiar și cele mai solicitante titluri.

Cireasa este că Crucial DDR5-5600 SODIMM acceptă atât Intel XMP 3.0, cât și AMD EXPO, permițându-vă să strângeți până la ultima picătură de performanță de pe platforma dvs. De asemenea, scade automat la 5200MT/s sau 4800MT/s pentru a asigura performanțe impecabile pe toate laptopurile compatibile cu DDR5, indiferent de capacitățile acestora.

Crucial DDR5-5600 SODIMM

Cel mai bun pentru jocuri

99 USD 110 USD Economisiți 11 USD

Crucial DDR5-5600 SODIMM se remarcă drept unul dintre cele mai bune module RAM pentru laptop pentru jocuri, oferind viteze mai rapide de 5600MT/s și compatibilitate cu Intel XMP 3.0 și AMD EXPO.

Pro

 • Performanță puternică pentru jocuri și productivitate
 • East pentru a face overclock atât în ​​sistemele Intel cât și AMD
 • Gamă largă de capacități și pachete de până la 96 GB

Contra

 • Modulele de mare capacitate pot deveni scumpe

Kingston

Depășind limitele DDR5, Kingston FURY Impact SODIMM deblochează viteze overclockate de 6400 MT/s, oferind un pumn chiar și pentru cele mai solicitante sarcini. Dispunând de sincronizari CL38-40-40 strânse pentru o capacitate de răspuns excepțională, acest kit puternic este disponibil într-un singur stick de 16 GB sau într-o configurație cu două canale de 32 GB, gata să facă față celor mai intense sarcini de joc și creative.

  Remediați eroarea serverului proxy WiFi PS4

Construit de Kingston, un lider al industriei în memorie și stocare, și certificat Intel XMP 3.0 pentru stabilitate garantată, acest kit RAM oferă de fiecare dată performanțe fluide, fără griji. Singura avertizare este că laptopul dvs. trebuie să accepte Intel XMP 3.0, sau RAM-ul va fi implicit la viteze DDR5-4800 JEDEC.

Kingston FURY Impact DDR5 SODIMM

Cel mai bun pentru overclocking

157 USD 167 USD Economisiți 10 USD

Capabil de viteze de până la 6400MT/s la o latență CAS foarte respectabilă de CL38, acest kit Intel XMP 3.0 Certified este cel mai rapid RAM pe care îl puteți cumpăra pentru laptopul dvs.

Pro

 • Performanță de vârf
 • Overclockare ușoară și stabilă a memoriei
 • Certificat Intel XMP 3.0

Contra

 • Necesită Intel XMP 3.0 pentru viteze maxime

G.ABILITATE

G.SKILL Ripjaws DDR5 SO-DIMM vine în mai multe configurații, dar pachetul de 64 GB iese în evidență ca alegere perfectă pentru utilizatorii puternici, în special pentru creatorii de conținut și chiar pentru jucătorii hardcore. Dispunând de o pereche de stick-uri de memorie dual-rank de 32 GB, oferă performanțe accelerate pentru sarcini care necesită o lățime de bandă largă, cum ar fi randarea 3D și editarea video cu mai multe straturi.

Cu o viteză de 5600 MT/s, cu un timp modest de 40-40-40-89 și o tensiune scăzută de 1,10 V, Ripjaws oferă un amestec bine echilibrat de viteză și stabilitate. Și la fel ca majoritatea kiturilor DDR5 SODIMM de ultimă generație, este pe deplin compatibil cu Intel XMP 3.0 și AMD EXPO, gata să deblocheze un potențial suplimentar de overclockare dacă doriți performanțe și mai mari.

G.SKILL Ripjaws DDR5 SO-DIMM

Cel mai bun RAM DDR5

G.SKILL Ripjaws DDR5 SO-DIMM bifează toate casetele pentru RAM de înaltă performanță, inclusiv design dual-rank, capacitate mare de 64 GB (2×32 GB) și viteze uimitoare de 5600 MT/s cu spațiu suplimentar de overclockare, făcându-l perfect pentru utilizatorii puternici și jucători hardcore.

  Protocoale de comunicare IoT: MQTT vs. CoAP vs. HTTP

Pro

 • Capacitate mare
 • Design cu două ranguri
 • Performanță rapidă și sincronizare decentă
 • Suport pentru overclocking

Contra

 • Nu toate laptopurile acceptă 64 GB

FAQ

Î: Cum știu dacă pot instala RAM pe laptop?

În timp ce majoritatea laptopurilor pentru jocuri și productivitate permit upgrade-uri ale memoriei RAM, unele modele subțiri și ușoare ar putea avea memoria RAM lipită pe placa de bază. Verificați întotdeauna manualul laptopului sau pagina produsului sau utilizați instrumente online precum Instrumentul de consiliere al lui Crucialpentru a confirma dacă puteți face upgrade RAM-ul modelului dvs. de laptop specific.

Î: Am nevoie de un profesionist pentru a introduce memoria RAM în laptopul meu sau pot să o fac singur?

Instalarea memoriei RAM pe un laptop este un proces relativ simplu pe care majoritatea utilizatorilor îl pot face singuri. Dacă este prima dată, vă recomandăm să urmați ghidul nostru detaliat despre cum să actualizați memoria RAM a laptopului pentru a asigura o instalare fără probleme și cu succes.

Î: De câtă memorie RAM am nevoie pentru jocuri?

Pentru un laptop de gaming de gamă medie, veți dori un minim de cel puțin 8 GB de RAM. Dar oriunde între 16 și 32 GB de RAM este mai bine, deoarece aceasta va oferi o experiență mult mai fluidă, atât în ​​​​gaming, cât și în afara acestuia.

Î: De câtă memorie RAM am nevoie pentru codare?

Codarea poate fi solicitantă pentru memoria laptopului, mai ales atunci când utilizați IDE-uri mari, cum ar fi Android Studio. Pentru o experiență fără probleme, recomandăm un minim de 16 GB de RAM pentru majoritatea proiectelor de codare. Dacă lucrați cu proiecte complexe sau mai multe programe simultan, 32 GB oferă un punct ideal pentru performanță optimă și pentru viitor.