Ce sunt fișierele PNG? Și pentru ce ar trebui să le folosiți?

Recomandări cheie

  • Fișierele PNG oferă compresie fără pierderi și afișaje color impresionante, făcându-le ideale pentru lucrul cu imagini digitale detaliate.
  • Fișierele PNG acceptă milioane de culori și au o funcție de corecție gama pentru luminozitate și reglajul culorilor, asigurând o reprezentare precisă pe diferite afișaje.
  • Fișierele PNG sunt cunoscute pentru compatibilitatea lor cu imagini transparente, permițând imagini cu formă neregulată fără o casetă albă în jurul marginilor.

Formatele de imagine contează deoarece afectează aspectul fișierului dvs., compatibilitatea cu alte programe software și performanța generală.

Dacă nu sunteți un designer grafic, atunci acronimele aleatorii care urmează fișierelor dvs. de imagine ar putea provoca o oarecare confuzie. Dacă PNG este o limbă străină pentru dvs., atunci acest articol va arunca o lumină asupra a ceea ce sunt aceste tipuri de fișiere și când ar trebui să le utilizați.

Ce este un fișier PNG?

PNG înseamnă Portable Network Graphics. Acest tip de fișier a fost dezvoltat ca o îmbunătățire nebrevetată a fișierelor Graphic Interchange Format (GIF), oferind compresie fără pierderi și afișaje color mult mai impresionante.

Specialistul IT, Oliver Fromme, a propus numele PING pentru formatul de fișier, care mai târziu avea să devină PNG, derivat neoficial din „PING nu GIF”. Aspectul „portabil” al extensiei de fișier se referă la capacitățile de partajare digitală ale fișierelor PNG.

  Te trădează tastatura? Tot ce trebuie să știți despre keylogger

Formatele de fișier PNG sunt folosite pentru a salva, partaja și afișa imagini digitale de înaltă calitate. Sunt un tip de fișier acceptat pe scară largă și, prin urmare, pot fi vizualizate pe aproape orice program, site web sau software de vizualizare a imaginilor. Programele populare precum Photoshop și Illustrator permit utilizatorilor să-și salveze fișierele ca PNG, JPEG și alte tipuri de fișiere, în funcție de nevoile lor.

Fișierele PNG sunt formate de fișiere imagine raster care acceptă compresie fără pierderi. Aceasta înseamnă că aceste tipuri de imagini sunt compilate folosind pixeli, nu vectori și că puține date se vor pierde în timpul redimensionării imaginii.

Aceste tipuri de imagini își vor păstra calitatea originală, indiferent de câte ori este editat sau redimensionat fișierul, făcându-le ideale pentru utilizare atunci când lucrați cu imagini digitale detaliate.

Caracteristicile fișierelor PNG

Dezvoltarea rapidă a graficii digitale și a rezoluțiilor ecranului a îndemnat dezvoltarea formatelor de fișiere PNG. Pe lângă faptul că sunt o dezvoltare a GIF-urilor, aceste fișiere au o serie de caracteristici unice care le fac specializate pentru utilizare în spațiul digital.

1. Compresie fără pierderi

Fișierele PNG își vor păstra calitatea imaginii, indiferent de editările și redimensionările multiple. Acest aspect le deosebește de fișierele JPEG, care pierd adesea mai multe informații în timpul procesului de compresie.

2. Spectru complet de culori

Fișierele PNG acceptă milioane de culori, spre deosebire de GIF-urile care acceptă doar 256. O funcție de corecție gamma în tipurile de fișiere PNG permite reglarea luminozității și a culorilor, așa cum este cerut de diferiți producători de software și afișaje.

  Cum vă pot ajuta soluțiile ADP HR și salarizare afacerii dvs. în creștere?

Aceasta înseamnă că imaginea va apărea privitorului în culorile sale „adevărate” atunci când este pe ecran, spre deosebire de o versiune digitalizată ciudat, care arată mai strălucitoare sau mai saturată decât în ​​realitate.

3. Suport pentru transparență

O caracteristică pentru care sunt cunoscute fișierele PNG este compatibilitatea lor cu imagini transparente. Fișierele PNG permit unui utilizator să partajeze, să salveze și să afișeze imagini cu formă neregulată, evitând o casetă albă care altfel ar apărea în jurul marginilor obiectului.

Deși există multe modalități de a face fundalul unei imagini transparent, aceasta va trebui să fie salvată ca PNG pentru ca fundalul să rămână invizibil atunci când este salvat sau partajat.

4. Rezoluție înaltă

Algoritmul de compresie fără pierderi, combinat cu un afișaj color extins și cu dimensiuni mari ale fișierului, înseamnă că imaginile PNG sunt incredibil de detaliate și de înaltă calitate. Niciun număr de editări sau compresii nu va împiedica rezoluția acestor fișiere.

Pentru ce sunt folosite fișierele PNG?

Caracteristicile enumerate mai sus fac un tip de fișier imagine care este ideal pentru utilizarea în spațiul digital. Suportul pentru transparență permite partajarea și importarea cu ușurință a rezultatelor, cum ar fi logo-uri sau forme neregulate, fără un fundal alb.

Caracteristica fără pierderi a unui fișier PNG este ideală atunci când lucrați cu imagini sau informații complicate, adesea incluse în grafice sau diagrame. Datele importante, fie că sunt numere sau scriere, vor fi păstrate chiar dacă întregul fișier este editat sau redimensionat.

Rezoluția înaltă și afișarea color formidabilă a fișierelor PNG le face potrivite și pentru imagini cu detalii complicate. Acestea pot include picturi sau ilustrații cu artă în linie, precum și fotografii și alte elemente grafice care necesită calitate.

  Cele mai bune 5 sisteme DDI / IPAM pentru a vă rezolva problemele de adresare IP

Avantajele fișierelor PNG

Pe lângă imaginile transparente și compresia fără pierderi, fișierele PNG acceptă și orice grad de opacitate, ceea ce înseamnă că secțiunile imaginii pot fi vizibile pe o scară de la transparent la opac.

Aceste tipuri de fișiere oferă imagini de înaltă calitate, cu un spectru complet de culori. Pentru imagini digitale, fie că este vorba de editare, salvare sau partajare, PNG-urile sunt o opțiune funcțională și de încredere.

Dezavantajele fișierelor PNG

Pentru a oferi o calitate uimitoare, fiți pregătit să sacrificați spațiu pentru fișiere. PNG-urile necesită adesea mai mult spațiu de memorie datorită comprimării imaginilor la o dimensiune mai mare a fișierului.

În plus, animația nu este acceptată, motiv pentru care GIF-urile sunt încă populare când vine vorba de imagini în mișcare, deși nu sunt întotdeauna de cea mai bună calitate.

În cele din urmă, tipurile de fișiere PNG nu sunt practice pentru nicio lucrare de tipărire. Aceste fișiere nu acceptă culoarea CMYK, deoarece sunt concepute pentru a afișa imagini digitale frumoase folosind formate de culoare RGB.

Fișierele PNG simplificate

Cele mai bune pentru imagini digitale, dar nu pentru imprimare, fișierele PNG sunt o modalitate ideală de a afișa și partaja imagini digitale de înaltă calitate. Nevoile dvs. de logo-uri și site-uri web sunt răspunse datorită acestui format de fișier inteligent, fără pierderi, de înaltă rezoluție.