08/10/2022

Ce sunt fișierele .aae? Pot să le șterg?

Mulți utilizatori Apple descoperă existența fișierelor AAE doar după ce au încercat să transfere imagini editate de pe un dispozitiv pe un dispozitiv care rulează un alt sistem de operare. Dacă ați avut această problemă și sunteți confuz cu privire la ce este un fișier AAE și ce să faceți cu el, suntem aici pentru a vă ajuta.

În acest ghid, veți afla tot ce trebuie să știți despre fișierele AAE. Vă vom explica ce sunt, dacă le puteți șterge, cum să le deschideți și cum să convertiți fișierele AAE în JPEG.

Ce este un fișier .aae?

AAE este un tip de fișier găsit pe sistemele iOS 8 și mai noi și macOS 10.10 și mai noi. Detaliază modificările aduse imaginilor JPEG prin aplicația Fotografii. Informațiile despre orice modificări efectuate sunt stocate în fișierul AAE în format XML. Aceasta înseamnă că îl puteți deschide folosind orice program de editare de text.

Deci, practic, ori de câte ori editați o fotografie pe un iPhone sau Mac, un fișier AAE corespunzător cu editările detaliate este creat și stocat în aceeași locație. Fișierele AAE nu sunt ușor vizibile în galeria dvs., dar atunci când deschideți o imagine editată, sistemul analizează modificările aduse acesteia și le aplică instantaneu.

Cu toate acestea, acest tip de fișier este unic pentru macOS și iOS și nu poate rula pe Windows. Deci, dacă transferați imaginile editate direct din galeria iPhone sau Mac pe un dispozitiv Windows, va arăta ca înainte de a fi făcute modificări. Din fericire, această problemă poate fi ocolită trimițându-ți fotografiile prin e-mail sau partajându-le printr-o aplicație de mesagerie pentru a sigila modificările înainte de a le transfera pe alt dispozitiv.

Ce este un fișier .aae pe iPhone?

Un fișier AAE pe iPhone este o extensie de fișier JPEG care conține orice date de modificare. Este creat atunci când faceți editări folosind aplicația nativă Fotografii și este stocat în același dosar ca imaginea modificată. Astfel, de fiecare dată când editați o fotografie, două fișiere sunt salvate în loc de unul.

Nu vă faceți griji – fișierele AAE sunt mici, nu necesită mult stocare de date. Ele nu sunt vizibile în galeria dvs., dar ori de câte ori deschideți o imagine editată pe telefon, sistemul analizează fișierul AAE și aplică modificările.

  Cum să partajați folderele iCloud Drive pe iPhone, iPad și Mac

Probabil că nu veți ști despre existența fișierelor AAE pe iPhone până când nu încercați să transferați o fotografie editată pe un dispozitiv cu alt sistem de operare. Când faceți acest lucru, fișierele AAE sunt separate de fișierele JPEG și vor fi transferate numai fotografiile originale, needitate.

Ce este un fișier .aae și îl pot șterge?

Fișierele AAE sunt unice pentru sistemele macOS și iOS și constau în date de modificare aplicate unui fișier JPEG. Practic, atunci când editați o imagine pe un iPhone sau Mac folosind aplicația nativă Fotografii, dispozitivul dvs. salvează două fișiere – imaginea și editările într-un format text.

Fișierul AAE corespunzător are același nume ca fișierul JPEG și este stocat în același folder. De fiecare dată când deschideți o fotografie editată, fișierul AAE este analizat și modificările sunt aplicate instantaneu. Cu toate acestea, dacă încercați să redenumiți fișierul, editările nu vor fi aplicate.

Acest lucru se întâmplă și dacă ștergeți fișierul AAE de pe iPhone sau Mac. Din fericire, fișierele AAE ocupă foarte puțin spațiu de stocare, așa că necesitatea de a le șterge nu este o problemă mare. Cu toate acestea, dispozitivele Windows și Android nu pot citi fișierele AAE, ceea ce înseamnă că, deși le veți vedea în folderul de fotografii după ce le-ați transferat pe aceste dispozitive, modificările nu vor fi aplicate. Puteți șterge în siguranță fișierele AAE de pe dispozitivul Windows sau Android, deoarece acestea sunt inutile acolo.

Pentru a transfera imaginile modificate de pe un iPhone sau Mac pe un dispozitiv care rulează alt sistem de operare, va trebui fie să utilizați o altă aplicație pentru editare, fie să trimiteți mai întâi fotografiile printr-o aplicație de e-mail sau de messenger, apoi să le transferați pe un dispozitiv Windows sau Android.

Ce este un fișier .aae în fotografii?

Ori de câte ori editați o imagine pe un iPhone sau Mac folosind aplicația Fotografii, modificările sunt stocate într-un format text într-un fișier AAE. Fișierul este salvat în aceeași locație cu fișierul JPEG corespunzător. De fiecare dată când deschideți o imagine modificată folosind aplicația Fotografii, sistemul citește datele XML din fișierul AAE pentru a aplica modificările.

Ce este un fișier .aae și cum îl deschid?

Tipul de extensie de fișier AAE este unic pentru sistemele iOS și macOS ale versiunilor mai noi. Un fișier AAE stochează informații despre modificările aduse unei imagini JPEG folosind aplicația Fotografii într-un format XML.

Pe dispozitivele Apple, fișierele AAE nu sunt ușor vizibile și sunt aplicate fotografiei automat când aceasta este deschisă, așa că mulți utilizatori își descoperă existența doar după ce încearcă să transfere imaginile editate pe dispozitive Windows sau Android.

  Cum să comutați conturile Gmail din bara URL

Dacă doriți să deschideți un fișier AAE pe un dispozitiv Windows sau Android, faceți următoarele:

 • Faceți clic dreapta pe fișierul AAE.
 • Din meniul drop-down, selectați „Deschide cu”.
 • Alegeți un editor de text dintre cele sugerate pentru a deschide fișierul – de exemplu, Notepad sau Microsoft Word.
 • Notă: Chiar dacă puteți deschide un fișier AAE într-un editor de text sau pe dispozitive Windows sau Android, nu puteți aplica modificările enumerate în acesta fișierului JPEG corespunzător.

  Ce este un fișier .aae pe fotografiile mele iPhone?

  Un fișier AAE conține editările făcute unui fișier JPEG corespunzător într-un format XML. Este stocat în același folder cu imaginea modificată, iar sistemul iOS sau macOS citește fișierul de fiecare dată când deschideți o imagine modificată pentru a aplica modificările. Acest tip de extensie de fișier este unic pentru cele mai recente versiuni de iOS și macOS, astfel încât nici Windows, Android, nici dispozitivele Apple mai vechi nu îl pot deschide.

  Ce este un fișier Sidecar .aae?

  În general, fișierele sidecar sunt extensii de fișiere corespunzătoare fișierelor principale care conțin date într-un format diferit de cel al fișierului original. Mai simplu spus, sunt fișiere conectate la un alt fișier de alt format. AAE este un tip de fișier exclusiv pentru cele mai recente versiuni iOS și macOS și detaliază editările făcute unei imagini JPEG folosind aplicația nativă Fotografii.

  Este folosit pentru a păstra fotografia originală. De fiecare dată când deschideți o versiune editată, sistemul analizează datele XML stocate în fișierul AAE corespunzător pentru a aplica modificările. Astfel, fișierele AAE sunt fișiere sidecar pentru imagini JPEG de pe dispozitivele Apple.

  întrebări frecvente

  Citiți această secțiune pentru a afla cum să convertiți fișierele AAE în JPEG, cum să le deschideți și dacă le puteți șterge.

  Cum convertesc fișierele AAE în JPEG?

  Fișierele AAE stochează editările aplicate unei imagini într-un format XML. Aceasta înseamnă că atunci când modificați o imagine pe un dispozitiv Apple, în loc să salvați un fișier JPEG complet nou, sistemul creează o extensie AAE la JPEG original. Deoarece fișierele AAE sunt exclusive pentru cele mai recente versiuni de iOS și macOS, dispozitivele care rulează versiuni mai vechi sau alte sisteme operaționale nu vor rula aceste fișiere.

  Din acest motiv, nu se vor aplica modificări dacă deschideți aceste fișiere pe acele sisteme de operare – imaginea editată va fi deschisă în starea inițială. Astfel, trebuie să convertiți editările stocate în format text în fișierele AAE într-un fișier JPEG înainte de a vă transfera imaginile. Acest lucru se poate face în patru moduri principale:

    Puteți aplica pentru DoorDash după ce ați fost dezactivat?

  · Editați-vă fotografiile în orice aplicație, cu excepția aplicației native Fotografii. Fișierele AAE există doar în galeria Fotografii, prin urmare, dacă editați o imagine printr-o altă aplicație, modificările sunt salvate ca un fișier JPEG nou, mai degrabă decât un fișier JPEG original cu extensia AAE corespunzătoare.

  · Editați-vă fotografiile în aplicația Fotografii. Apoi, trimiteți-le prin e-mail. Salvați imaginile pe dispozitivele dvs. – acestea vor fi salvate ca un nou fișier JPEG. Transferați fișierele JPEG pe alt dispozitiv folosind orice metodă pe care o preferați.

  · Partajați imaginile editate în aplicația Fotografii printr-o aplicație de mesagerie, cum ar fi WhatsApp sau Telegram, și salvați-le ca un nou fișier JPEG.

  · Utilizați software terță parte. Există o mulțime de aplicații și site-uri web care vă pot ajuta să convertiți AAE în JPEG – de exemplu, convertimage.net.

  Pot șterge fișierele AAE de pe iPhone?

  Fișierele AAE sunt necesare pentru a aplica modificări la o imagine originală pe iPhone. Dacă ștergeți fișierul AAE, imaginea editată corespunzătoare va reveni la starea inițială. Cu toate acestea, fișierele AAE nu sunt mari, așa că ștergerea lor nu este necesară pentru a economisi spațiu. Cu toate acestea, dacă tot doriți să faceți asta, puteți converti fișierele AAE în JPEG și le puteți șterge ulterior.

  Cum deschid un fișier AAE?

  Pe dispozitivele Apple care rulează pe cele mai recente versiuni de iOS sau macOS, fișierele AAE sunt analizate automat. Nu trebuie să le deschideți, totuși, este posibil să utilizați orice program de editare de text. Același lucru este valabil și cu dispozitivele Windows, Linux sau Android – puteți deschide fișiere AAE în orice editor de text, cum ar fi un Notepad. Totuși, nu veți putea aplica modificările stocate într-un fișier AAE la un JPEG pe aceste sisteme operaționale, așa că deschiderea lor nu va avea niciun efect.

  O măsură necesară?

  Sperăm că acum înțelegeți ce este un fișier AAE și ce face acesta. După cum puteți vedea, aceste fișiere sunt necesare pentru a aplica modificări imaginilor editate pe sistemele iOS sau macOS, deci nu este nevoie să scăpați de ele. Desigur, acest mod de stocare a datelor de modificare are complicațiile sale, în special atunci când transferați fotografii pe dispozitive Windows sau Android, dar vă permite să păstrați imaginea originală, ceea ce poate fi un mare avantaj.

  Considerați că implementarea de către Apple a fișierelor AAE este o îmbunătățire sau o complicație inutilă? Împărtășiți-vă opiniile în secțiunea de comentarii de mai jos.