12/04/2023

Ce stil de afișare CSS este cel mai bun pentru dvs

Cascading Style Sheets (CSS) este un limbaj pentru foi de stil care este folosit pentru a descrie modul în care documentele HTML și XML sunt prezentate vizual. Folosind CSS, dezvoltatorii pot controla și modifica stilul, aspectul și aspectul elementelor de pe paginile web.

De exemplu, dezvoltatorii pot schimba fonturile, culorile, fundalul, efectele de trecere cu mouse-ul și chiar pot face paginile lor web receptive pentru a se adapta la diferite dimensiuni de ecran și dispozitive. În plus, CSS permite mărcilor și dezvoltatorilor să creeze cu ușurință pagini web care au stiluri consistente care se aliniază cu culorile mărcii lor.

Când creați un document HTML în mod implicit, elementele HTML vor fi afișate în ordinea exactă în care apar în codul sursă. Acesta este denumit fluxul normal.

Într-un flux normal, în care aspectul elementelor HTML nu a fost modificat, putem grupa elementele HTML în două grupuri în funcție de modul în care sunt afișate elementele pe o pagină.

Aceste grupuri sunt elemente inline și elemente bloc. Să ne uităm la aceste două grupuri pentru a înțelege mai bine modul în care sunt afișate elementele HTML.

Pentru a urma, creați un dosar nou, iar în folder, creați un fișier index.html și un fișier app.css. Puteți da fișierelor un nume la alegere. Cu toate acestea, extensiile sunt .html și, respectiv, .css.

Deschideți fișierul HTML într-un editor de cod și inserați următorul cod:

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">

<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
  <title>Display Property</title>
  <link rel="stylesheet" href="https://wilku.top/which-css-display-style-is-best-for-you/app.css">
</head>

<body>
</body>

</html>

Legăturile codului de mai sus creează un standard sau un șablon HTML de bază unde putem începe să creăm pagini web. De asemenea, conectează index.html la fișierul app.css, astfel încât să putem modifica și controla modul în care sunt afișate elementele HTML folosind CSS.

Tot codul HTML prezentat mai târziu în articol va fi adăugat în etichetele . Fișierul nostru CSS va fi gol la început.

Elemente de bloc

Elementele bloc sunt elemente care ocupă întreg spațiul orizontal disponibil unde apar, creând o nouă linie înainte și după element. De asemenea, ocupă o înălțime verticală echivalentă cu înălțimea conținutului său, creând astfel blocuri.

  Cum să utilizați aplicația web Microsoft Teams

Câteva exemple de elemente la nivel de bloc includ div-uri

, paragrafe

, liste neordonate

x