Ce înseamnă pentru computerul tău cu Windows 11?

Legături rapide

Recomandări cheie

  • Microsoft vrea ca Copilot să fie următorul buton Start, făcându-l un asistent AI influent.
  • O cheie Copilot este adăugată la tastaturi pentru a simplifica procesul de deschidere și utilizare a Copilot.
  • Deși nu orice tastatură va avea o tastă Copilot, este probabil să devină mai comună dacă Copilot se dovedește a avea succes.

De la începutul anului 2024, dacă cumpărați un laptop sau un computer nou, există șansa să găsiți o cheie nou-nouță pe tastatură: noua cheie Copilot de la Microsoft.

Microsoft a spus că dorește ca Copilot să fie „următorul buton Start”, dar ce este cheia Copilot și ce face?

Ce este Copilotul?

Probabil vă întrebați ce este Microsoft Copolit. Ei bine, este asistentul AI al Microsoft conceput pentru a vă ajuta să vă îndepliniți sarcinile. A început viața ca un proiect GitHub, dar acum s-a răspândit în ecosistemul Microsoft, de la Office 365 la Microsoft Edge și la meniul Start Windows 11.

Ce este o cheie de copil?

hodim/Shutterstock

Microsoft Copilot este disponibil pe Windows 10 și 11, deși puteți instala Copilot și pe Android și iOS și există și o versiune de Copilot pentru macOS. La momentul scrierii, Copilot nu este foarte bogat în caracteristici; poate efectua sarcini legate de chatbot, poate desena artă generată de AI și poate efectua câteva sarcini legate de sistem.

  Cum să îmbunătățiți imaginile în aplicația Fotografii în Windows 10

Pentru a ajuta utilizatorii să afișeze Copilot mai repede, Microsoft adaugă o tastă Copilot la tastatură. Când apăsați tasta, apelează Copilot, astfel încât să îl puteți utiliza pentru interogări atât pe computerul local, cât și pe internet. Microsoft folosește cheia Copilot pentru a înlocui cheia Windows și va efectua o acțiune specifică bazată pe sistem pentru a simplifica procesul de deschidere și accesare a funcțiilor sale AI.

De ce adaugă Microsoft o cheie de copiere?

De ceva vreme, Microsoft a lăsat tastatura relativ așa cum este. Microsoft a adăugat ici și colo o tastă ciudată la tastatură, cum ar fi o tastă emoji și o tastă Microsoft Office.

Cu toate acestea, lucrurile stau puțin diferit cu tasta Copilot. Într-un interviu, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat că dorește ca Copilot să fie „ca butonul Start”. Conform Lumea PC:

Acesta devine orchestratorul tuturor experiențelor dvs. în aplicație. Deci, de exemplu, mă duc doar acolo și îmi exprim intenția și fie mă navighează la o aplicație, fie o aduce aplicația la Copilot, așa că mă ajută să învăț, să interog și să creez – și cred că schimbă complet obiceiurile utilizatorilor.

Având în vedere cât de încrezător este Satya Nadella că Copilot va fi la fel de emblematic pentru Windows ca și butonul Start, este logic ca Microsoft să adauge o cheie dedicată. La urma urmei, dacă meniul Start are unul, atunci de ce nu Copilot?

În plus, există șanse foarte mari ca versiunile viitoare de Windows să depindă în mare măsură de Copilot. Sistemul de operare „Windows 12” propus a fost sugerat că este mult mai bazat pe AI decât Windows 11, iar Copilot acționând ca asistent de facto AI al Mcirosoft, există șanse foarte mari ca acesta să fie în centrul atenției pe Windows 12. Microsoft a chiar a crescut standardul RAM minim la 16 GB pentru a sprijini aceste noi procese AI.

  Cum să setați o pictogramă de folder personalizat pe Windows 10

Va exista o tastă de copil pe fiecare tastatură?

Din fericire, Microsoft nu va cere fiecărui producător de tastatură să adauge cheia. Cu toate acestea, dacă Microsoft va merge din plin cu Copilot în Windows 12, există șanse mari ca designerii de tastaturi să simtă că „trebuie” să-l includă.

În același timp, dacă Copilot se dovedește a fi un eșec, înseamnă că producătorii de tastaturi au libertatea de a renunța la tasta dacă este necesar. Și dacă ești îngrijorat de faptul că tasta Copilot va fi doar o altă țintă pe care pisica ta să o calce într-un moment nepotrivit, probabil că vor exista tastaturi fără o tastă Copilot.

Întrucât Microsoft dorește ca Copilot să fie la fel de influent ca următorul buton Start, este firesc să vedeți o cheie dedicată. Cu toate acestea, Microsoft nu este străin să adauge taste la o tastatură în trecut și nu toate s-au rezolvat. Va trebui să vedem dacă cheia Copilot va fi un element de bază sau va deveni o relicvă pe care Microsoft vrea să o uităm.