Ce este CodeGPT și poate într-adevăr să scrie cod?

Legături rapide

Recomandări cheie

  • CodeGPT este un asistent de codare bazat pe inteligență artificială, care îi ajută pe programatori să scrie și să repare codul, cu funcții precum completarea automată și explicarea codului.
  • CodeGPT este disponibil gratuit, dar planurile de abonament pentru unele funcții variază de la 9,99 USD la 49,99 USD pe lună.
  • Deși CodeGPT poate scrie cod, este posibil ca rezultatul acestuia să nu fie întotdeauna lipsit de erori sau să urmeze cele mai bune practici, așa că ar trebui să urmăriți să înțelegeți și să modificați codul generat după cum este necesar.

Dacă sunteți în căutarea unui asistent AI care să vă ajute să scrieți cod, sunt șanse să fi întâlnit CodeGPT. Este unul dintre multele instrumente bazate pe inteligență artificială pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta când programați. Dar poate CodeGPT să scrie cod?

Ce este CodeGPT?

CodeGPT este o extensie dedicată care utilizează diferite modele de inteligență artificială (AI) pentru a ajuta programatorii să scrie și să repare codul. Include diverse funcții orientate către o programare mai rapidă și mai ușoară, inclusiv completarea automată, explicarea codului, refactorizarea, documentația, testarea unitară, verificarea erorilor și remedierea erorilor. De asemenea, are o interfață asemănătoare ChatGPT pe care o puteți accesa din editorul de cod.

Extensia este deosebit de puternică, deoarece vă permite să vă conectați la diferite modele de limbaj mari (LLM) de la diferiți furnizori precum OpenAI și Google. În plus, CodeGPT vă permite să vă creați proprii agenți AI pe care îi puteți folosi în proiectele dvs. sau îi puteți împărtăși cu alții.

  Cum să căutați rapid text pe pagina web curentă

Deși există mai multe editoare de cod pentru Linux, macOS și Windows, CodeGPT este disponibil doar în două. Astăzi, puteți fie să instalați și să utilizați CodeGPT în VS Code, fie în Cursor, care este un furk al VS Code.

Cât costă CodeGPT?

Puteți descărca și instala CodeGPT gratuit, dar utilizarea extensiei are un cost. CodeGPT oferă diverse pachete de abonament pe care le puteți plăti dacă aveți nevoie de acces nelimitat.

CodeGPT Plus are trei planuri de abonament. Planul de bază costă 9,99 USD/lună, urmat de Standard (19,99 USD/lună) și Gold (49,99 USD/lună). Există o perioadă de probă gratuită disponibilă, pe care o puteți folosi pentru a evalua extensia. Fiecare pachet vă oferă acces la agenți AI specifici cu interacțiuni nelimitate.

Rețineți că va trebui să plătiți pentru utilizarea nelimitată a modelelor AI terțe, cum ar fi modelul OpenAI GPT-4, de exemplu. Deși puteți accesa gratuit modelul Open AI GPT-4, nu puteți face acest lucru din VS Code sau Cursor.

Poate CodeGPT să scrie cu adevărat cod?

Pentru a evalua acest lucru, vom folosi extensia pentru a ne ajuta să generăm două mostre de cod diferite în Python.

În primul rând, cerem modelului să genereze o structură de date stivă în Python cu toate metodele relevante. Am folosit acest prompt:

Creați o stivă în Python și includeți toate metodele necesare

Modelul a generat următorul răspuns:

 class Stack:
    def __init__(self):
        self.stack = []

    def push(self, item):
        self.stack.append(item)

    def pop(self):
        if self.is_empty():
            raise IndexError("Pop from empty stack")
        return self.stack.pop()

    def peek(self):
        if self.is_empty():
            raise IndexError("Peek from empty stack")
        return self.stack[-1]

    def is_empty(self):
        return len(self.stack) == 0

    def size(self):
        return len(self.stack)

Acest exemplu arată că CodeGPT este suficient de inteligent pentru a crea stiva folosind o clasă și pentru a include verificările necesare pentru a gestiona erorile specifice care pot apărea. De exemplu, codul aruncă erori informative dacă încercați să aruncați o privire sau să aruncați o stivă goală.

  Cum să controlați viteza de redare a videoclipurilor pe orice site web în Chrome

Într-o a doua provocare, am cerut CodeGPT să salveze un răspuns formatat în JSON din JSONPlaceholder API într-un fișier CSV. Pentru context, răspunsul de la API-ul JSONPlaceholder arată astfel:

 {
 'userId': 1,
 'id': 1,
 'title': 'sunt aut facere repellat provident occaecati excepturi optio reprehenderit',
 'body': 'quia et suscipit\nsuscipit recusandae consequuntur expedita et cum\nreprehenderit molestiae ut ut quas totam\nnostrum rerum est autem sunt rem eveniet architecto'
}

Am întrebat CodeGPT următoarele:

Am făcut o solicitare către un API extern la https://jsonplaceholder.typicode.com/posts/1 și primesc un răspuns. Am formatat răspunsul ca json, cum îl pot salva într-un fișier csv?

Codul cu care a răspuns CodeGPT a fost:

 import csv
import requests


response = requests.get('https://jsonplaceholder.typicode.com/posts/1')
data = response.json()


data = [data]


with open('output.csv', 'w', newline="") as output_file:
   
   writer = csv.DictWriter(output_file, fieldnames=data[0].keys())
   
   writer.writeheader()
   
   writer.writerows(data)

În general, acest răspuns este bun; nu are nevoie de nicio modificare pentru a funcționa. CodeGPT a adăugat, de asemenea, comentarii care explică scopul diferitelor linii de cod, ceea ce este util dacă faci ceva pentru prima dată.

Singura problemă aici este că răspunsul nu specifică un tip de codificare în timp ce se apelează open(). Deși o implicită va fi inclusă automat, specificarea unui tip de codificare este recomandată și considerată cea mai bună practică atunci când scrieți în fișiere în Python. Acest lucru vă poate scuti de interpretarea incorectă, ceea ce duce la un text confuz.

Deci: CodeGPT poate scrie cod, dar ar trebui să fiți atenți, deoarece nu vă va oferi întotdeauna cea mai bună rezultate. Ceea ce obțineți ar putea fi predispus la erori și ar putea să nu urmeze cele mai bune practici. Ori de câte ori utilizați CodeGPT sau orice alt instrument alimentat de AI pentru a scrie cod, străduiți-vă să înțelegeți mai întâi ce face codul. Nu doar copiați și lipiți.

  Conduceți mai bine întâlnirile dvs. online cu Otter