Care este mai ieftin: Imprimarea propriilor fotografii sau utilizarea unui serviciu de imprimare?

Odată cu creșterea serviciilor de imprimare foto online ieftine, imprimantele cu jet de cerneală au căzut din favoarea. Dar, ca în orice proiect de bricolaj, unii oameni susțin că este mai ieftin să imprimați fotografii acasă. Este cu adevărat adevărat?

O comparație rapidă a costurilor

Să defalcăm diferența de preț dintre imprimarea foto acasă și serviciile de imprimare online. Vom face acest lucru comparând prețul serviciilor de imprimare online și al tipăririi la domiciliu. Din motive de comoditate, ne vom uita doar la costul tipăririlor 4×6.

Există o mulțime de servicii de imprimare foto online, dar vom rămâne cu cele patru mari. Unele dintre aceste servicii oferă o reducere ocazională, dar ne vom preface că acestea nu există. Shutterfly, unul dintre cele mai populare servicii de imprimare foto, percepe 0,12 USD pentru fiecare imprimare 4×6. Nu e rău, dar Amazon, Snapfish, și Walmart va imprima fotografiile dvs. 4×6 pentru 0,09 USD fiecare.

Bine, serviciile de imprimare online taxează între 0,09 USD și 0,12 USD per fotografie 4×6. Acum trebuie să comparăm aceste prețuri cu o configurație de imprimare foto acasă. Deci, să construim o configurație modestă de imprimare acasă. Avem nevoie de o imprimantă cu jet de cerneală solidă, hârtie foto 4×6 și puțină cerneală.

Să începem cu imprimanta. The Canon Pixma IP8720 este una dintre cele mai populare imprimante foto cu jet de cerneală de acasă și pentru un motiv întemeiat. Produce imagini cu un DPI de culoare de 9600 și costă doar 180 USD. Acesta este un preț bugetar pentru o imprimantă destul de decentă.

  4 motive pentru care ar trebui să înveți să codificați

Canon Pixma IP8720 vine cu cerneală, dar vom cumpăra un set complet de cărucioare de cerneală de dragul comparației prețurilor. Acel pachet de cerneală ne va costa 55 USD înapoi. Canon susține că aceste cartușe de cerneală vor produce până la 780 de fotografii (da, corect), ceea ce înseamnă că, în cel mai bun caz, plătim 0,07 USD în cerneală pentru fiecare imprimare 4×6.

Ei bine, 0,07 USD per imprimare sună destul de bine. Dar mai trebuie să cumpărăm hârtie foto. Să cumpărăm o mulțime din ea pentru a obține cel mai bun profit pentru banii noștri. Vom lua un pachet de 400 de CanonInk de hârtie foto lucioasă 4×6 pentru 20 USD — 0,05 USD per coală.

Deci, dacă ignorăm faptul că imprimanta noastră ne-a costat 180 USD, plătim 0,12 USD pentru fiecare fotografie 4×6 pe care o imprimăm acasă. Acesta este același preț ca Shutterfly și puțin mai scump decât unele dintre celelalte servicii de imprimare online.

Dacă nu folosiți imprimanta, lucrurile devin mai scumpe

Desigur, această matematică este destul de idealistă. Depinde de ideea că folosim toată cerneala și hârtia foto pe care le-am achiziționat. Dacă folosim doar 75 USD de hârtie și cerneală pentru a produce 20 de fotografii, atunci scădem 3,75 USD per fotografie, nu 0,12 USD.

Apropo de imprimanta noastră, exact cât adaugă Canon Pixma IP8720 la costul fiecărei fotografii 4×6 pe care o imprimăm? Ei bine, depinde de cât de mult folosim imprimanta. Canon Pixma IP8720 a costat 180 USD. Dacă imprimăm doar 1.000 de fotografii pe această imprimantă, atunci se adaugă 0,18 USD la fiecare dintre imprimările noastre. Dacă îl folosim de 5.000 de ori, tot adaugă 0,03 USD la fiecare imprimare. Dacă am dori ca imprimanta să contribuie cu mai puțin de 0,01 USD pentru fiecare fotografie pe care o tipărim, atunci ar trebui să o folosim de mai mult de 18.000 de ori.

  Cum să utilizați chioșcul de design personalizat în „Animal Crossing: New Horizons”

Doamne, imprimarea acasă poate deveni cam scumpă. Dar dacă imprimarea fotografiilor acasă costă mai mult decât imprimarea fotografiilor online, atunci de ce ar cumpăra cineva o imprimantă cu jet de cerneală?

Imprimarea acasă vă oferă control și viteză

Există un aspect al imprimării foto acasă pe care serviciile de imprimare nu îl pot egala. Când imprimați acasă, aveți control asupra tuturor. Poti folosi hartie mata sau hartie lucioasa, poti folosi cerneala speciala si poti folosi o imprimanta care produce imagini incredibile. De asemenea, aveți opțiunea de a renunța sau de a modifica fotografiile din mers dacă sunteți nemulțumit de o imprimare și nu trebuie să așteptați ca fotografiile să vină prin poștă.

În plus, unele imprimante facilitează imprimarea fotografiilor direct de pe telefon sau laptop. Canon Pixma IP8720, de exemplu, se poate conecta la telefon sau computer fără fir și are chiar și o aplicație mobilă. Capacitatea de a imprima fotografii direct de pe telefon nu este exclusiv pentru servicii precum Shutterfly; o poți face în propria ta casă.

Desigur, majoritatea oamenilor nu au nevoie de atât de mult control asupra fotografiilor pe care le imprimă, iar câteva zile de așteptare la cutia poștală nu este mare lucru. Ca să nu mai vorbim, dacă nu folosiți toate consumabilele de imprimare de acasă, atunci veți ajunge să cheltuiți mult mai mult de 0,12 USD per imprimare.

Serviciile de imprimare sunt ieftine și ușoare

Pe lângă faptul că este ridicol de ieftin, servicii de imprimare foto online sunt, de asemenea, super ușor de utilizat. Nu trebuie să aveți de-a face cu o imprimantă frustrantă și nu trebuie să căutați cartușele de cerneală perfecte sau hârtia foto pentru a finaliza treaba. Cu majoritatea serviciilor de imprimare online, tot ce trebuie să faceți este să plasați fotografii într-un site web sau pe o aplicație mobilă și să alegeți cât de mari doriți să fie imprimate.

  Cum să adăugați spațiu între text și chenarele celulelor în Excel

Ca să nu mai vorbim, îți poți printa oricând fotografiile printr-un serviciu online. Nu trebuie să fii acasă și cu siguranță nu trebuie să fii nicăieri lângă o imprimantă.

Singurul dezavantaj real al imprimării foto online este timpul de așteptare. Livrarea poate dura câteva zile, deși unele servicii precum Walmart vă permit să ridicați fotografii din magazin la câteva ore după ce trimiteți comanda.

Unele matematice rapide dezvăluie că, dacă nu cumperi consumabile de imprimare cu reducere și nu le folosești frecvent, imprimarea fotografiilor acasă va costa întotdeauna mai mult decât imprimarea fotografiilor printr-un serviciu online. Dar imprimarea la domiciliu oferă un nivel de viteză și control pe care serviciile online nu îl vor atinge niciodată.

Fotografii și scrapbookerii au toate motivele să-și imprime fotografiile acasă. Dacă imprimați o mulțime de poze, atunci cheltuiala suplimentară este justificată. Acestea fiind spuse, dacă trebuie să imprimați doar câteva zeci de fotografii pe an, atunci probabil că ar trebui să vă înscrieți la un serviciu de imprimare online.