Cum să recuperați note lipicioase Windows 10 șterse

Aplicația Sticky Notes din Windows 10 este o soluție puternică de luare de note, dar nu vă permite să restaurați notele șterse – sau nu? Deși această funcție nu face parte din aplicația desktop, există o modalitate de a vă recupera notele șterse.

Cum să recuperați note lipicioase șterse

Ați șters accidental o notă lipicioasă care conținea câteva informații importante, dar aplicația desktop nu are o modalitate de a recupera – sau chiar de a vedea – elementele pe care le-ați șters. Ei bine, datorită sincronizării Sticky Notes totul în cloud, acum puteți recupera orice notă pe care le-ați eliminat, direct din contul Microsoft Outlook.

Notă: Pentru a accesa această caracteristică, trebuie să vă conectați cu un cont Microsoft pe Windows 10. De asemenea, Microsoft vă păstrează numai notele adezive atâta timp cât folderul cu articole șterse le păstrează – de obicei 30 de zile.

A da foc Outlook.live.com și conectați-vă la contul Microsoft pe care îl utilizați pentru Windows 10.

După ce v-ați conectat, derulați în jos în panoul din stânga și faceți clic pe „Elemente șterse”.

Derulați prin listă până când vedeți elementele pe care doriți să le recuperați. Dacă aveți mai multe articole, faceți mai întâi clic pe balonul de lângă fiecare articol, apoi faceți clic pe „Restaurare”.

Elementele selectate dispar din folder și vă lasă să vă întrebați dacă s-a întâmplat ceva. Când reveniți la aplicația desktop, nimic nu pare să se fi schimbat. Asta pentru că procesul de sincronizare este puțin lent și trebuie să adăugați manual toate notele recuperate pe desktop.

  Cum se face un test de cameră web pe Windows 10/11

Din aplicația desktop, faceți clic pe butonul de meniu cu trei puncte de pe orice notă, apoi faceți clic pe „Lista de note”.

O listă cu toate notele este disponibilă de aici. Puteți căuta, șterge și afișa cu ușurință orice conținut din această listă furnizată. Faceți clic dreapta pe nota ștearsă anterior și apoi faceți clic pe „Deschideți notă”.

Dacă, din orice motiv, nota recuperată nu apare în Lista de note, faceți clic pe roata de setare din colțul din dreapta sus.

Derulați în jos setările până când vedeți butonul „Sincronizați acum” și faceți clic pe el.

Reveniți la lista de note și urmați pașii anteriori pentru ca nota să apară înapoi pe desktop.