Apple înlocuiește iTunes pe Windows, dar nu ar trebui să-l dezinstalați încă

Dacă utilizați iTunes pentru a sincroniza sau a face backup local pentru iPhone sau iPad, pentru a transmite în flux biblioteca Apple Music sau pentru a viziona conținut Apple TV, Apple oferă noi aplicații pentru a vă îndepărta de acesta. Dar s-ar putea să doriți să păstrați iTunes în preajmă.

Aplicațiile Apple pentru a înlocui iTunes sunt disponibile pe Microsoft Store

În februarie 2024, Apple a lansat un trio de aplicații Windows pentru a elimina treptat iTunes. Acestea includ Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Această mișcare este similară cu modul în care Apple a eliminat iTunes din macOS în 2019.

Dacă nu ești sigur, iată o scurtă prezentare a acestor aplicații Apple și pentru ce sunt utile:

  • Apple Music: Dacă ați folosit iTunes pentru a asculta melodii pe Apple Music, veți avea nevoie de această aplicație dedicată. Pe lângă redarea conținutului Apple Music, puteți accesa întreaga bibliotecă muzicală iCloud. Puteți importa melodii stocate local și le puteți stoca pe iCloud.
  • Apple TV: Dacă plătiți pentru un abonament Apple TV+ sau pentru filme achiziționate sau închiriate anterior pe Apple TV, veți avea nevoie de această aplicație pe computerul dvs. Windows. În plus, vă puteți importa propriile media în aplicația Apple TV.
  • Dispozitive Apple: Dacă v-ați bazat exclusiv pe iTunes pentru a sincroniza, actualiza sau face copii de rezervă ale datelor de pe iPhone, este timpul să treceți la aplicația Apple Devices. De asemenea, dacă sunteți familiarizat cu crearea tonurilor de apel personalizate pentru iPhone folosind iTunes, dispozitivele Apple ar trebui să fie de acum înainte.
  Cum să tastați pinyin cu semne de ton în Windows 10

Aplicațiile de sine stătătoare ale Apple pentru Windows sunt disponibile ca o previzualizare din ianuarie 2023, dar sunt acum disponibile publicului larg. Pe lângă aceste înlocuiri iTunes, Apple a introdus și o aplicație iCloud reînnoită pentru utilizatorii de Windows.

De ce nu ar trebui să dezinstalați iTunes încă

Lansarea acestor aplicații Apple independente pentru dispozitivele Windows nu înseamnă că iTunes este complet inutil. Veți avea în continuare nevoie de el dacă doriți să vă accesați cărțile audio pe computer sau să ascultați podcasturi gratuite. Apple încă nu a lansat o aplicație de sine stătătoare Apple Podcasturi cu care suntem familiarizați pe macOS.

Când am deschis iTunes pe computerul meu cu Windows, aplicația m-a solicitat să trec la aplicațiile autonome Apple și totul a fost eliminat, cu excepția podcast-urilor și a cărților audio. Cu toate acestea, acesta nu a fost cazul utilizatorilor Windows care au descărcat iTunes din Microsoft Store în loc de Pagina de descărcare iTunes a Apple.

Pentru moment, ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a dezinstala iTunes de pe computerul Windows. Dacă nu ați folosit niciodată iTunes pentru a asculta podcasturi sau cărți audio, puteți să vă luați la revedere și să treceți la aplicațiile independente Apple. În calitate de abonat Apple Music, mă bucur că acum pot folosi o aplicație desktop cu aspect elegant, care se potrivește cu oferta Spotify.