Acum puteți înlocui Asistentul Google cu Copilot pe Android

Recomandări cheie

 • Microsoft a lansat o actualizare a aplicației Copilot care vă permite să o setați ca asistent implicit pe dispozitivul Android.
 • Deși puteți accesa chatbot-ul Microsoft AI prin apăsarea unui buton, nu veți putea efectua sarcini pe dispozitiv cu acesta.
 • Luați în considerare utilizarea Gemini pe Android pentru a menține funcțiile Asistentului Google, valorificând în același timp capacitățile AI.

Asistenții vocali tipici precum Google Assistant și Bixby nu pot ține pasul cu capacitățile chatbot-urilor AI precum ChatGPT și Microsoft Copilot. Dacă ați dorit vreodată să înlocuiți Google Assistant cu un chatbot AI, Copilot vă permite să faceți exact asta.

Cum să setați Microsoft Copilot ca asistent implicit pe Android

Microsoft a lansat o actualizare a aplicației Copilot Android care vă permite să o setați ca asistent implicit pe telefonul dvs. Android. Din martie 2024, această actualizare face parte din versiunea beta — 27.9.420225014 — la care poate accesa oricine, cu condiția să locuiți în Statele Unite.

Nu va trebui să vă alăturați beta odată ce Microsoft actualizează versiunea stabilă, dar deocamdată, iată ce trebuie să faceți pentru a seta Copilot ca asistent implicit pe dispozitivul dvs. Android:

 • Lansați aplicația Play Store și mergeți la Pagina aplicației Microsoft Copilot Google Play.
 • Derulați în jos și atingeți Alăturați-vă în secțiunea Alăturați-vă beta.
 • Apoi, relansați aplicația Play Store, mergeți la aceeași pagină și atingeți Instalare în partea de sus. Dacă aveți deja aplicația instalată, veți vedea o opțiune Actualizare.
 • Acum, accesați Setări > Aplicații > Alegeți aplicațiile implicite > Aplicația Asistent digital și atingeți Aplicația de asistență dispozitiv. Această instrucțiune poate varia ușor în funcție de telefonul dvs.
 • Selectați Copilot din lista de opțiuni. Când primiți o fereastră pop-up pentru confirmare, atingeți OK.
 •   Cum să vă calibrați ecranul tactil pe Android

  Acum, puteți lansa și configura Copilot pe telefon, alegând dacă să activați funcții precum GPT-4, să schimbați stilul de conversație și multe altele.

  De acum înainte, când apăsați lung butonul Acasă sau glisați spre interior în diagonală din oricare dintre colțurile de jos (dacă utilizați navigarea prin gesturi Android în loc de aspectul cu trei butoane), telefonul dvs. Android va lansa aplicația Copilot în loc să invoce Google Asistent.

  Înlocuirea Asistentului Google cu Copilot are un cost

  Nu există nicio îndoială că Microsoft Copilot este mult mai inteligent decât Asistentul Google datorită talentului său AI. Cu toate acestea, deoarece nu este integrat în Android, nu puteți utiliza Copilot pentru a efectua sarcini pe dispozitiv, cum ar fi deschiderea de aplicații, trimiterea de mesaje sau efectuarea de apeluri telefonice.

  Mai important, această metodă seamănă mai mult cu o comandă rapidă pentru lansarea aplicației – nu are aceeași fereastră pop-up minimală și intuitivă ca Google Assistant. Acest lucru ar putea fi enervant atunci când utilizați o altă aplicație, deoarece veți fi forțat să intrați în aplicația Copilot pentru a interacționa cu chatbot-ul.

  Dacă doriți să reveniți la Asistentul Google, urmați aceiași pași descriși mai sus și selectați Google.

  Cu toate acestea, dacă doriți tot ce vă poate oferi un chatbot AI fără a vă pierde asistentul virtual, vă recomandăm să utilizați Google Gemini pe telefonul Android. Gemini menține funcțiile Asistentului Google și poate comuta fără probleme între chatbot-ul AI și asistentul virtual, în funcție de dacă faceți o solicitare pe dispozitiv sau introduceți o solicitare AI.