03/25/2023

8 instrumente de feedback video pentru o raportare mai bună a erorilor

În dezvoltarea produsului, devine necesar ca echipa de dezvoltare să primească feedback de la utilizatorii finali pentru a ști dacă produsul funcționează conform așteptărilor lor. Ar putea fi probleme simple, cum ar fi plasarea unui buton sau designul unui formular și probleme complexe, cum ar fi o eroare pe care utilizatorul nu o poate identifica.

Adesea, utilizatorul final nu este o persoană tehnică și este posibil să nu poată articula problema prin e-mail sau sesiune de chat. Aici vă ajută feedbackul video.

Ce este feedback-ul video?

În feedback-ul video, utilizatorul final interacționează cu sistemul, care ar putea fi un site web sau o aplicație, și își înregistrează interacțiunile printr-un instrument de înregistrare a ecranului, vorbind simultan despre ceea ce face și de ce sunt mulțumiți sau nu de o anumită caracteristică.

De asemenea, ar putea explica în mod clar erorile și diferențele dintre rezultatul așteptat și cel real, ceea ce face mai ușor pentru echipa de dezvoltare să recreeze problema pe partea lor.

Următoarele sunt punctele cheie pentru care mulți dezvoltatori trec la modul video de a oferi feedback sau de a raporta orice eroare:

 • Ușor de înțeles: deoarece utilizatorul final interacționează cu sistemul în timp ce oferă feedback, dezvoltatorul poate înțelege unde apare problema.
 • Eficient în timp: un videoclip de 5 minute poate explica când și unde există o eroare sau unde interfața de utilizare nu este suficient de prietenoasă, ceea ce poate dura o întâlnire de 1 oră.
 • Oferă mai multă claritate asupra problemei: feedback-ul video poate ajuta dezvoltatorul să înțeleagă ce valoare a fost introdusă pentru a provoca eroarea, pe ce buton a fost făcut clic și cât de dificil a fost pentru un utilizator să găsească o anumită caracteristică în aplicație. Acest lucru îi va ajuta să adauge mai multe validări sau să reproiecteze interfața de utilizare pentru a o face mai ușor de utilizat.
 • Oferiți o idee despre dorințele/sentimentele clientului: un dezvoltator poate înțelege unde un client se confruntă cu dificultăți în timp ce interacționează cu o aplicație. De exemplu, luați în considerare o situație în care articolele sunt adăugate în coș, dar clientul nu finalizează achiziția. Este posibil ca pictograma coșului să fie prea mică sau ascunsă în spatele unei alte opțiuni de meniu. Acest lucru poate fi înțeles urmărind modul în care clienții interacționează cu aplicația de cumpărături și ascultând ceea ce spun în timp ce fac acest lucru. Dezvoltatorul poate face pictograma coșului mai mare și mai vizibilă.
 • Păstrați legătura pentru alte comunicări: după efectuarea modificărilor, aceluiași utilizator i se poate cere să trimită feedback video nou pentru a vedea dacă problema este rezolvată.
  Cum să utilizați API-ul tipstrick.ro în JavaScript (NodeJS)

Iată câteva dintre instrumentele de feedback video și de raportare la nivel avansat care creează modalități accesibile, interactive și animate de a lăsa feedback pe site-ul dvs.

BugHerd

BugHerd este un software de colectare a feedback-ului bazat pe cloud și de gestionare a raportării erorilor, care permite unui utilizator să gestioneze cu ușurință toate modificările unui site web deținut de utilizator dintr-o locație centrală, ceea ce este o modalitate convenabilă de a gestiona feedback-ul și erorile.

Caracteristici:

 • Simplu de configurat
 • Feedback simplu al oaspeților
 • Feedback video
 • Comentări în timp real

BugHerd este cel mai detaliat feedback vizual și urmăritor de erori din lume. Interfața sa este similară cu notele lipicioase, care fixează feedback-ul clienților și urmăresc erorile direct pe pagină.

Frame.io

Frame.io de la Adobe vine cu o soluție all-in-one care permite utilizatorului să partajeze conținut media, să urmărească feedback-ul și să ofere o experiență simplificată fluxului de lucru al utilizatorului. Acest software nu va compromite datele și securitatea utilizatorului, deoarece toate sesiunile din acest instrument sunt criptate. Mai mult, utilizatorii pot accesa acest lucru fără costuri suplimentare, care este inclus în abonamentul Adobe Creative Cloud.

Caracteristici:

 • Accelerați recenziile/feedback-urile și aprobările
 • Partajați fișiere în cel mai scurt timp
 • Partajați gratuit videoclipuri cu oricine
 • Lucrați de oriunde, pe orice dispozitiv

Aceste caracteristici oferă o modalitate puternică de a crea proiecte, de a partaja și de a colabora între dezvoltatori și utilizatori.

Govizual

GoVisually este cea mai simplă soluție de verificare pentru feedback vizual direct asupra design-urilor, PDF-urilor și conținutului video; aici, consumatorul poate încărca fișiere în orice format.

Caracteristici:

 • Încărcați și adnotați diferite tipuri de fișiere
 • Distribuiți cu un număr nelimitat de recenzenți
 • Păstrați toate revizuirile organizate într-un singur spațiu
  Scala vs Java: diferențe și asemănări

Oferă utilizatorilor șapte zile de încercare gratuită, iar prețul său începe de la 99 USD/pe lună. Acesta este destul de scump în comparație cu alte programe, dar foarte eficient. Este o soluție simplă și ușoară pentru a obține feedback video, deoarece este nevoie de pași minimi pentru a integra într-un site web sau aplicație.

Userback.io

Userback.io este o soluție ușoară pentru dezvoltatori, agenții și proprietari de site-uri web pentru a colecta feedback valoros al utilizatorilor sau orice raport de eroare din proiecte web și pentru a gestiona sau a partaja într-o interfață web bazată pe cloud.

Caracteristici:

 • Îmbogățiți feedbackul cu videoclipurile contextuale din aplicație și cu captură de ecran.
 • Prioritizează funcțiile și corecțiile de care au nevoie utilizatorii tăi
 • Integrați în fluxurile de lucru și platformele de proiecte existente

Userback este o companie SaaS care se integrează cu multe alte platforme, precum JIRA, HipChat, Slack etc. Pentru acest software, prețul începe de la 79 USD/lună.

Vidmonials

Vidmonials este un instrument puternic de colectare a videoclipurilor care le permite clienților săi să colecteze, să gestioneze și să partajeze videoclipuri cu impact de la potențialii, clienții, angajații și publicul lor.

Acest lucru este relativ ușor de implementat pe orice site web, permițând clienților să înregistreze, să editeze și să încarce mărturii video. Acesta este întreținut și actualizat în mod regulat pentru a asigura o funcționare bună.

Filestage.io

Filestage.io este o platformă de colaborare și revizuire care permite utilizatorului să încarce, să revizuiască și să aprobe fișiere, cum ar fi videoclipuri, imagini, fișiere audio și text, cu funcții suplimentare de control al versiunilor, comentarii în timp real și analize detaliate, ceea ce simplifică feedback-ul și raportul de erori primite.

  De ce ți-a încetinit butonul Turbo computerul în anii '90?

Caracteristici:

 • Comentează fișierele
 • Urmăriți-vă progresul
 • Obține aprobarea muncii

Filestage oferă un plan de încercare gratuit, iar planurile plătite încep de la 19 USD pe lună.

Wipster:

Wipster.io facilitează partajarea și revizuirea în timp ce sunteți în deplasare. Are o interfață de utilizator mobilă pentru a face lucrurile mai accesibile și mai simple.

Caracteristici:

 • Managementul media
 • Distribuie pentru revizuire
 • Urmăriți progresul
 • Comentariile devin sarcini
 • Comparație una lângă alta
 • Controlul versiunii

Este gratuit pentru orice persoană fizică și pentru utilizare ocazională, iar în scopuri comerciale, prețul începe de la 19,95 USD pe utilizator/lună.

Animoto

Instrumentul Animoto permite utilizatorului de pe site-ul web să creeze un videoclip cu aspect profesional, în care utilizatorul primește o gamă largă de stiluri video, își adaugă fotografiile/videoclipurile și le personaliza cu text, muzică și efecte. Aceasta oferă și alte funcții, cum ar fi analiza video, instrumente de colaborare și partajarea directă a videoclipurilor.

Caracteristici:

 • Ușor de folosit
 • Biblioteca muzicală vastă
 • Personalizat oricând

Animoto oferă un plan gratuit pentru a crea videoclipuri nelimitate cu branding Animoto. Dacă doriți să creați videoclipuri fără marcă, planurile plătite încep de la 9 USD/lună.

Concluzie

Cele de mai sus vă oferă o idee despre unele dintre cele mai bune instrumente de feedback video. La alegerea mea, utilizatorul poate folosi frame.io, deoarece nu este nevoie să facă o achiziție separată dacă utilizatorul are un cont creative cloud cu Adobe. Acest lucru îl face ușor de implementat și include suport Adobe, făcându-l mai fiabil.

De asemenea, puteți lua în considerare aceste instrumente de feedback pentru clienți.

x