12/03/2023

8 cele mai bune instrumente de migrare a bazelor de date pentru un transfer fluid al datelor

Migrarea bazei de date este procesul de mutare a datelor dvs. de la un sistem de stocare la un alt sistem de stocare.

Migrarea bazei de date se realizează prin utilizarea instrumentelor de migrare a bazei de date. Vă puteți muta datele în mod omogen, adică trecând dintr-o bază de date în altă bază de date de același tip. Sau îl puteți muta în mod eterogen, adică trecând de la un tip de bază de date la un alt tip de bază de date.

De asemenea, puteți trece de la o sursă la o țintă, de la o sursă la mai multe ținte, mai multe surse la o țintă sau mai multe surse la mai multe ținte. Dar de ce ar trebui să-ți migrezi datele în primul rând?

Indiferent dacă afacerea dvs. este mare sau mică, transferul fără întreruperi de date este esențial pentru menținerea eficienței operaționale, scalabilității și adaptabilității la nevoile în schimbare ale afacerii.

Iată un rezumat rapid al celor mai bune instrumente de migrare a bazelor de date pe care le voi discuta mai jos.

Instrument

Caracteristici notabile

Află mai multe

Fivetran

Peste 300 de conectori, replicare a datelor în timp real, automatizare


Explora

Qlik Replicate

Interfață intuitivă drag-and-drop, probă gratuită de 14 zile


Explora

Arcion

Migrare fără timpi de nefuncționare, transfer de date bidirecțional,


Explora

Rivery

Extragerea datelor CDC și SQL, migrare reglată fin


Explora

Migrarea datelor Alibaba Cloud

Servicii complet gestionate, migrații eterogene


Explora

Migrarea bazei de date Ispirer

Asistență cuprinzătoare, evaluare înainte de migrare


Explora

IRI NextForm

Migrarea și reformatarea datelor, GUI simplă


Explora

ibi Data Migrator

Extragerea datelor, integrare, logica de afaceri


Explora

Instrumentele de migrare a bazei de date vă pot accelera procesul de migrare. Am enumerat cele mai bune instrumente de migrare a bazelor de date pentru diferitele dumneavoastră nevoi.

Ce sunt instrumentele de migrare a bazelor de date?

Instrumentele de migrare a bazelor de date sunt software specializat care este construit cu scopul de a muta datele de la o sursă de date la alta. Folosind instrumente de migrare a bazei de date, vă puteți muta cu ușurință datele și puteți automatiza procesul de migrare.

Pot exista diverse scenarii în care migrarea datelor devine necesară. Să ne uităm la cele mai comune:

 • Trecerea de la tehnologia moștenită la o tehnologie mai nouă
 • Schimbarea platformei sistemului – aceasta include trecerea de la soluții on-prem la soluții cloud sau invers
 • Consolidarea datelor de sistem din mai multe surse într-un singur magazin pentru analize
 • Faceți o copie de rezervă a bazelor de date actuale
 • Arhivarea datelor vechi din bazele de date într-un alt depozit de date
 • Fuziuni între companii, unde diferite surse de date trebuie acum să fie sincronizate

În plus, obțineți beneficii suplimentare, cum ar fi fiabilitate, analiză și înregistrare. Iată beneficiile utilizării instrumentelor de migrare a bazei de date pentru nevoile dvs. de date:

 • Obțineți integritatea datelor și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la datele incorecte
 • Instrumentele automatizează majoritatea proceselor și nu trebuie să creați manual scheme și transformări
 • Perioada de nefuncționare a bazei de date este redusă la minimum, rezultând ca afacerea dvs. să funcționeze ca de obicei
 • Aceștia acceptă diferite tipuri de sisteme de baze de date și oferă mapări între ele
 • Obțineți interfețe grafice ușor de utilizat, cu funcții de glisare și plasare pentru a vă crea pipeline de migrare
 • Instrumentele de migrare a bazei de date sunt concepute pentru scară și vă pot reduce costurile de migrare
  8 cele mai bune certificări de securitate cibernetică pentru a vă îmbunătăți abilitățile în 2023

Acum, să aruncăm o privire la cele mai bune instrumente de migrare a bazelor de date pentru ca dvs. să aveți un transfer de date fără probleme.

Fivetran

Fivetran Instrument de migrare a mișcării datelor în care multe companii bazate pe date, cum ar fi Zoom, DocuSign și The Guardian, au încredere. Cu peste 300 de conectori, obțineți o replicare eficientă a datelor în timp real.

Fivetran este ușor de utilizat, chiar și pentru utilizatorii netehnici. Având automatizarea ca parte importantă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la crearea de scheme și mapări. Puteți declanșa automat conducta ELT (Extract Load Transform).

Adăugarea conectorilor de date pentru migrarea bazei de date este simplificată. Puteți ajusta frecvențele de sincronizare între 5 minute și 24 de ore folosind un glisor simplu din interfața de utilizare a conectorului. Când migrați datele dvs. de afaceri, este important să vă asigurați că nu există duplicate.

Fivetran se asigură că următoarea scriere a bazei de date are loc numai după ce cea curentă are succes. Puteți reporni conducta în cazul oricărei probleme.

Argumente pro şi contra

Avantaje 👍Dezavantaje 👎Suport pentru peste 300 de conectori și toate tipurile de CDC din cutie. Este posibil să nu aibă suport pentru migrarea pe baza vizualizărilor din bazele de date relaționale. Are multă automatizare care reduce sarcinile manuale. Lipsește control detaliat pentru mascarea și excluderea datelor sensibile Suport pentru peste 300 de conectori și toate tipurile de CDC out-of-the-box

Ce altceva ai? Platforma de mișcare a datelor Fivetran oferă extensibilitate, permițându-vă să dezvoltați noi cazuri de utilizare. Obțineți securitate completă a datelor de la capăt la capăt. În plus, există guvernare a datelor pentru datele dvs. din zbor.

Qlik Replicate

Cu mai mult de două decenii de experiență în construirea de instrumente de replicare a bazelor de date pentru întreprinderi, Qlik oferă Qlik Replicate pentru nevoile dvs. de migrare a bazei de date. Având o interfață grafică intuitivă cu utilizatorul cu funcții de glisare și plasare, Qlik Replicate este o platformă inovatoare de asimilare și replicare a datelor.

Argumente pro şi contra

Avantaje 👍Dezavantaje 👎Are o interfață intuitivă de tip drag-and-drop Lipsa sau suport limitat pentru scrierea propriului cod personalizat Oferă debit mare și latență scăzută chiar și la scară masivă Funcționează cel mai bine dacă aveți alte produse Qlik în ecosistemul dvs. Sprijină mișcarea datelor pentru mediile native din cloud Codurile de eroare pot fi nu fiți clar, deoarece documentația nu este extinsă. Are o perioadă de încercare gratuită de 14 zile

Fie că este vorba despre baze de date relaționale majore, depozite de date sau sisteme Hadoop, puteți efectua migrarea datelor cu ușurință. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la datele omogene sau eterogene, deoarece le acceptă pe ambele. În cazul în care bazele de date sursă și destinație sunt diferite, aceasta va converti automat schema.

Arcion

Dacă doriți să aduceți transformarea digitală afacerii dvs. și căutați un instrument de migrare a bazelor de date pentru a trece de la sistemele on-prem vechi la arhitecturi moderne bazate pe cloud, atunci Arcion poate fi răspunsul tău.

Având suportul a peste 20 de conectori, obțineți conversii automate de schemă și evoluție a schemei. Mai mult, Arcion promite zero timpi de nefuncționare atunci când datele dvs. sunt migrate. În plus, beneficiați de suport pentru transferul de date bidirecțional.

Cu arhitectura sa extrem de paralelă, Arcion poate efectua încărcarea inițială a datelor foarte rapid. Puteți acoperi toate cele patru cazuri de utilizare pentru migrarea bazei de date – o sursă la o țintă, o sursă la mai multe ținte, multe surse la o țintă și multe surse la mai multe ținte.

Arcion are parteneriate cu unii dintre cei mai importanți jucători din industrie când vine vorba de volume mari de date – Databricks, Confluent, Snowflake, YugabyteDB, SingleStore și Google Cloud.

Argumente pro şi contra

Avantaje 👍 Contra 👎 Are replicare bidirecțională a datelor Număr limitat de conectori acceptați Are parteneriate cu lideri importanți ai industriei Lipsa transparenței online a prețurilor Primiți o probă gratuită de 14 zile

  Cum funcționează casele inteligente?

Arcion oferă două variante – Arcion Self-Hosted și Arcion Cloud. În prezent, Arcion Cloud este disponibil în patru regiuni AWS din SUA. Obțineți cinci conectori, și anume Oracle, MySQL, Databricks, Snowflake și SingleStore. Ele oferă o probă gratuită de 14 zile.

Rivery

Căutați un instrument de migrare a bazelor de date sigur și flexibil pentru migrarea în cloud? Apoi Rivery poate fi alegerea perfectă pentru tine. Indiferent dacă intenționați să vă mutați bazele de date relaționale locale în cloud sau replicarea bazei de date din cloud la nor, cazul dvs. de utilizare este acoperit.

Rivery vă oferă două opțiuni pentru extragerea datelor. Puteți alege între Change Data Capture (CDC) și scrierea de interogări SQL standard. În timp ce CDC vă oferă replicarea datelor aproape în timp real și identificarea și gestionarea automată a modificărilor schemei, nu aveți control deplin.

Unul dintre avantajele majore pentru Rivery este că vă puteți ajusta migrarea bazei de date folosind interogări personalizate. Puteți interoga și selecta rânduri și coloane individuale și numai acestea vor fi migrate.

Argumente pro şi contra

Avantaje 👍Dezavantaje 👎Oferă posibilitatea de a alege între CDC și SQL standard pentru extragerea datelor. Modelul de prețuri poate fi confuz și costisitor, deoarece se bazează pe credite. Acceptă o gamă largă de conectori din cutie. Modelul de preț poate fi confuz și scump, deoarece se bazează pe credite. are kituri de pornire gata de utilizat pentru fluxuri de lucru comune de la sursă la destinație. Există opțiuni limitate de personalizare. Obțineți documentație și asistență bună

Primești o perioadă de încercare gratuită de 14 zile cu credite gratuite de 1200 USD.

Migrarea datelor Alibaba Cloud

Alibaba Cloud este al patrulea cel mai mare furnizor de cloud după Amazon Web Services, Google Cloud și Microsoft Azure. Ele oferă un set bogat de instrumente utilitare pentru migrarea bazelor de date a încărcăturilor de lucru curente ale bazei de date către Alibaba Cloud.

Obțineți suport pentru migrări omogene, cum ar fi migrarea MySQL-ul local către un MySQL gestionat pe Alibaba Cloud. Alternativ, obțineți și migrări eterogene, cum ar fi mutarea de la Oracle la PolarDB.

Alibaba Cloud oferă o soluție complet gestionată numită Data Transmission Service (DTS) care ajută la migrarea datelor. Este foarte performant, simplu de utilizat și acceptă replicarea datelor în timp real. Cu zero timpi de nefuncționare și suport pentru cele mai utilizate baze de date, obțineți o migrare fiabilă.

Pentru majoritatea cazurilor de utilizare pentru migrarea bazelor de date, Alibaba Cloud urmează o foaie de parcurs de migrare în patru pași. În primul rând, veți cumpăra instanța DTS și instanța dvs. de bază de date cloud necesară.

Argumente pro şi contra

Avantaje 👍Dezavantaje 👎Oferă un serviciu complet gestionat. Puteți să vă mutați doar în Alibaba Cloud. Beneficiați de suport atât pentru migrări omogene, cât și pentru migrații eterogene. Fiecare actualizare incrementală a bazei de date induce costuri. Trebuie să ridicați un bilet de asistență pentru trecere.

În continuare, migrarea completă a datelor a DTS are grijă de structura completă și de migrarea datelor în mod gratuit. După aceea, Migrarea datelor incrementale a DTS va efectua actualizări în timp real. În cele din urmă, în funcție de cerințele dvs., puteți trece la noua instanță a bazei de date.

Migrarea bazei de date Ispirer

Ispirer oferă mai multe instrumente personalizate de migrare a bazelor de date pentru a vă sprijini diferitele sarcini de lucru. Începeți cu Ispirer Toolkit, un instrument descărcabil care oferă soluții complete de migrare pentru a vă ajuta să vă automatizați procesul de migrare.

Nu numai că obțineți un instrument pentru migrarea bazelor de date, ci și un instrument pentru a vă converti codul, astfel încât să vă poată sprijini noua bază de date.

SQLWays Wizard este instrumentul de la Ispirer pentru migrarea bazelor de date. Oferă migrare automată eterogenă – puteți migra de la o bază de date la un alt tip de bază de date. Puteți migra totul, inclusiv schema, date, tabele, proceduri stocate, funcții, vizualizări și declanșatoare.

  11 cele mai bune scaune de birou pentru a lucra de acasă în confort

Argumente pro şi contra

Avantaje 👍Dezavantaje 👎Este cuprinzător și oferă asistență imediată pentru cazuri de utilizare obișnuite. Trebuie să obțineți o licență pentru volumul dvs. de lucru. Puteți să o personalizați foarte mult în funcție de cazul dvs. de utilizare specific. Prețul nu este transparent și depinde de domeniul de aplicare al migrației oferit de Ispirer servicii excelente pentru clienți și suport tehnic

Pentru a finaliza evaluarea bazei de date înainte de migrare, Ispirer oferă un expert de evaluare gratuit. Acesta analizează și generează un raport bazat pe baza de date sursă. Puteți obține sfaturi de la experți și estimări de costuri pe baza acestui raport.

IRI NextForm

Pentru a sprijini instrumentele de migrare a bazelor de date, IRI are platforma IRI Voracity și IRI Data Manager Suite, împreună cu IRI NextForm software. NextForm este un software de migrare și reformatare a datelor care este perfect pentru încărcături mici de lucru și pentru migrarea din software-ul vechi.

Având la bază tehnologiile CoSort de transformare a datelor de mare volum și definire a datelor, NextForm vine cu familiaritatea cu Eclipse. Nu necesită Hadoop, baze de date în memorie sau orice hardware scump pentru a procesa datele.

Argumente pro şi contra

Avantaje 👍 Contra 👎Este construit pe Eclipse și oferă o interfață grafică simplă pentru utilizator. Nu acceptă anumite tipuri de date sau formate care nu sunt utilizate pe scară largă. Există diferite opțiuni de preț disponibile, inclusiv un nivel gratuit. Este posibil să aveți probleme în gestionarea scenariilor complexe de migrare a datelor. Funcționează pe Liniile de comandă Windows, Unix și Linux Există o curbă de învățare implicată

În plus, nu există limite privind numărul de surse de date și ținte pe care le puteți conecta sau dimensiunea datelor.

ibi Data Migrator

The ibi Data Migrator este un instrument de migrare a bazei de date care poate simplifica și automatiza extragerea, precum și integrarea datelor din diverse surse.

În plus, vă puteți aplica logica de afaceri în diferite etape ale conductei de date. Dacă trebuie să mutați toate datele într-o singură locație, cum ar fi un depozit de date, atunci ibi Data Migrator poate face treaba perfect.

Obțineți încărcătoare de date specializate de mare volum, concepute pentru depozite de date. În plus, vă puteți programa sincronizarea datelor la intervalele de timp convenabile. Acestea pot fi declanșate de evenimente sau dependențe condiționate.

Argumente pro şi contra

Avantaje 👍 Contra 👎 Are o consolă de gestionare a datelor ca interfață grafică pentru utilizator. Acceptă în principal depozite de date. Primiți o consolă web simplă separată pentru sarcini administrative. Nu are documentație extinsă. oameni calificați care cunosc instrumentul

Crearea și gestionarea depozitelor dvs. de date sau a magazinelor de date pot fi automatizate. Pe lângă conectarea mai multor surse de date la o singură țintă sau a mai multor surse de date la mai multe ținte, aveți și flexibilitatea de a accesa datele sursă în diferite formate.

Alegeți cel mai bun instrument de migrare a bazelor de date

Acum că am acoperit ce este migrarea bazei de date și am enumerat cele mai bune instrumente de migrare a bazei de date disponibile, aveți o mai bună înțelegere a ceea ce există.

În calitate de inginer de software senior, pot înțelege că alegerea celui mai bun instrument de migrare a bazei de date pentru sarcina dvs. poate schimba jocul. Indiferent dacă acordați prioritate timpului de nefuncționare minim, rentabilitate sau scalabilitate ridicată, există un instrument pentru toate nevoile dvs.

În cele din urmă, se reduce la cerințele dvs. de migrare. Înainte de a alege orice instrument de migrare a bazei de date și de a începe procesul de migrare, este important să petreceți timp analizând sistemul dvs. existent.

Înțelegerea nevoilor dvs. de migrare a datelor vă va ajuta să înțelegeți ce instrument din listă se potrivește cerințelor dvs. specifice. De la opțiunile oferite de Rivery până la soluții personalizate de la Ispirer, puteți găsi o soluție care funcționează perfect pentru dvs.

Dacă doriți să vă mutați datele de pe vechea mașină Windows pe una mai nouă, puteți verifica cel mai bun software de migrare a datelor de pe computer pentru Windows.

A fost de ajutor articolul?

Multumim pentru feedback-ul dvs!

x