09/26/2023

15 lucruri pe care nu știai că le poți face pe Instagram

Instagram este o aplicație de bază pentru rețelele sociale pentru cei mai mulți dintre noi, dar dincolo de a parcurge fluxul de știri și de a încărca selfie-uri, există o mulțime de alte lucruri de făcut pe Instagram.

Deși Instagram este ușor de utilizat, există funcții și instrumente care vă ajută să obțineți și mai mult de la Instagram. Aceste sfaturi și trucuri utile te vor ajuta să descoperi mai multe lucruri de făcut pe Instagram.

1. Obțineți notificări de postare de la persoanele pe care le urmăriți

Dacă există un cont Instagram ale cărui postări nu doriți să le ratați, luați în considerare activarea notificărilor pe cont. Acest lucru vă va asigura că nu pierdeți niciodată activitatea lor de pe Instagram.

Poți să mergi la profilul lor și să apeși pe pictograma clopoțel din partea de sus a paginii. În fereastra pop-up, comutați între tipurile de notificări pe care doriți să le primiți. De exemplu, puteți alege să primiți notificări special pentru Reels.

Unul dintre prietenii tăi te etichetează întotdeauna în fotografii nemăgulitoare sau meme-uri nedorite? Din fericire, există două moduri de a ocoli această situație.

Mergeți la fotografie și atingeți-o – acest lucru va face să apară conturile etichetate. Apoi, selectați numele dvs. de utilizator. Veți vedea apoi două opțiuni: Eliminați-mă din postare și Ascundeți din profilul meu.

Opțiunea Eliminați-mă din postare va elimina complet eticheta. Dacă nu doriți să eliminați eticheta, dar doriți totuși să o ascundeți din secțiunea de fotografii etichetate a profilului dvs., atunci ar trebui să utilizați opțiunea Ascunde din profilul meu.

3. Ștergeți istoricul căutărilor pe Instagram

Instagram are o mare varietate de postări și poate nu vrei ca prietenii tăi să vadă că căutările tale au fost după „pisici în pălării” sau „hamsteri din Instagram” sau orice altceva care ți-ar putea fi jenant.

  Nu pot partaja postarea pe Instagram Story - De ce nu?

Pentru a șterge istoricul căutărilor, urmați acești pași:

 • Deschideți profilul Instagram și atingeți meniul hamburger din colțul din dreapta sus.
 • Selectați Setări și confidențialitate și apoi apăsați pe Centru de conturi.
 • Accesați Informațiile și permisiunile dvs. > Istoricul căutărilor.
 • Instagram vă va afișa conturile listate. Pentru a șterge istoricul căutărilor pentru un anumit cont, atingeți contul și veți vedea o listă a căutărilor dvs. recente. Apăsați pictograma X pentru a șterge o anumită căutare.
 • Alternativ, puteți selecta Ștergeți toate căutările pentru a elimina întregul istoric al căutărilor pentru toate conturile listate.
 • Rețineți că alegerea acestui lucru va împiedica Instagram să completeze automat termenii de căutare obișnuiți, așa că asigurați-vă de decizia dvs. înainte de a confirma.

  4. Vezi postările recente pe Instagram pe care le-ai plăcut

  Dacă vrei să găsești o postare care ți-a plăcut în trecut, nu trebuie să petreci ore întregi căutând prin feedul tău sau prin profilurile altor persoane.

  În schimb, pur și simplu accesați profilul dvs., faceți clic pe meniul hamburger din colțul din dreapta sus al aplicației, apoi selectați Activitatea dvs. Apoi selectați Like-uri. Acest lucru va deschide un flux compus din cele mai recente postări pe care le-ați apreciat, pe care apoi le puteți răsfoi după bunul plac.

  5. Editează-ți postările Instagram ca un profesionist

  Mulți oameni se grăbesc să introducă un filtru foto și apoi să își încarce fotografia fără a face alte modificări. În timp ce filtrele Instagram pot face minuni, vă puteți îmbunătăți și mai bine fotografiile utilizând celelalte opțiuni de editare ale Instagram, care includ luminozitate, contrast, structură, căldură și saturație.

  Pentru a accesa aceste instrumente de editare (și multe altele), selectați Editați în partea de jos a ecranului, lângă Filtru.

  6. Folosiți mai puține date pe Instagram

  Deoarece Instagram preîncarcă automat fotografiile și videoclipurile, vă poate folosi rapid datele.

  Pentru a limita cantitatea de date pe care Instagram o folosește, accesați profilul dvs., selectați cele trei bare din dreapta sus și alegeți opțiunea Setări și confidențialitate. Derulați în jos la Utilizarea datelor și calitatea media. Apoi comutați pe Data Saver. S-ar putea să descoperi că fotografiile și videoclipurile durează mai mult să se încarce, dar utilizarea totală a datelor va scădea semnificativ.

  7. Postați din mai multe conturi Instagram

  La fel ca Twitter, puteți conecta mai multe conturi Instagram la un singur telefon fără a fi nevoie să vă conectați și să vă deconectați în mod constant.

    Cum să vezi istoricul căutărilor șters pe Instagram

  Pentru a conecta un nou cont Instagram la aplicația dvs., accesați profilul dvs. și selectați numele de utilizator cu săgeata în jos. În meniul pop-up, selectați Adăugați cont. Apoi puteți alege să vă conectați la contul existent sau să creați un cont nou.

  8. Vezi Vizualizări de profil Instagram

  Pentru a vedea câte vizualizări de profil ai primit, vei avea nevoie de un cont profesional pe Instagram. După ce ați trecut la un cont de afaceri pe Instagram, veți avea acces la tabloul de bord Professional.

  Accesați profilul dvs. și selectați Tabloul de bord profesional sub biografia dvs. Sub Statistici, selectați Conturi atinse. Puteți apoi să derulați în jos la Activitate de profil și să vedeți vizitele dvs. de profil. Filtrul implicit este setat la Ultimele 30 de zile, dar selectați o perioadă personalizată sau alte opțiuni de filtrare, cum ar fi ultimele 90 de zile.

  9. Comutați la modul întunecat Instagram

  Puteți trece la modul întunecat pe Instagram vizitând setările de accesibilitate.

  Mai întâi, deschideți meniul hamburger din profilul dvs. și selectați Setări și confidențialitate. Apoi derulați în jos și selectați Accesibilitate. Atingeți opțiunea Mod întunecat și setați dacă doriți ca acesta să fie activat, dezactivat sau să se potrivească cu valoarea implicită a sistemului.

  10. Partajați un cântec sau versuri în povestea dvs. Instagram

  Știai că poți partaja o melodie sau anumite versuri în povestea ta Instagram? Pe lângă adăugarea unei melodii utilizând stickerul Muzică, puteți partaja și o melodie și versuri folosind Spotify.

  Pentru a partaja o melodie sau versuri Spotify în povestea ta Instagram, urmați acești pași:

 • Deschideți piesa muzicală în aplicația Spotify.
 • Pentru a partaja o melodie, dați clic pe pictograma de partajare. Pentru a partaja versuri, derulați în jos la cardul Versuri și selectați pictograma de partajare, evidențiind versurile pe care doriți să le trimiteți în povestea dvs., apoi apăsați Continuare.
 • Sub opțiunile de distribuire, selectați Povești.
 • Povestea ta Instagram se va încărca cu o previzualizare a melodiei sau a versurilor. Editați restul poveștii după cum doriți și apoi faceți clic pe pictograma săgeată (următorul).
 • Selectați dacă doriți să partajați prietenilor apropiați sau Povestea dvs. și apoi atingeți Partajare.
 • Vrei să scapi de comentariile nepotrivite sau nepoliticoase care apar pe postările tale? În loc să ștergeți fiecare comentariu unul câte unul, puteți solicita ca Instagram să le filtreze automat pentru dvs.

    Cum să obțineți filtrul pentru culoarea părului pe Instagram

  Navigați la profilul dvs., apăsați pe cele trei bare din colțul din dreapta sus al ecranului, mergeți la Setări și confidențialitate și derulați în jos la Cuvinte ascunse. Aici puteți alege să Ascundeți comentariile care sunt ofensatoare sau dăunătoare. De asemenea, puteți să Gestionați cuvinte și expresii personalizate și apoi să comutați funcția Ascunde comentarii pentru aceste cuvinte filtrate.

  12. Ascunde-ți poveștile Instagram

  Capacitatea de a-ți ascunde poveștile Instagram este unul dintre lucrurile pe care probabil nu le știai despre platformă, deoarece această caracteristică ascunsă trece adesea neobservată.

  Când nu doriți ca cineva să vă vadă Povestea din orice motiv, puteți să o ascundeți de ei. Accesați cele trei bare din profilul dvs. și atingeți Setări și confidențialitate, apoi derulați în jos la Ascunde povestea și live. Pe pagina următoare, atingeți Ascundeți povestea și live din pentru a căuta anumite conturi cu care nu doriți să vă împărtășiți povestea sau streamurile live.

  13. Dezactivați poveștile de la anumiți utilizatori

  Poate deveni enervant când cineva pe care îl urmărești postează în mod constant povești, dar, din fericire, poți dezactiva în mod special poveștile de pe Instagram. Pentru a dezactiva sunetul pe cineva, accesați feedul Story și țineți apăsată pictograma utilizatorului respectiv.

  După ce apare meniul, alegeți Mute. Apoi, puteți alege dacă doriți doar să suprimați povestea sau să suprimați povestea și postările.

  14. Arhivează-ți vechile postări pe Instagram

  Dacă doriți să eliminați o postare din profilul dvs. fără a o șterge complet, ar trebui să o arhivați. Pentru a face acest lucru, mergeți la postarea pe care doriți să o arhivați, selectați pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului și apăsați Arhivare.

  Ori de câte ori doriți să vizualizați postările arhivate, accesați cele trei bare din partea din dreapta sus a profilului dvs., alegeți Arhivă, apoi faceți clic pe Arhiva postări din meniul drop-down din partea de sus a ecranului.

  15. Adăugați un link către povestea dvs. Instagram

  Una dintre modalitățile de a adăuga linkuri la postările tale Instagram este să adaugi un link către o poveste.

  Pentru a face acest lucru, începeți cu o versiune nefinalizată a poveștii fie partajând ceva în povestea dvs., fie selectând Povestea în noile opțiuni de postare.

  După ce ați făcut acest lucru, selectați pictograma autocolantă din partea dreaptă sus a ecranului. Din meniul pop-up, selectați stickerul Link. Veți putea apoi să introduceți linkul pe care doriți să îl partajați. După ce ați introdus linkul, selectați Terminat.

  Linkul va apărea acum ca un autocolant pe care se poate face clic pe Povestea ta.

  Aflați cum să faceți lucruri interesante pe Instagram

  Instagram este mai versatil decât ați crede și puteți face mult mai mult decât pur și simplu derulați prin postări. Aceste lucruri interesante de făcut pe Instagram vă pot îmbunătăți cu siguranță experiența, ușurând puțin utilizarea de zi cu zi a aplicației.

  x