09/26/2023

11 Cele mai bune instrumente de căutare a adresei MAC pentru fiecare nevoie

Pentru profesioniștii IT și administratorii de rețea, instrumentele de căutare a adresei MAC sunt o resursă puternică care poate oferi informații cruciale despre dispozitivele conectate la o rețea.

Folosind aceste instrumente, acești profesioniști pot identifica producătorii și tipurile de dispozitive și celelalte detalii ale adreselor MAC. Ca rezultat, eficiența lor de gestionare și capacitatea de depanare se îmbunătățesc în mare măsură.

Aici, vom discuta instrumentele pentru adrese MAC care vă vor ajuta să eficientizați performanța rețelei și să îmbunătățiți măsurile de securitate. Dar mai întâi, uitați-vă la importanța căutării adreselor MAC și la modul în care aceste instrumente pot ajuta la optimizarea performanței rețelei.

Ce este adresa MAC?

Sursa: wikipedia.org

Acronimul adresei MAC este adresa Media Access Control. Este un identificator unic, de obicei încorporat în adaptorul de rețea al unui dispozitiv în timpul producției. O adresă MAC conține 12 cifre și este un număr de 48 de biți. Este format din șase grupuri de două cifre hexazecimale. Grupurile sunt separate prin două puncte sau cratime.

Calculatoarele, smartphone-urile, routerele, comutatoarele de rețea și orice alt dispozitiv compatibil cu rețea au o adresă MAC unică. Acesta joacă un rol crucial în diferite operațiuni de rețea, cum ar fi identificarea dispozitivului, securitatea, depanarea și monitorizarea.

Importanța căutării adresei MAC în gestionarea rețelei

Căutarea adresei MAC este esențială în întregul proces de gestionare a rețelei. Facilitează monitorizarea rețelei, gestionarea activelor, identificarea dispozitivelor și segmentarea rețelei. Iată ce pot face administratorii de rețea folosind funcția de căutare MAC:

#1. Identificarea dispozitivului

Adresa MAC este identificatorul unic atașat controlerelor de interfață de rețea (NIC). Căutând adresa, administratorii de rețea pot identifica și distinge dispozitivele din rețeaua lor, ceea ce este important pentru urmărirea dispozitivelor și gestionarea inventarului.

#2. Securitate îmbunătățită a rețelei

De asemenea, ajută la menținerea unei liste de dispozitive permise și la blocarea celor neautorizate. De asemenea, este necesar pentru sarcini precum filtrarea adreselor MAC, o practică de securitate care permite dispozitivelor cu adrese MAC specifice să se conecteze la o rețea. Astfel, administratorii pot adăuga un nivel suplimentar de securitate rețelei.

#3. Monitorizarea rețelei

Caracteristica de căutare a adresei MAC este, de asemenea, esențială pentru a monitoriza traficul de rețea și pentru a analiza modul în care funcționează fluxul de date. Folosind adrese MAC, administratorii pot identifica sursa și destinația pachetelor de rețea, își pot face o idee despre tiparele de trafic și pot obține informații despre utilizarea rețelei.

#4. Depanare

Pentru a rezolva orice problemă de rețea, identificarea instantanee a sursei este cheia. Când aveți detaliile adresei MAC, devine mai ușor să găsiți dispozitivul asociat cu o anumită adresă MAC pentru depanare.

#5. Gestionarea activelor

Prin căutarea adreselor MAC, organizațiile pot înregistra adrese MAC asociate dispozitivelor și pot urmări locația fizică, proprietatea și detaliile de configurare ale dispozitivelor din rețea. Când vine vorba de garanție și gestionarea infrastructurii de rețea, aceasta joacă un rol semnificativ.

  5 instrumente de analiză video bazate pe inteligență artificială pentru o mai bună analiză media

#6. Segmentarea rețelei

Segmentarea rețelei înseamnă împărțirea unei rețele în subrețele mai mici și izolate. Acest lucru ajută la îmbunătățirea performanței, securității și managementului rețelei. Cu datele despre adresa MAC în mână, administratorii pot clasifica dispozitivele în funcție de departament, funcție, cerințe de securitate etc.

Cum să utilizați instrumentele de căutare a adresei MAC pentru a identifica problemele de performanță a rețelei

Deși este posibil să obțineți adresa MAC de bază de pe computer sau dispozitiv de rețea, aveți nevoie de date suplimentare pentru gestionarea performanței rețelei. Aceste informații pot fi preluate cu ușurință folosind instrumentele de căutare a adresei MAC disponibile pe internet. Cele mai multe dintre acestea sunt instrumente online și pot fi folosite gratuit.

Scopul principal al acestor instrumente este de a partaja informații despre furnizor sau producător și tipul de dispozitiv asociat cu o adresă MAC. Niciunul dintre aceste instrumente nu este capabil să identifice în mod direct problemele de performanță a rețelei pe care le-ați putea avea dumneavoastră sau organizația dumneavoastră.

Cu toate acestea, informațiile generate de aceste instrumente sau resurse online pot fi utilizate ca parte a întregului proces de depanare. Iată cum puteți utiliza instrumentele pentru a localiza și rezolva problemele de rețea:

  • În primul rând, trebuie să obțineți adresa MAC a dispozitivului sau dispozitivul despre care credeți că ar putea cauza problema.
  • Aici vine utilizarea instrumentelor de căutare a adresei MAC. Introdu adresa MAC pe acel instrument pentru a obține informații esențiale, cum ar fi numele furnizorului, modelul dispozitivului și multe altele.
  • Cu aceste date în mână, puteți căuta problemele comune de performanță a rețelei pe care se știe că le are dispozitivul sau producătorul. Puteți chiar să vizitați site-ul web oficial al furnizorului și să verificați documentația de asistență pentru a căuta probleme raportate, actualizări de firmware sau ghiduri de depanare pentru dispozitivul respectiv.
  • Asta nu e tot; De asemenea, puteți utiliza datele generate de instrument pentru a revizui și analiza configurația de rețea a dispozitivului. Verificați dacă dispozitivul utilizează setări precise de rețea pentru configurația IP, masca de subrețea, serverele DNS etc., deoarece setările configurate greșit pot cauza probleme de performanță.
  • Dacă administratorii de rețea doresc să evalueze infrastructura de rețea a organizației, ei pot utiliza aceste instrumente pentru a obține detalii despre toate adresele MAC ale rețelei. Astfel, pot identifica congestionarea rețelei sau configurațiile greșite care afectează performanța rețelei.

Acum că știți cât de cruciale sunt instrumentele de căutare a adresei MAC pentru gestionarea rețelei, iată o listă cu câteva instrumente eficiente.

Căutare adrese MAC

Aflați producătorul dispozitivului sau numele dispozitivului este foarte ușor cu instrumentul de căutare a adresei MAC. Poate afișa numele furnizorului, locația și detaliile MAC din OUI introdusă de dvs. sau o adresă MAC.

Acest instrument cuprinzător oferă informații precum OUI, numele furnizorului, adresa, tipul de atribuire și data inițială de înregistrare. Fila Detalii conține intervalul de adrese, dimensiunea blocului, UAA, tipul de transmisie și informații Wireshark.

Baza sa de date, cu 48K+ prefixe de adrese MAC, este actualizată de îndată ce există o actualizare a directorului IEEE și a bazei de date a producătorilor Wireshark. Prin urmare, fiecare rezultat al căutării vă oferă cele mai precise date ale producătorului cu o garanție.

  Lista tuturor tastelor de comandă rapidă de pe computer

Acest instrument are, de asemenea, un API Rest gratuit și public. Poate gestiona un volum mare de solicitări și le poate aborda cu o latență scăzută.

AllDataFeeds.com

AllDataFeeds.com are un instrument de căutare a adresei MAC pe care îl puteți folosi gratuit. Introduceți adresa dvs. MAC în oricare dintre formatele standard și va prelua detalii despre furnizor, bloc și adresa MAC.

Unii dintre parametrii cruciali afișați de acest instrument sunt numărul OUI, numele companiei, adresa companiei, furnizorul privat, valabilitatea adresei MAC, tipul de transmisie, tipul de administrare, dimensiunea blocului, intervalul de bloc, starea de înregistrare a blocului și dimensiunea blocului de atribuire.

MACVendorLookup.com

Administratorii de rețea care caută o platformă pentru a cunoaște furnizorii, locațiile și alte informații de la o adresă MAC ar trebui să folosească MACVendorLookup.com. Acest instrument online vă ajută să obțineți date despre numele companiei, adresa, domeniul de adrese pentru furnizor și tip.

Chiar dacă nu știți cum să vă găsiți adresa MAC, puteți utiliza ghidul Windows, Mac și Linux. De asemenea, are un API REST pe care îl puteți implementa în orice aplicație pe care o dezvoltați.

DNSCHECKER

DNSCHECKER vă oferă informațiile necesare despre adresa MAC a computerului dumneavoastră sau a oricărui alt dispozitiv. Puteți utiliza acest lucru în două scopuri diferite. În primul rând, puteți introduce o adresă MAC sau OUI pentru a afla despre producătorul acesteia. Sau puteți introduce un nume de furnizor pentru a afla intervalele și detaliile adresei sale MAC.

Datele furnizorului generate de acest instrument sunt prefixul adresei, numele companiei, adresa companiei, intervalul de adrese de început și intervalul de adrese de final. Fiecare dintre informații poate fi copiată separat cu un singur clic.

De asemenea, vă preia adresa IP și o afișează automat în colțul din dreapta sus. Această platformă vine și cu un ghid despre cum să localizați adresa MAC a dispozitivului dvs.

WhatsMyIP.org

WhatsMyIP.org facilitează soluții de căutare a adresei MAC sau OUI prin această platformă online. Vă permite să accesați baza de date a furnizorilor de adrese MAC folosind o adresă MAC completă, un prefix de furnizor OUI sau un nume de furnizor/producător.

Când introduceți adresa MAC, site-ul vă va afișa imediat numele furnizorului și prefixul adresei. Introducând numele furnizorului, puteți obține lista de prefixe de adresă împreună cu numele complet al furnizorului asociat.

De asemenea, puteți utiliza Miniwebtool ca platformă pentru a afla despre furnizor sau producător. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresa MAC completă sau primele 6 cifre ale adresei hexazecimale.

Pentru căutarea furnizorilor, acceptă formatele comune, cum ar fi 34-C9-3D-4F-03-7B, 34:C9:3D:4F:03:7B, 34 C9 3D 4F 03 7B sau 34C93D4F037B. Acest instrument folosește baza de date cu adrese MAC din IEEE, astfel încât să puteți fi sigur de autenticitatea și acuratețea rezultatelor pe care le obțineți.

Miniwebtool oferă, de asemenea, o listă de prefixe de adrese MAC în funcție de furnizori. Pentru asta, trebuie să introduceți producătorul complet sau parțial, de exemplu, Apple sau Apple Computer, Inc. De asemenea, rezultatele generate pe această platformă pot fi descărcate în formate de fișier PDF sau JPG.

MACVendors.com

Doriți să găsiți imediat numele furnizorului adresei MAC? MACVendors.com este aici pentru a vă servi. Acesta preia lista de furnizori de 16.500 de furnizori înregistrați direct de la IEEE Standards Association, care este actualizată de mai multe ori pe zi.

  Cum să deconectați contul EA de la Xbox

Această platformă este lipsită de orice suprasarcină inutilă și vă returnează numele furnizorului după ce îi trimiteți o solicitare HTTP GET/POST împreună cu adresa MAC. De asemenea, vine cu un API pe care îl puteți utiliza în sistemul dvs.

În prezent, API primește 3,6 miliarde de solicitări în fiecare an. Serverele optimizate și de înaltă performanță ale acestei platforme pot gestiona fără probleme chiar și 100.000 de solicitări făcute de aplicația dvs. Cu toate acestea, dacă urmează să faceți mai puțin de 1.000 de solicitări/zi, nu este necesar să obțineți cheia API necesară sau să vă înregistrați pe această platformă.

Un alt instrument online simplist pentru căutarea adresei MAC este Dan’s Tools. Aici, utilizatorii pot fie să verifice numele furnizorului adresei MAC, fie să introducă numele furnizorului pentru a afla despre OUI-urile adresei MAC.

Căutare OUI

OUI Lookup oferă utilizatorilor săi informații actualizate despre adresele MAC și furnizorii de OUI. Doar introduceți adresa MAC sau furnizorul în câmpul de căutare și găsiți toate informațiile asociate despre furnizor, cum ar fi numele și OUI ale furnizorului.

Puteți face clic pe butonul GO pentru a obține informații suplimentare, cum ar fi notația de bază, notația cu puncte, notația cu cratima, intervalul maxim și minim și numărul întreg. Pentru numele furnizorului, acceptă numele exact sau numele parțial potrivit.

Această platformă are și câteva tutoriale despre cum să găsiți adrese MAC pentru sistemul de operare și dispozitivul dvs., ceea ce este foarte benefic pentru utilizatorii fără experiență.

Udger

Udger este o resursă utilă care vă permite să aflați despre informațiile despre furnizorul adresei MAC. Lista furnizorilor de adrese MAC utilizați de această platformă este furnizată de IEEE Standards Association. Datele sunt actualizate zilnic, astfel încât puteți fi sigur că obțineți cele mai recente și mai precise date.

Udger vă permite să introduceți adresa MAC și să apăsați butonul Căutare. În câteva secunde, va genera toate informațiile vitale legate de furnizor, cum ar fi numele furnizorului, codul furnizorului, adresele, țara și codul țării.

HWadresă

HWaddress este un site web minim pentru căutarea adresei MAC. Această platformă fără dezordine nu vă distrage atenția cu o mulțime de informații sau link-uri. În schimb, conține doar un câmp gol în care trebuie să introduceți sau să lipiți adresa MAC sau numele producătorului. După ce faceți clic pe butonul Căutare, acesta afișează numele companiei, OUI și intervalul MAC.

Acest site web vă spune, de asemenea, cum să scrieți această adresă MAC în diferite stiluri, cum ar fi Unix, Unix zero-padded, fără delimitatori etc. În plus, după ce accesați interfața, va afișa automat adresa IP publică.

Cuvinte finale

Până acum, am discutat despre unele dintre cele mai bune instrumente de căutare a adresei MAC care sunt disponibile pentru utilizare gratuită. Mai mult, este destul de ușor să folosești aceste platforme, iar acestea te scutesc de bătaia de cap de a instala orice software pe sistemul local. Unele dintre acestea oferă chiar și caracteristica API necesară pentru căutarea în bloc.

Parcurgeți aceste platforme online și ar trebui să o puteți găsi pe cea mai potrivită nevoilor dvs.

Dacă doriți să citiți mai multe despre adresa MAC, iată un articol despre filtrarea adreselor MAC.

x