06/04/2023

Windows 11 Hacked și vizualizarea captivantă a Google Maps este online

Bună! 🙋Astăzi avem următoarele actualizări pentru tine! 📣

OpenAI conectează ChatGPT la Internet

Se pare că Open AI va rămâne în știri pentru o perioadă, anunțând o serie de noi progrese.

În cea mai recentă dezvoltare, OpenAI a anunțat încorporarea de plugin-uri pentru ChatGPT care măresc capacitățile botului, oferindu-i acces la baze de cunoștințe și baze de date externe, inclusiv la internet, în anumite circumstanțe.

Serviciul este în prezent în stare Alpha și este accesibil utilizatorilor și dezvoltatorilor ChatGPT de pe lista de așteptare. OpenAI declară că va oferi inițial acces unui număr mic de dezvoltatori și abonați la planul său premium ChatGPT Plus înainte de a lansa acces la scară mai mare și API.

Pluginul de navigare web al OpenAI permite ChatGPT să adune informații de pe web pentru a răspunde la diferite întrebări. Pluginul folosește API-ul de căutare Bing pentru a colecta conținut de pe internet și pentru a face referire la acele adrese URL pe care le-a vizitat în timp ce crea un răspuns.

În același timp, blogul a mai citat că un chatbot cu acces web este o perspectivă riscantă. Riscant, în sensul că ChatGPT s-ar putea implica într-o varietate de acțiuni nefavorabile, cum ar fi trimiterea de e-mailuri de tip spam și phishing și alte informații înșelătoare. Pentru a contracara acest lucru, a afirmat că Open AI a pus în aplicare mai multe măsuri de precauție pentru a opri astfel de activități.

  Ce este MRT.exe pe Windows 10?

Un interpret de cod pentru ChatGPT a fost, de asemenea, pus la dispoziție de OpenAI pe lângă pluginul web și poate fi folosit pentru a rezolva probleme matematice, a analiza și vizualiza date și a converti fișiere între diferite formate.

OpenAI a invitat unele dintre companiile notabile să-și creeze pluginuri care le vor enumera: Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram și Zapier.

Dacă sunteți interesat, vă puteți alătura listei de așteptare Open AI.

Windows 11, Tesla, Ubuntu și macOS au fost pirate la Pwn2Own 2023

Veți fi uimiți să citiți că produse de top, inclusiv Apple macOS, Microsoft Windows 11, Microsoft SharePoint, Ubuntu Desktop, Tesla Gateway, Adobe Reader și Oracle VirtualBox, au fost piratate în competiția de hacking Pwn2Own Vancouver 2023.

Hackerii de top de elită și-au demonstrat abilitățile de top și au piratat produsele de top din lume. Premiul total acordat în prima zi a fost de 375.000 USD.

Inițiativa Trend Micro Zero-Day (ZDI), care funcționează din 2005, organizează anual competiția de hacking Pwn2Own. Prezintă competiții între unele dintre echipele de hacking de top, valorificând exploatările „zero-day” nedescoperite recent unul împotriva celuilalt și ținte tehnologice predeterminate.

Acești hackeri zero-day raportează rapid orice vulnerabilitate pe care au găsit-o vânzătorului, care apoi lansează patch-uri pentru a rezolva problema.

Imaginea de mai jos arată cine și ce a fost piratat în prima zi a Pwn2Own Vancouver 2023.

Vizualizarea imersivă a Hărților Google este live pentru unii utilizatori

În cele din urmă, Google lansează vizualizarea Google Maps Immersive în anumite orașe precum Londra, Los Angeles, New York, San Francisco și Tokyo și pentru anumiți utilizatori.

  Comenzi rapide de la tastatură Windows 11 care vă vor face viața mai ușoară

„Vizualizarea captivantă” a Hărților Google de mult timp. caracteristica este combinația de imagini 2D și tehnologie de randare 3D fuzionată împreună cu AI pentru a crea o experiență de oraș navigabil.

Google a anunțat funcția de vizualizare imersivă anul trecut, iar acum este disponibilă în locuri selectate precum Londra, Los Angeles, New York, San Francisco și Tokyo.

Este o metodă complet nouă de a explora o locație care îți dă impresia că ești deja acolo. Un model digital bogat al lumii este produs folosind AI și progresele viziunii computerizate pentru a combina miliarde de Street View și fotografii aeriene.

În plus, adaugă detalii utile, cum ar fi vremea, traficul, densitatea unei locații etc. Google folosește câmpuri de radiație neurale (NeRF), o metodă AI de ultimă oră care convertește imaginile 2D în reprezentări 3D, pentru a produce aceste scenarii realiste.

Google intenționează chiar să ofere Live View în interior în peste 1.000 de aeroporturi, gări și centre comerciale suplimentare în următoarele luni în Barcelona, ​​Berlin, Frankfurt, Londra, Madrid, Melbourne, Paris, Praga, So Paulo, Singapore, Sydney, și Taipei.

Pentru mai multe actualizări, consultați categoria cea mai recentă tehnologie.

x