USB-ul nu se va formata în FAT32 pe Windows 11/10 [Remediere]

USB-ul nu se va formata în FAT32 pe Windows 11/10 [Remediere]

Introducere

Sistemele de operare Windows sunt foarte versatile și suportă o gamă largă de formate de fișiere. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de formatarea unităților USB în FAT32, utilizatorii pot întâmpina uneori dificultăți. FAT32 este un sistem de fișiere vechi, dar încă utilizat pe scară largă, care este compatibil cu o varietate de dispozitive, cum ar fi camere foto, playere MP3 și stick-uri USB. Dacă încercați să formatați un stick USB în FAT32 pe Windows 11/10 și primiți erori sau dacă opțiunea FAT32 nu este disponibilă, nu vă faceți griji. În acest articol, vom explora motivele pentru care USB-ul nu se va formata în FAT32 pe Windows 11/10 și vom oferi soluții eficiente pentru rezolvarea acestei probleme.

Motive pentru care USB-ul nu se va formata în FAT32

Există mai multe motive pentru care USB-ul nu se va formata în FAT32 pe Windows 11/10:

* Limita de dimensiune a fișierului: FAT32 are o limită de dimensiune a fișierului de 4 GB. Dacă încercați să formatați un USB mai mare de 4 GB în FAT32, formatarea va eșua.

* Dimensiunea clusterului prea mare: Când formatați o unitate USB, puteți alege dimensiunea clusterului. O dimensiune mai mare a clusterului îmbunătățește performanța, dar poate face dificilă formatarea unităților USB mai mici în FAT32.

* MBR vs. GPT: USB-urile utilizează două tipuri principale de scheme de partiționare: Master Boot Record (MBR) și GUID Partition Table (GPT). GPT este utilizat în general pentru unități mai mari de 2 TB, în timp ce MBR este utilizat pentru unități mai mici. Windows 11/10 poate formata unități USB MBR în FAT32, dar nu poate formata unități USB GPT în FAT32.

  Cele mai bune 11 ventilatoare RGB pentru un flux de aer perfect și un aspect mai bun

Soluții pentru formatarea USB-ului în FAT32

Pentru a formata un stick USB în FAT32 pe Windows 11/10, puteți încerca următoarele soluții:

* Utilizați Diskpart: Diskpart este un utilitar de linie de comandă care poate fi utilizat pentru a gestiona partițiile discului. Puteți utiliza Diskpart pentru a converti o unitate USB GPT în MBR, permițându-vă să o formatați în FAT32.

* Utilizați un instrument de formatare de terță parte: Există mai multe instrumente de formatare de terță parte disponibile care pot formata unități USB în FAT32, indiferent de dimensiunea sau schema de partiționare.

* Reduceți dimensiunea clusterului: Dacă dimensiunea clusterului este prea mare, puteți reduce dimensiunea clusterului pentru a permite formatarea în FAT32.

Concluzie

Formatarea unui stick USB în FAT32 pe Windows 11/10 poate fi dificilă dacă întâmpinați una dintre problemele menționate mai sus. Cu toate acestea, urmând soluțiile prezentate în acest articol, puteți formata cu succes USB-ul în FAT32 și îl puteți utiliza cu o varietate de dispozitive. Rețineți că, dacă USB-ul dvs. este mai mare de 4 GB, va trebui să utilizați un sistem de fișiere diferit, cum ar fi exFAT sau NTFS.

Întrebări frecvente (FAQ)

1. De ce opțiunea FAT32 nu este disponibilă la formatarea USB-ului?
– Acest lucru se poate datora faptului că USB-ul are mai mult de 4 GB sau că este o unitate USB GPT.

2. Cum pot converti o unitate USB GPT în MBR folosind Diskpart?
– Deschideți Diskpart în linia de comandă și introduceți următoarele comenzi:
diskpart
list disk
select disk <numărul discului USB>
clean
convert mbr

3. Care este cea mai bună dimensiune a clusterului pentru formatarea unui stick USB în FAT32?
– Dimensiunea optimă a clusterului depinde de modul în care veți utiliza USB-ul. Pentru utilizare generală, o dimensiune a clusterului de 32 KB sau 64 KB este de obicei suficientă.

  Rotiți sau răsturnați videoclipuri cu aceste 6 instrumente

4. Pot formata un stick USB în FAT32 dacă este mai mare de 4 GB?
– Nu, FAT32 are o limită de dimensiune a fișierului de 4 GB, deci nu puteți formata o unitate USB mai mare de 4 GB în FAT32.

5. Care sunt unele instrumente de formatare de terță parte pe care le pot utiliza?
– Unele instrumente populare de formatare de terță parte includ Rufus, AOMEI Partition Assistant și EaseUS Partition Master.

6. De ce FAT32 este încă utilizat?
– FAT32 este încă utilizat pe scară largă datorită compatibilității sale excelente cu diverse dispozitive și sisteme de operare.

7. Ce alte sisteme de fișiere pot utiliza pentru a formata un stick USB mai mare de 4 GB?
– Alte sisteme de fișiere pe care le puteți utiliza includ exFAT, NTFS și HFS+.

8. Care dintre sistemele de fișiere este cel mai bun pentru o unitate USB?
– Cel mai bun sistem de fișiere pentru o unitate USB depinde de nevoile dvs. specifice. Dacă aveți nevoie de compatibilitate maximă, FAT32 este o alegere bună. Dacă aveți nevoie de o unitate mai mare sau trebuie să stocați fișiere mai mari, exFAT sau NTFS sunt alegeri mai bune.