Trebuie să dezactivez software-ul antivirus înainte de a instala Windows 11

Un antivirus este esențial pe un sistem Windows. Există o mulțime de aplicații antivirus diferite din care puteți alege. Acestea rulează pe desktop ca orice altă aplicație, dar au privilegii de citire/scriere mult mai mari decât orice altă aplicație. Ei sunt practic gardieni la ceea ce poate și nu poate rula pe sistemul tău.

dezactivați software-ul antivirus înainte de a instala Windows 11

Dezactivați software-ul antivirus înainte de a instala Windows 11

Dacă instalați Windows 11 și vă întrebați dacă antivirusul dvs. va cauza probleme, cel mai simplu mod de a afla este să începeți actualizarea. În mod ideal, dacă antivirusul are probleme cu upgrade-ul, îl va bloca atunci când încercați să îl porniți. Puteți lista albă procesul sau puteți dezactiva antivirusul înainte de a face upgrade.

În unele cazuri însă, upgrade-ul poate începe și eșua la un pas ulterior. Poate eșua doar cu un cod de eroare și nu este un semn clar că antivirusul l-a blocat. În general, este mai greu de determinat dacă procesul de actualizare este întrerupt la mijloc. În acest caz, puteți încerca următoarele.

Verificați pagina produsului și forumurile Anti-virus

Cel mai bine este întotdeauna să faceți acest lucru înainte de a începe procesul de actualizare. Vizitați pagina produsului pentru antivirusul pe care îl utilizați. Verificați dacă există actualizări despre Windows 11. Un antivirus bun va fi trecut pe lista albă sistemul de operare și fișierele acestuia. Dacă există o problemă sau un proces care vă permite să faceți upgrade fără probleme la Windows 11, menținând anti-virusul în funcțiune, pagina produsului sau forumurile ar trebui să vă spună atât de multe.

  Cum să dezactivezi tastatura laptopului pe Windows 10

În această notă, verificați dacă alți utilizatori întâmpină probleme la actualizarea la Windows 11 cu antivirusul care rulează. Dacă sunt, cel mai bine este să-l dezactivați în timp ce actualizarea este în curs.

Activați Windows Defender

Puteți să dezactivați temporar antivirusul și să activați Windows Defender. Este posibil ca procesul de upgrade la Windows 11 să creadă că un sistem care nu rulează Windows Defender este nesigur. Windows Defender nu va bloca upgrade-ul și este un antivirus destul de bun. Dezactivați antivirusul de la terți în favoarea Windows Defender. Odată ce actualizarea este finalizată, puteți reveni la utilizarea instrumentului preferat.

Instalare curată Windows 11

Dacă intenționați să instalați Windows 11 în mod curat, antivirusul instalat pe sistemul dvs. în sistemul de operare actual, oricare ar fi sistemul de operare, nu are importanță. Antivirusul nu va rula atunci când inițiați instalarea curată și, ca atare, nu poate întrerupe procesul de instalare.

Protecție antivirus vs. disc

Ar trebui să știți că există o diferență între o protecție antivirus și cea de disc. Un antivirus este o aplicație care rulează într-un sistem de operare precum Windows 10. Pentru ca acesta să funcționeze, trebuie să aibă mediul său, adică să ruleze Windows 10.

Protecția discului este protecția aplicată unui disc sub formă de criptare. Un disc, odată criptat sau protejat cu parolă, nu poate fi accesat decât dacă parola este furnizată sau este decriptată. Protecția discului nu se bazează pe un sistem de operare să fie prezent pentru a funcționa. Este posibil să fi aplicat protecția discului printr-un sistem de operare desktop, dar va funcționa și în afara acestuia.

  Dropbox nu răspunde, continuă să se blocheze în Windows 10

Dacă faceți upgrade la Windows 11 și nu poate accesa sau scrie pe un disc, este posibil să fi aplicat un fel de protecție pe care trebuie să o eliminați mai întâi.

Concluzie

Upgrade-urile Windows 11 au fost, până acum, fără probleme. Acestea rămân în număr redus, mulți utilizatori optând pentru a rămâne la Windows 10, care este acum considerabil mai stabil. Acestea fiind spuse, antivirusul dvs. tot nu ar trebui să vă dea probleme. Dacă instalarea eșuează, verificați dacă există jurnalele și erorile care vă pot spune de ce a eșuat.