09/26/2023

Top 20 de site-uri web pentru a accesa date gratuite pentru practică

Indiferent dacă efectuați cercetări de piață, vă construiți portofoliul ca analist sau căutați informații pentru a vă extinde acoperirea pe piață, datele valoroase și de încredere sunt esențiale pentru luarea deciziilor în cunoștință de cauză.

Cu toate acestea, căutarea pe internet pentru date gratuite, fiabile și accesibile are unele provocări. Acest articol va face căutarea dvs. de căutare de date mai puțin provocatoare, prezentându-vă unele dintre cele mai bune site-uri web pentru a accesa date gratuite.

Google Trends este un serviciu gratuit dezvoltat de Google care oferă utilizatorilor mostre de date nefiltrate ale solicitărilor de căutare făcute către Google. În timp ce acest serviciu afișează date din seria temporală din 2004 până în prezent, atât la scară globală, cât și la nivel de oraș, nu afișează detaliile personale ale utilizatorilor motorului de căutare.

De asemenea, puteți restricționa datele pentru a se concentra pe categorii, limbi, entități sau căutări în tendințe pe Google cu Google Trends. Exemple de date disponibile includ tendințele zilnice de căutare și tendințe de căutare în timp realcare arată datele din ultimele șapte zile.

FiveThirtyEight este un site web de jurnalism de date care conține date despre analiza sondajelor, sport, cultură pop, politică, știință și evenimente economice.

Lucrul minunat despre site-ul web este că puteți descărca datele de pe site-ul lor sau de pe site-ul lor depozitul oficial GitHub și folosiți instrumentele de vizualizare a datelor pentru a crea imagini captivante de jurnalism de date pentru publicul dvs. Câteva exemple de date interesante disponibile includ previziuni pentru Cupa Mondială și Date de predicții NHL 2022-23.

BuzzFeed News este o platformă americană de știri de ultimă oră și de raportare originală, care raportează totul, de la jurnalism, tehnologie, divertisment, știri despre celebrități, cultură și bricolaj până la sănătate și politică.

Pe GitHub-ul său, BuzzFeed News își face setul de date, instrumentele și analiza din redacția BuzzFeed open source, accesibile și disponibile. Un exemplu include Date de verificare a antecedentelor FBI NICS ale armelor de foc.

  Practic cu apelurile vocale și video Skype pentru Outlook.com

Data.gov este site-ul web de date deschise al guvernului Statelor Unite, care găzduiește peste 250.000 de seturi de date bine documentate, disponibile public, de la mai multe agenții guvernamentale internaționale și federale. Ideea din spatele acestei inițiative a fost de a oferi un guvern deschis și transparent.

Puteți accesa datele de pe site în funcție de subiect și agenție sau organizație. Câteva exemple de date pe care le puteți găsi pe Data.gov sunt sistemul național de date privind împrumuturile pentru studenți și date privind populația vehiculelor electrice.

Kaggle este un loc de joacă pentru date publice achiziționat de Google, care oferă o gamă largă de seturi de date pe diverse subiecte. Această platformă comunitară vă permite să vă împărtășiți codurile, să învățați, să colaborați cu colegi profesioniști în domeniul datelor și să vă dezvoltați abilitățile. Kaggle găzduiește și competiții de știință a datelor unde poți câștiga diverse premii.

Acest ghid oferă un ghid pentru începători despre cum să începeți cu Kaggle pentru știința datelor. Un exemplu este Statistici globale YouTube 2023.

EarthData este o inițiativă de date a NASA care servește ca depozit de date pământești din 1994 până în prezent. Puteți obține date legate de informațiile satelitului de la distanță la date despre atmosfera Pământului, ocean și hidrosfera terestră.

Puteți să răsfoiți diverse subiecte și să accesați date precum date de căldură extremă. Cu toate acestea, va trebui să explorați Sistemul de date planetare al NASA pentru date non-pământene.

IMDb oferă date despre filme, seriale TV, videoclipuri de acasă, podcasturi, jocuri video, informații în flux și conținut de celebrități. Un exemplu este Seturi de date necomerciale IMDb.

AWS Public Dataset este un site web care găzduiește peste 3000 de seturi de date de seturi de date puse la dispoziția publicului prin serviciile AWS. Cele mai multe dintre seturile de date de aici sunt bazate pe proiecte. Câteva includ atlasul genomului cancerului și Foldingathome COVID-19 Datasets.

Inside Airbnb este un site web de supraveghere lansat de Murray Cox. Acest site web furnizează date disponibile public de la Airbnb, o platformă care oferă utilizatorilor camere ieftine din întreaga lume. Puteți utiliza informațiile de pe acest site pentru a efectua analize precum analize de închiriere din Montreal.

  Cum să joci Roblox pe Chromebookul școlii

Google Dataset Search este un motor de căutare de seturi de date creat de Google care găzduiește peste 20 de milioane de seturi de date. La fel ca motorul lor de căutare, puteți obține date din aproape orice. Un bun exemplu este Date naționale canadiene de monitorizare a calității apei pe termen lung.

UC Irvine Machine Learning Repository este casa a 624 de seturi de date pentru comunitatea de învățare automată din lume. Acest site web are o reputație puternică în comunitate, deoarece seturile de date sunt clasificate în funcție de sarcinile de învățare automată pentru care sunt potrivite. Un exemplu este Setul de date Irisun renumit set de date model de clasificare și clustering.

Datahub ca platformă are multe seturi de date care acoperă o gamă largă de subiecte, cum ar fi Randamentul obligațiunilor guvernamentale SUA pe 10 ani (rata dobânzii pe termen lung). Pe lângă date, acestea afișează și instrumente de date și seturi de instrumente care pot veni pentru profesioniștii în domeniul datelor.

Acesta este primul site de pe lista noastră cu date de sănătate exclusive. Observatorul Global al Sănătății servește ca un depozit de date care afișează statistici legate de sănătate pentru peste 1000 de indicatori pentru cele 194 de state membre ale OMS. Datele sunt înregistrate pentru a monitoriza progresul acestor state membre către obiectivele ODD. Puteți obține date prin filtrarea temei, categoriei, metadatelor și indicatorului datelor.

Această platformă este într-adevăr bazată pe nișă. Afișează date de cercetare și informații de informații despre piață, cum ar fi cifre de box office de weekend și date conexe despre industria cinematografică din Marea Britanie.

GitHub este mai mult decât casa a milioane de proiecte colaborative și open-source. Platforma găzduiește, de asemenea, multe depozite care își propun să dețină seturi de date gratuite, publice și open-source. Chiar BuzzFeedNews are un depozit GitHub open-source.

  Înțelegerea calculului fără server pentru începători

Alte exemple sunt cele Repozitoriu minunat de seturi de date publice și ridici măcar setul de date. De asemenea, puteți contribui la aceste proiecte open-source pe GitHub.

Data.world este o comunitate de date și o platformă de colaborare care găzduiește proiecte și seturi de date. În timp ce câteva seturi de date sunt plătite, majoritatea datelor de pe platformă, cum ar fi Refacerea lunii 2021/W16: pasageri aerieni lunari în Americasunt gratuite și pot fi ușor descărcate local sau accesate prin intermediul API-ului lor.

World Bank Open Data este un catalog de date economice și de dezvoltare globale. Puteți răsfoi și filtra datele, cum ar fi statistici globale privind costul și accesibilitatea dietelor sănătoase după indicator și țară.

Nasdaq Data Link este pentru toate datele financiare, economice și alternative. Puteți accesa date precum Publicarea datelor din rezerva federală a SUA printr-o foaie de calcul precum Excel sau un API.

Platforma de date NYC Taxi and Limousine Commission înregistrează și găzduiește informații precum înregistrări galbene și verzi ale călătoriilor cu taxiul prin New York. Lucrul grozav al acestui site web este că arată informații despre orice, de la preluare/predare până la zona taxiurilor și tarifele călătoriei.

Academic Torrents este un catalog de date cu peste 127,15 TB de date de cercetare. A fost construit, după cum se spune, pentru cercetători și de către cercetători.

Explorează și învață

Sperăm că, cu această listă, puteți obține date care vă pot modela peisajul afacerii, vă pot conduce cercetările de piață, obțineți un avantaj competitiv și vă pot ajuta să construiți gratuit acel portofoliu unic de date. Așadar, îmbrățișează oportunitățile, explorează și ai o căutare de date mai puțin provocatoare.

x