Telefonul meu este deblocat? Iată cum se verifică

Recomandări cheie

 • Puteți verifica dacă telefonul este deblocat folosind setările de rețea ale dispozitivului, încercând o cartelă SIM de la un alt operator sau vorbind direct cu operatorul de telefonie mobilă.
 • În general, telefoanele achiziționate direct de la producător sunt deblocate, în timp ce telefoanele cumpărate de operator sunt probabil blocate.
 • Telefoanele deblocate vă permit să utilizați o cartelă SIM sau eSIM de la orice operator pentru a comuta la alt serviciu, în timp ce telefoanele blocate se pot conecta numai la operatorul de la care ați achiziționat dispozitivul.

Indiferent dacă vă gândiți să schimbați operatorul de telefonie mobilă sau să cumpărați un telefon la mâna a doua, este important să știți dacă un dispozitiv pe care îl aveți este deblocat. Vă vom arăta cum să verificați dacă telefonul este deblocat, ce înseamnă acest lucru și ce să faceți dacă dispozitivul este blocat.

Cum să verificați dacă telefonul dvs. este deblocat

În funcție de faptul că aveți un telefon iPhone sau Android, există câteva metode pe care le puteți utiliza pentru a verifica dacă telefonul este deblocat de operator.

Cum să-ți dai seama dacă iPhone-ul tău este deblocat

În iOS 14 și versiuni ulterioare, există o modalitate ușoară de a verifica dacă iPhone-ul este deblocat. Mergeți la Setări > General > Despre și găsiți câmpul Blocare operator. Dacă vedeți Fără restricții SIM aici, iPhone-ul dvs. este deblocat. În schimb, SIM blocat înseamnă că iPhone-ul tău este blocat la operatorul tău.

Verificați dacă telefonul dvs. Android este deblocat

Android nu oferă o metodă ușoară de verificare a stării SIM, așa cum o face iOS. Cea mai simplă metodă nu este perfectă, dar merită încercată.

Pentru a verifica starea de deblocare a dispozitivului Android, accesați Setări > Rețea și internet. Lângă SIM-uri (sau rețeaua mobilă pe versiunile mai vechi de Android), căutați un buton Plus și apăsați pe acesta. Acest meniu vă permite să adăugați o rețea secundară (dacă dispozitivul o acceptă), astfel încât să nu funcționeze dacă telefonul este blocat la un operator.

  O introducere în web scraping cu Cheerio

Cele de mai sus se referă la stocul Android; procesul poate fi diferit pe telefonul dvs. Deși este un indicator bun, chiar dacă această opțiune nu apare, este posibil ca telefonul să fie deblocat. Pentru a fi sigur, ar trebui să continuați cu următoarea metodă.

Verificați dacă există un telefon deblocat folosind o altă cartelă SIM

Dacă doriți să vă asigurați că dispozitivul este deblocat, ar trebui să îl testați cu o altă cartelă SIM. Acest lucru vă oferă dovezi concrete dacă telefonul dvs. este blocat.

Presupunând că nu aveți o a doua cartelă SIM de la un alt operator, puteți împrumuta una de la un prieten care nu folosește același operator ca și dvs. Dacă aceasta nu este o opțiune, încercați un SIM preplătit ieftin, disponibil la farmacii sau Walmart.

De asemenea, puteți profita de o încercare gratuită de la un MVNO precum Mint Mobile. Proba gratuită a lui Mint este destinat să vă ajute să vă asigurați că operatorul funcționează pe telefonul dvs. existent, făcându-l o modalitate bună de a verifica dacă nu aveți un telefon deblocat dacă nu aveți un alt SIM la îndemână. Dacă telefonul dvs. acceptă eSIM, îl puteți folosi pentru versiunea de încercare, astfel încât să nu trebuie să așteptați un card fizic.

Pexeli

Iată cum puteți verifica dacă telefonul este deblocat folosind un al doilea SIM fizic:

 • Efectuați un apel telefonic cu SIM-ul dvs. actual pentru a confirma că totul este în ordine. Dacă nu doriți să deranjați pe cineva, sunați la un serviciu meteo automatizat local sau similar.
 • Presupunând că apelul funcționează corect, închideți telefonul.
 • Utilizați un instrument de îndepărtare a cartelei SIM, agrafă îndoită sau un obiect similar ascuțit pentru a scoate cartela SIM curentă și schimbați-l cu unul nou.
 • Cu noul SIM instalat, reporniți telefonul.
 • Efectuați un apel din nou.
 • Dacă utilizați un eSIM pentru test, urmați instrucțiunile operatorului pentru a continua instalarea eSIM în loc de pașii 2-4. Asigurați-vă că efectuați apelul de testare prin eSIM-ul dvs. temporar și nu prin cartela SIM principală.

    9 aplicații iPad compatibile cu Apple Pencil pentru luarea de note [2023]

  Dacă apelul trece cu al doilea SIM, telefonul este deblocat. Cu toate acestea, dacă apelul nu funcționează, telefonul dvs. afișează o eroare „SIM neacceptat” sau vedeți o solicitare de a introduce un cod de deblocare SIM, telefonul este blocat.

  Aflați dacă telefonul dvs. este deblocat prin operatorul dvs

  Dacă încă nu sunteți sigur de starea blocată a telefonului după ce ați încercat toate cele de mai sus, ar trebui să vă contactați operatorul pentru a afla. Compania vă va putea spune cu siguranță, deși ar putea dura ceva timp pentru a răspunde. Reprezentantul va avea probabil nevoie de numărul IMEI al telefonului pentru a vă verifica, așa că asigurați-vă că îl aveți la îndemână din timp.

  Pentru a reduce așteptarea, încercați să vizitați un magazin cu amănuntul dacă este mai convenabil. Dacă operatorul dvs. nu are magazine în apropiere, puteți, de asemenea, să intrați în magazinul unui alt operator, să le spuneți că vă gândiți să schimbați serviciile și să le cereți să verifice dacă telefonul este deblocat.

  În general, dacă ți-ai cumpărat telefonul direct de la Apple, Google, Samsung sau o altă companie, cel mai probabil este deblocat. Telefoanele achiziționate direct de la operatorul dvs., în special cele aflate încă pe un plan de plată, sunt probabil blocate.

  Ce înseamnă când un telefon este deblocat?

  Acum că am văzut cum să verificăm dacă telefonul este blocat, cum vă afectează acest lucru dispozitivul? După cum sa menționat mai sus, un telefon deblocat este disponibil pentru a fi utilizat pe diferiți operatori de telefonie mobilă. Cu un telefon deblocat, puteți trece la un nou operator și puteți utiliza o nouă cartelă SIM (sau eSIM) pentru a vă conecta la noul serviciu fără probleme.

  Acest lucru contrastează cu un telefon blocat, care este disponibil pentru utilizare numai cu operatorul de la care l-ați achiziționat. Dacă cumpărați un telefon de la Verizon (de exemplu) și este blocat, nu puteți pur și simplu să cumpărați o cartelă SIM de la alt operator și să începeți să utilizați un alt serviciu. Telefonul dvs. va funcționa numai cu Verizon, cu excepția cazului în care Verizon îl deblochează.

    Creați site-uri web receptive cu sistemul de gestionare a conținutului SiteSupra

  Ce se întâmplă dacă telefonul meu este blocat?

  Dacă ați aflat că aveți un telefon blocat și doriți să treceți la alt furnizor, va trebui mai întâi să vă deblocați dispozitivul. Cum să faceți acest lucru depinde de situația dvs., dar va trebui să treceți prin operatorul dvs. indiferent de situație.

  Dacă încă plătiți pentru telefonul dvs. prin planul de plată al unui operator, sunt șanse ca compania să vă deblocheze dispozitivul atunci când îl plătiți. Cu toate acestea, acest lucru diferă în funcție de companie, așa că va trebui să întrebați pentru a vă asigura. Unii operatori vă solicită să trimiteți un formular pentru a vă debloca dispozitivul sau să așteptați un anumit număr de zile după ce l-ați plătit. Este posibil să îl puteți solicita online, în timp ce alții necesită un apel telefonic.

  Consultați ghidul nostru pentru deblocarea smartphone-ului pentru mai multe detalii despre aceasta.

  Considerații cu telefoanele blocate

  Unii oameni nu le deranjează să aibă un telefon blocat pentru că stau mult timp cu un singur operator. Dar dacă te-ai săturat după ce te-ai uitat la asta, ar trebui să te gândești să cumperi telefoane deblocate în viitor.

  Principalul avantaj al unui telefon blocat este (uneori) prețul inițial mai ieftin, dar plătiți pentru asta cu mult mai puțină flexibilitate. Probabil veți economisi mai mult pe termen lung, optând pentru un operator mai ieftin (plătind mai puțin în fiecare lună), chiar dacă vă costă mai mult pentru dispozitivul dvs.

  Cu telefoanele deblocate, evitați să fiți blocat în prețurile unui operator timp de 24 de luni la un moment dat. Poate doriți să încercați un MVNO precum Google Fi pentru a economisi costurile de date sau poate doriți flexibilitatea de a utiliza un SIM internațional în timpul călătoriei.

  Data viitoare când cumpărați un telefon, verificați din nou pentru a vă asigura că este deblocat. Vânzători precum Best Buy și Amazon vând atât telefoane deblocate, cât și blocate, așa că este ușor să le confundați. Și, în sfârșit, dacă cumpărați vreodată un telefon la mâna a doua, ar trebui să vă asigurați că nu este blocat la operatorul de telefonie al proprietarului anterior înainte de a plăti. În caz contrar, este posibil să ajungeți cu un dispozitiv pe care nu îl puteți utiliza.

  Acum știi cum să verifici dacă telefonul tău este deblocat și ce înseamnă asta pentru tine. Deși telefoanele blocate nu sunt sfârșitul lumii, vă recomandăm telefoanele deblocate dacă aveți de ales. Cu puțin noroc, operatorul tău va debloca dispozitivul blocat, astfel încât să îl poți folosi oriunde.