Te spionează Alexa de la Amazon?

Recomandări cheie

 • Amazon Echo ascultă continuu un cuvânt de trezire pentru a activa și a începe procesarea comenzilor vocale.
 • Alexa înregistrează și colectează suficiente date pentru a îmbunătăți acuratețea dispozitivului, dar acest lucru ridică unele preocupări privind confidențialitatea.
 • Vă puteți proteja confidențialitatea oprind Alexa să asculte, ștergând înregistrările vocale și alegând pentru cât timp sunt salvate înregistrările.

De când Amazon a lansat primul Echo, utilizatorii s-au întrebat dacă dispozitivul ascultă prea mult. Nimeni nu vrea ca difuzorul lor inteligent să le încalce confidențialitatea înregistrând tot ceea ce spun, dar oare asta fac cu adevărat gama de difuzoare Echo de la Amazon și Alexa?

Alexa ascultă mereu?

Difuzoarele inteligente compatibile cu Alexa funcționează ascultând continuu un cuvânt de trezire care determină Alexa să înceapă înregistrarea. Declanșatorul implicit este „Alexa”, dar există și alte opțiuni din care să alegeți. În prezent, aplicația Alexa vă permite să alegeți dintre următoarele cuvinte de trezire:

 • „Alexa”
 • „Amazon”
 • „Calculator”
 • „Ecou”
 • „Ziggy”
 • „Hei Moș Crăciun” (de sărbători)

După ce Alexa aude cuvântul de trezire, va căuta o comandă de finalizat. Aceasta poate include redarea muzicii, deschiderea unei aplicații sau furnizarea de informații. Dar în afara unor activări ale cuvintelor de trezire, Alexa încă ascultă?

Potrivit Amazon, un utilizator poate spune întotdeauna dacă Alexa ascultă o solicitare, deoarece inelul luminos al dispozitivului Echo se va aprinde sau Echo va emite un sunet. Dar probabil că spunem mult mai mult decât câteva solicitări Alexa în fiecare zi și o mare parte din îngrijorarea se referă la Alexa care ascultă conversațiile private ale utilizatorilor.

Citatul de mai jos (preluat din pagina de ajutor Amazon menționată anterior) este ceea ce are de spus Amazon despre obiceiurile de ascultare ale Alexa:

Alexa face parte din viața ta doar atunci când îi ceri lui Alexa să fie. În mod implicit, Alexa începe să asculte după ce dispozitivul dvs. Echo detectează cuvântul de trezire, astfel încât Alexa nu vă ascultă conversațiile personale.

  Cele mai luxoase 8 vehicule electrice

Deci, dacă ceea ce spune Amazon este adevărat, utilizatorii de dispozitive Alexa nu au de ce să-și facă griji. Din păcate, lucrurile nu sunt atât de tăiate și uscate ca acestea.

A studiu realizat de Universitatea Northeastern a descoperit că difuzoarele inteligente Amazon, împreună cu alte mărci de difuzoare inteligente, pot fi activate accidental pentru a răspunde de până la 19 ori pe zi la cuvinte similare cu cuvintele lor de trezire.

S-ar putea să dureze doar un moment până când ceva să sune ca „Alexa” sau cuvântul de trezire ales de dvs., dar dacă Alexa aude suficiente din aceste cuvinte similare, ea va fi declanșată accidental. Desigur, acest lucru vă pune în pericol să fiți ascultat de Alexa fără a fi activat-o în mod intenționat.

Deoarece dispozitivul dvs. Echo comunică cererile dvs. vocale către computerele din cloud ale Amazon pentru procesare, Alexa poate trimite un clip audio care nu este solicitat pentru a fi procesat, punând conversațiile dvs. private în pericol. Acesta este mai ales cazul dacă aveți un cuvânt de trezire folosit mai des, cum ar fi „Computer”.

Înregistrează Alexa toate conversațiile tale?

Există o diferență între Alexa să asculte conversații aleatorii din întâmplare și să le înregistreze. Alexa ascultă întotdeauna cuvântul de trezire corect, dar înregistrarea conversațiilor ascultate ar prezenta o problemă cu totul nouă de confidențialitate.

Chiar dacă Alexa nu salvează tot ce spui, colectează suficiente date pentru a-ți înțelege vocea. Amazon susține că folosește aceste informații pentru a-și face dispozitivele mai bune și mai precise. Deși este adevărat că, cu cât un dispozitiv are mai multe date, cu atât devine mai bine să vă înțeleagă solicitările, unii oameni vor doar să fie siguri că dețin controlul asupra propriei confidențialitate și securitate.

În 2016, Informația raportată că poliția din Arkansas a cerut Amazon date de pe un dispozitiv Echo pentru a ajuta la urmărirea penală a unui suspect. Deși este de înțeles că poliția are nevoie de ajutor în investigarea anumitor cazuri, sugerează că difuzoarele inteligente, inclusiv dispozitivele Amazon Echo, adună cantități mari de date.

  Cele mai bune 10 cursuri pentru a învăța Tableau într-o lună

Într-un incident similar din 2018, A raportat postul de televiziune Kiro 7 că un dispozitiv Amazon Echo a înregistrat o conversație de cuplu și a trimis-o unuia dintre angajații soțului. De atunci, Amazon a declarat că acesta a fost un set de circumstanțe extrem de neobișnuit și că nimic de genul acesta nu ar trebui să se mai întâmple vreodată.

Lucrurile au devenit mai tulburătoare în 2019, când s-a raportat că mii de angajați Amazon ascultă clipurile vocale ale utilizatorilor pe zi. Într-o articol Times-a afirmat că înregistrările vocale ale utilizatorilor sunt „transcrise, adnotate și apoi introduse înapoi în software, ca parte a unui efort de a elimina lacunele în înțelegerea vorbirii umane de către Alexa și de a o ajuta să răspundă mai bine la comenzi”.

De asemenea, s-a afirmat că personalul ascultă „până la 1.000 de clipuri audio pe schimb”, ceea ce ar însemna că oamenii accesează zone uriașe de înregistrări vocale. Cu toate acestea, acest lucru se face pentru a antrena software-ul Alexa, dezvoltându-l astfel încât să poată înțelege mai bine vorbirea umană.

Cum să vă protejați confidențialitatea în jurul Alexa

Având în vedere toate acestea, este de înțeles că unii oameni ar putea dori să-și limiteze expunerea la difuzoarele inteligente și la alte dispozitive care ascultă cuvintele de trezire. Din fericire, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a opri difuzoarele inteligente să asculte atunci când nu ar trebui să fie.

1. Opriți Alexa să asculte complet

Cel mai simplu mod de a împiedica Alexa să înregistreze ceva este să apăsați butonul Microfon situat în partea de sus a dispozitivului dvs. Echo. Acest lucru o împiedică pe Alexa să asculte cuvintele ei de trezire.

Prin apăsarea butonului Microfon, puteți utiliza în continuare diferitele funcții ale Alexa, dar acesta nu va asculta împrejurimile până când nu activați sunetul dispozitivului.

2. Ștergeți înregistrările vocale din istoricul Alexa

Pentru a face Alexa să șteargă înregistrările vocale, puteți folosi trei comenzi:

 • „Alexa, șterge ce tocmai am spus”
 • „Alexa, șterge tot ce am spus azi”
 • „Alexa, șterge tot ce am spus vreodată”
  Cum să schimbați locația DoorDash

Dacă doriți să le ștergeți manual sau să ștergeți anumite înregistrări, accesați Setări > Confidențialitate Alexa > Revizuire istoric vocal. Apoi, veți atinge Tot istoricul > Ștergeți toate înregistrările mele.

Puteți vizualiza înregistrări vocale din diferite perioade de timp, cum ar fi astăzi, ieri și ultimele șapte zile, prin filtrarea căutării. De asemenea, puteți filtra după dispozitive și profiluri Alexa pentru a restrânge puțin lucrurile.

3. Alegeți Cât timp să salvați înregistrările

Alexa păstrează o înregistrare temporară a ceea ce spui. Dacă nu doriți ca înregistrările să fie stocate în cloud, puteți alege să le ștergeți odată ce sunt trimise la aplicația dvs. Alexa de pe smartphone.

Puteți configura această funcție accesând Setări > Confidențialitate Alexa > Gestionați datele dvs. Alexa > Alegeți cât timp să salvați înregistrările vocale.

Alexa vă va oferi opțiunea de a salva înregistrările vocale timp de trei luni, 18 luni sau până când alegeți să le ștergeți. De asemenea, puteți alege să nu salvați deloc înregistrări vocale din acest meniu.

4. Revocați permisiunile de la Alexa Skills

Alexa Skills sunt aplicații terțe care îmbunătățesc capacitățile Alexa, fie că interacționează cu diferite dispozitive inteligente de acasă sau joacă jocuri.

Cu toate acestea, după activarea acestor abilități Alexa, acestea necesită adesea acces la informații personale, cum ar fi adresa și numărul dvs. de telefon mobil, pentru ca acestea să funcționeze corect.

Dacă vă răzgândiți după instalarea Skill-ului pe dispozitivul dvs., atunci le puteți elimina cu ușurință permisiunile accesând Setări din aplicație.

Accesați pagina de setări de confidențialitate Alexa și selectați Gestionare permisiuni de competențe. De aici, puteți alege tipul de date la care doriți să gestionați accesul. Apăsați meniul drop-down din dreapta acestora, apoi utilizați comutatorul pentru a elimina permisiunea.

Aici, puteți căuta anumite abilități sau puteți vedea care abilități au acces la diferite tipuri de date personale. De asemenea, puteți să dezactivați anunțurile de la abilitățile terților sau să vă resetați ID-ul de publicitate.

Dacă sunteți în continuare îngrijorat de faptul că Alexa vă ascultă, în ciuda faptului că faceți modificări de confidențialitate în aplicația dvs., luați în considerare deconectarea completă a dispozitivului atunci când nu îl utilizați.