Tastați litere greșite (caractere) pe Windows 10? Iată reparația

O tastatură este un dispozitiv de intrare de bază. Funcționează chiar dacă sunteți pe ecranul de pornire sau în BIOS. Driverele pentru dispozitiv sunt rareori o problemă și nu contează dacă utilizați o tastatură QWERTY sau Dvorak sau dacă este cu fir sau fără fir, va funcționa foarte bine.

Tastele de pe o tastatură sunt destul de standard, cu excepția cazului în care ați cumpărat o tastatură pentru o anumită limbă, de exemplu, o tastatură poate avea litere arabe sau poate avea anumite caractere englezești accentuate. Indiferent de ceea ce este imprimat pe tastatura fizică, o simplă schimbare în Windows 10 vă va permite să o utilizați ca o tastatură normală în limba engleză.

Tastatura de litere greșite

Tastatura de litere greșite

O tastatură este un hardware simplu, dar vine cu o mulțime de variații de intrare în funcție de locație/regiune, de exemplu, o tastatură americană va avea semnul dolar pe tastele patru, în timp ce una engleză va avea semnul lire sterline. Sunt mici diferențe ca aceasta care indică locul în care a fost intenționată să fie folosită o tastatură. Comportamentul de intrare al unei tastaturi poate fi, de asemenea, modificat prin schimbarea limbii de intrare pe Windows 10 sau prin rularea scripturilor care o vor remapa.

  Remediați partajarea ecranului Discord care nu funcționează în Windows 10

Cum să remediați tastarea literelor greșite de la tastatură

Cum să remediați tastarea literelor greșite de la tastatură

Dacă tastatura dvs. introduce litere sau caractere greșite decât cele imprimate pe tastele fizice, încercați următoarele remedieri.

1. Verificați aspectul tastaturii

Dispunerea tastaturii este determinată de Windows 10, dar este posibil să fi detectat aspectul greșit. Îl poți schimba în ceea ce se potrivește tastaturii tale.

Deschideți aplicația Setări (comandă rapidă de la tastatură Win+I).
Accesați Timp și limbă.
Selectați fila Limbă.
Selectați limba pe care ați adăugat-o și faceți clic pe Opțiuni.
Verificați dacă a fost adăugată configurația corectă a tastaturii.
Pentru a adăuga un aspect diferit, faceți clic pe butonul Adăugați.
Selectați un aspect diferit din listă.
Eliminați aspectul incorect.

2. Verificați setările de limbă

Este posibil să fi trecut la o altă limbă, iar intrarea de la tastatură să se potrivească.

Deschideți aplicația Setări (comandă rapidă de la tastatură Win+I).
Accesați Timp și limbă.
Selectați fila Limbă.
Verificați dacă sunt listate limbi, altele decât cele pe care le introduceți în mod normal.
Selectați o limbă de eliminat.
Faceți clic pe butonul Eliminare.

3. Dezactivați scripturile și aplicațiile

Dacă rulează aplicații și/sau scripturi care modifică tastele de la tastatură sau le remapează, închide-le pe toate. Este posibil să fi fost configurate incorect și ar putea cauza introducerea de caractere incorecte. Scripturile AutoHotKey sunt adesea folosite pentru a remapa tastele de la tastatură. Ieșiți din scripturile AHK dacă aveți vreunul care rulează.

În această notă, dezactivați tasta Num Lock. Tastatura dvs. poate introduce caractere diferite dacă Num Lock este activată.

4. Rulați instrumentul de depanare a tastaturii

Rulați instrumentul de depanare a tastaturii. Este posibil să detecteze dacă altceva decât o setare de script sau de limbă interferează cu aceasta.

  Cum să verificați frecvența RAM pe Windows 10

Deschideți aplicația Setări (comandă rapidă de la tastatură Win + I).
Accesați Actualizare și securitate.
Selectați fila Depanare.
Faceți clic pe Instrumente suplimentare de depanare.
Rulați instrumentul de depanare a tastaturii și aplicați toate corecțiile pe care le recomandă.

5. Dezinstalați și reinstalați tastatura

În timp ce tastaturile sunt simple dispozitive plug & play, există un driver responsabil pentru funcționarea corectă. Dezinstalarea și reinstalarea dispozitivului pot rezolva problemele cu acesta și reinstalează driverele pentru acesta în același timp

Deschideți Manager dispozitive.
Extindeți Tastaturi.
Faceți clic dreapta pe tastatură și selectați Dezinstalare dispozitiv.
Reporniți sistemul.
Tastatura și driverele sale vor fi instalate din nou la pornire.

6. Probleme specifice aplicației

Dacă tastatura introduce litera sau caracterul greșit într-o anumită aplicație, este foarte probabil ca aplicația să cauzeze problema. Verificați fiecare tastă de pe tastatură într-o aplicație de bază, cum ar fi Notepad. Dacă literele și caracterele sunt introduse corect, problema dvs. poate fi în aplicația pe care încercați să o introduceți.

Verificați setările fontului din aplicație pentru a vă asigura că nu ați selectat un font precum Webdings.

Dacă încercați să executați o comandă rapidă de la tastatură, este posibil ca comanda rapidă să fi fost blocată pe Windows 10, remapată sau să nu funcționeze într-o anumită aplicație. Verificați tastatura în diferite aplicații pentru a determina dacă problema este specifică unei aplicații.

7. Încercați o altă tastatură

Dacă toate celelalte nu reușesc, încercați să utilizați o altă tastatură. Tastaturile vin în tot felul de puncte de preț. Puteți cumpăra unul mai ieftin sau puteți împrumuta unul pentru a testa dacă hardware-ul este problema.

  Cum să setați ordinea conexiunii WiFi în Windows 10

Concluzie

Problemele de tastatură sunt rare și, în mod normal, sunt limitate la o tastă care nu mai răspunde. Caracterele greșite sunt o problemă care ar trebui rezolvată cu pașii de mai sus. Dacă toate celelalte nu reușesc, puteți utiliza un script pentru a remapa cheia și a-i cere să introducă caracterul corect.