(SOLUȚIONAT) Numai imprimanta imprimă jumătate de pagină pe Windows 10

Imprimantele sunt unul dintre rarele dispozitive hardware care se conectează printr-un port USB, dar care sunt incredibil de greu de utilizat uneori. Odată ce întâmpinați o problemă cu imprimanta dvs., este posibil să vă dedicați ore întregi încercând să o remediați.

Numai imprimanta imprimă jumătate de pagină

Fix Printer imprimă doar jumătate din pagină

Dacă încercați să imprimați un document și imprimanta dvs. imprimă doar o jumătate de pagină, pot exista mai multe motive și este posibil să nu fie toate legate de imprimantă.

Mai întâi, încercați să imprimați o pagină de test. Verificați manualul imprimantei pentru a vedea cum imprimă o pagină de test. Unele imprimante au un buton dedicat sau o opțiune pe panoul de control al imprimantei pe dispozitiv. Dacă pagina de test se imprimă bine, încercați soluțiile de mai jos.

Dacă calitatea imprimării este compromisă, adică este posibil să nu existe suficientă cerneală pentru a imprima totul, verificați nivelurile de cerneală din cartușe și reumpleți-le dacă este necesar.

1. Verificați configurațiile imprimantei

Imprimanta poate fi configurată să imprime pe o hârtie mai mică în timp ce documentul a fost creat pe o hârtie mai mare. Asigurați-vă că cunoașteți dimensiunea hârtiei pe care ați introdus-o în imprimantă.

Deschide Panoul de control.
Accesați Hardware și sunet>Dispozitive și imprimante.
Faceți clic dreapta pe imprimantă și selectați Preferințe imprimantă din meniul contextual.
Accesați meniurile derulante Dimensiune originală și Dimensiune de ieșire.
Selectați dimensiunea paginii pe care ați introdus-o în imprimantă în ambele liste derulante.
Faceți clic pe Aplicare și încercați să imprimați din nou.

  Cum să descărcați fișiere din PowerShell în Windows 10

2. Verificați dimensiunea paginii documentului

Asigurați-vă că dimensiunea paginii pentru document se potrivește cu dimensiunea hârtiei care este alimentată în imprimantă. Metoda de modificare a dimensiunii paginii documentului va diferi în funcție de aplicația în care este deschis și din care imprimați.

În Microsoft Word;

Deschideți documentul.
Accesați fila Aspect.
Deschideți meniul derulant Dimensiune și selectați dimensiunea corectă.
Încercați să imprimați documentul.

3. Dezinstalați și reinstalați imprimanta

Este posibil ca imprimanta să nu se fi calibrat corect când ați instalat-o sau este posibil ca calibrarea să fi fost coruptă. Cel mai simplu mod de a remedia acest lucru este să dezinstalați imprimanta și să o instalați din nou.

Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați Dispozitive.
Selectați fila Imprimante și scanere.
Selectați imprimanta și faceți clic pe Eliminare dispozitiv
Deconectați imprimanta și reporniți sistemul.
Conectați din nou imprimanta și se va instala automat.
Încercați să imprimați documentul.

4. Schimbați aplicația

Problema poate fi cu aplicația din care încercați să imprimați. Încearcă să-l schimbi. Alternativ, încercați să salvați documentul ca PDF și apoi să-l imprimați.

Concluzie

Pagina pe care o selectați pentru imprimantă și dimensiunea pe care este configurată să se imprime din aplicație ar trebui să se potrivească întotdeauna. Dacă nu, amprentele tale vor ieși greșite. Dacă nu puteți modifica dimensiunea hârtiei pentru care a fost creat un document, de exemplu, un plic sau o broșură, modificați dimensiunea pe care este configurată imprimanta să imprime.