08/08/2022

Remediați eroarea de sistem 5 Acces refuzat în Windows 10

Utilizatorii Windows se confruntă adesea cu probleme tehnice sau software în timp ce își folosesc sistemele. O astfel de eroare este eroarea de sistem 5, care a fost raportată de mulți utilizând Windows 7, 8, 10 și 11. Acest lucru are ca rezultat adesea o fereastră pop-up de acces refuzat, chiar și pentru utilizatorii care s-au conectat prin contul lor de administrator pe computer sau laptop. Dacă ești cineva care se confruntă cu aceeași eroare, atunci ești în locul potrivit. Suntem aici cu un ghid perfect pentru dvs. care vă va ajuta să remediați eroarea de sistem 5 accesul refuzat pe sistemul dvs. Dar înainte de a face asta, trebuie să știți ce înseamnă eroarea de sistem 5 și ce o cauzează, așa că, să începem mai întâi cu ea.

Cum să remediați eroarea de sistem 5 Acces refuzat în Windows 10

Eroarea de sistem 5 este o fereastră pop-up cu acces interzis pe care utilizatorii Windows o pot întâlni atunci când încearcă să instaleze software-ul. De obicei, apare din cauza lipsei de permisiuni sau atunci când un utilizator încearcă să descarce software-ul fără drepturi de administrator, dar în unele cazuri, chiar și conturile de administrator s-au confruntat cu eroarea de sistem 5. De exemplu, accesul refuzat poate fi întâlnit în timpul încercării de a rula un comandă în promptul de comandă fără privilegiile necesare.

Ce cauzează eroarea de sistem 5?

Eroarea de sistem 5 este o problemă veche care există încă de la Windows 7. Există câteva motive care au stat în spate, inclusiv:

  • Problemele de sincronizare a orei cu computerul Windows pot duce la accesul la eroarea de sistem 5 refuzat. Pentru a depăși acest lucru, activați sincronizarea oră și setați un fus orar corect pe sistemul dvs.
  • De asemenea, este posibil ca contul dvs. de administrator să fie fie dezactivat, fie greșit, ceea ce cauzează eroarea de sistem 5.
  • Nevoia de privilegii speciale, cum ar fi utilizarea net pentru unele comenzi, poate fi, de asemenea, un declanșator al erorii.
  • În cazul în care încercați să accesați un computer la distanță și lipsește permisiunea necesară, vă puteți confrunta cu eroarea 5 pe sistemul dumneavoastră.
  Cum să obțineți Google Reverse Image Search în File Explorer în Windows

Chiar dacă problema erorii 5 nu a fost rezolvată și reinstalată la versiuni ulterioare de Windows, este posibil să remediați eroarea menționată cu câteva metode enumerate mai jos:

Metoda 1: Dezactivați temporar software-ul antivirus (dacă este cazul)

Uneori, software-ul antivirus de pe sistemul dvs. poate recunoaște software-ul instalat ca o detectare fals pozitivă, ceea ce poate duce la eroarea de sistem 5. Prin urmare, cea mai bună soluție posibilă, în acest caz, este fie să nu aveți un antivirus pe sistem, fie să îl dezactivați pur și simplu. Puteți dezactiva temporar antivirusul și, pentru a face acest lucru, puteți citi ghidul nostru detaliat despre Cum dezactivați temporar Antivirusul pe Windows 10. Vă va ajuta în câteva moduri în care puteți efectua această metodă pe computer.

Metoda 2: Rulați programul de instalare ca administrator

Unul dintre principalele motive din spatele erorii de sistem 5, așa cum s-a discutat mai sus, este autoritatea defavorizată în timpul rulării programului de instalare. Deci, pentru a răspunde la întrebarea dvs. despre cum să opriți accesul refuzat este să rulați programul de instalare ca administrator, care vă va oferi toate drepturile. Aceasta este o metodă destul de ușor de efectuat și pașii pentru aceeași sunt prezentați mai jos:

1. Faceți clic dreapta pe pictograma Windows și selectați opțiunea File Explorer.

2. Localizați și faceți clic dreapta pe fișierul de instalare cu eroarea.

3. Faceți clic pe Executare ca administrator din meniu.

Această remediere simplă vă va ajuta să rulați fișierul fără eroarea de sistem 5.

Metoda 3: Activați contul de administrator încorporat

Dacă contul dvs. de administrator încorporat are toate privilegiile și drepturile, atunci vă poate ajuta să remediați eroarea de sistem 5. urmați pașii de mai jos pentru a activa contul de administrator încorporat pe desktop:

1. Apăsați tasta Windows, tastați Command Prompt și faceți clic pe Run as administrator.

2. Tastați comanda dată și apăsați tasta Enter.

net user administrator /active:yes

3. Acum, instalați fișierul cu probleme.

Odată terminat, puteți dezactiva contul de administrator încorporat executând comanda net user administrator /active:no.

Metoda 4: Comutați contul de utilizator la Profil de administrator

Dacă activarea contului încorporat nu v-a ajutat să opriți accesul refuzat, atunci vă recomandăm să încercați să treceți contul de utilizator la un profil de administrator pentru a obține privilegii de descărcare a fișierelor.

  Cum să importați și să exportați teme în Windows 10

1. Deschideți caseta de dialog Run apăsând simultan tastele Windows + R.

2. Tastați netplwiz și apăsați tasta Enter pentru a deschide Conturi de utilizator.

3. Selectați un alt profil de utilizator decât admin și apoi faceți clic pe Proprietăți.

4. Deschideți fila Grup de membru și selectați Administrator.

5. Faceți clic pe OK și Aplicați.

Acum că contul dvs. este convertit într-un profil de administrator, puteți face cu ușurință descărcări pe sistemul dvs., fără a primi o solicitare de acces refuzat.

Metoda 5: Modificați permisiunile de securitate

Dacă încă vă străduiți să obțineți privilegiile unui administrator, atunci modificarea permisiunilor de securitate vă poate ajuta să remediați eroarea 5. Puteți face acest lucru pe sistemul dvs. utilizând exploratorul de fișiere, pentru instrucțiuni detaliate, urmați pașii de mai jos:

1. Deschideți File Explorer și navigați la calea dată din bara de adrese.

%appdata%..Local

2. Localizați folderul numit Temp și faceți clic dreapta pe el.

3. Faceți clic pe Proprietăți.

4. Deschideți fila Securitate și faceți clic pe Avansat.

5. În fila Permisiuni, căutați contul de utilizator și faceți clic pe el.

6. Faceți clic pe Eliminare și bifați caseta pentru Înlocuire toate intrările de permisiuni ale obiectului copil cu intrări de permisiuni moștenite de la acest obiect.

7. Acum, faceți clic pe OK și Aplicați.

Metoda 6: Mutați programul de instalare pe o altă unitate

O altă metodă pentru a vă ajuta să remediați eroarea de sistem 5 accesul refuzat este mutarea fișierului cu probleme pe o altă unitate de pe sistemul dumneavoastră. Aceasta este o metodă destul de ușoară și o abordare simplă a fișierului cu probleme.

1. Localizați programul de instalare în File Explorer.

2. Faceți clic și mențineți apăsat pe programul de instalare și începeți să-l trageți în celălalt dosar, în acest caz, mutați-l în Drive C.

3. Faceți clic pe Continuare pentru a finaliza procesul de mutare.

Metoda 7: Modificați setările UAC

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu v-a ajutat până acum, puteți încerca să schimbați setările UAC pe computer. Setările de control al contului de utilizator, atunci când sunt ajustate, vă pot ajuta să remediați eroarea de sistem 5, după cum urmează:

  Oferta de upgrade gratuit la Windows 10 expiră în 15 zile

1. Apăsați simultan tastele Win + X și selectați opțiunea Run.

2. Tastați UserAccountControlSettings și apăsați tasta Enter pentru a lansa Setări de control cont utilizator.

3. Acum, trageți bara la Nu notifica niciodată și faceți clic pe OK.

După ce ați terminat, reporniți computerul și verificați dacă eroarea de sistem 5 a fost rezolvată.

Metoda 8: Efectuați Restaurarea sistemului

Dacă niciuna dintre metode nu a funcționat pentru dvs. până acum în ceea ce privește accesul refuzat la eroarea de sistem 5, atunci puteți încerca să restaurați Windows cu restaurarea sistemului. Ajută la reîmprospătarea sistemului și, de asemenea, la eliminarea oricăror erori care ar putea interfera cu procesul de instalare. Puteți să vă restaurați cu ușurință Windows cu ajutorul ghidului nostru Cum să utilizați System Restore pe Windows 10.

Întrebări frecvente (FAQs)

Î1. Cum pot remedia eroarea 5 accesul refuzat?

Ans. Puteți remedia eroarea 5 de acces refuzat pe sistemul dvs. oferind drepturi de administrator. Activați permisiunile pe care trebuie să le aveți pentru a rezolva problema. De asemenea, puteți încerca să activați contul de administrator prin promptul de comandă și să dezinstalați instrumentul de depanare.

Q2. Cum pot ocoli eroarea de sistem 5 din CMD?

Ans. Deschiderea promptului de comandă în modul administrativ vă poate ajuta să ocoliți eroarea de sistem 5 din CMD. Lansați promptul de comandă cu privilegii de sistem și apoi încercați procesul de instalare.

Q3. Cum pot remedia permisiunile refuzate pe Windows 10?

Ans. Puteți repara cu ușurință permisiunea refuzată pe Windows 10 activând permisiunile pentru numele de utilizator sau grupul dvs. în proprietățile fișierului.

Î4. Ce înseamnă acces refuzat pe Windows?

Ans. Accesul refuzat este un mesaj prompt care este afișat pe Windows atunci când nu aveți drepturi de administrator. Pentru a rezolva această problemă, trebuie să obțineți permisiunea de acces.

Î5. Cum pot scăpa de accesul refuzat pe Google Chrome?

Ans. Puteți scăpa de accesul refuzat pe Google Chrome dezactivând software-ul antivirus de pe sistemul dvs., resetând browserul și rulând un instrument de depanare.

***

Sperăm că ghidul nostru te-a ajutat complet în remedierea erorii de sistem 5, accesul refuzat pe Windows. Spuneți-ne care remediere a fost cea mai favorabilă în cazul dvs. Dacă mai aveți întrebări sau sugestii de oferit cu privire la subiect, lăsați-le în secțiunea de comentarii de mai jos, vă vom contacta cel mai devreme.