05/24/2022

Remediați blocarea ARK pe Windows 10

Jocurile de supraviețuire sunt întotdeauna fascinante dacă ești un jucător pasionat. Astfel de jocuri te mențin, de asemenea, angajat, activ și trăind brusc. Cu atât de multe atribute interesante, poate fi o adevărată durere de cap dacă se blochează des în timpul jocului. ARK: Survival Evolved este un joc de supraviețuire aventuros, plin de acțiune, lansat în 2017 de Studio Wildcard. Acest joc a devenit popular după lansare și a fost salutat drept cel mai bun, totuși, niciun joc intensiv nu este fără bug-uri. Utilizatorii Ark au raportat că jocul continuă să se prăbușească între sesiuni. Acest articol vă va ghida cu toate metodele de a remedia problema de blocare a ark.

Cum să remediați ARK se prăbușește pe Windows 10

Înainte de a explora soluția, verificați cauzele de ce ark continuă să se prăbușească.

 • Prezență activă de antivirus sau firewall
 • Driver grafic învechit sau actualizat recent
 • Componente hardware defecte
 • Fișiere sau foldere de joc ARK corupte sau lipsă
 • Dacă PC-ul nu îndeplinește cerințele minime ale jocului
 • Mai puțin spațiu pe hard disk
 • Problemă în jocul ARK: Survival Evolved sau în clientul Steam însuși.
 • Setări incompatibile ale jocului în ceea ce privește grafica, rezoluția, actualizarea patch-urilor și așa mai departe.
 • Opțiuni de putere în conflict
 • Overclocking GPU

Metode de bază de depanare

1. Reporniți computerul: primul pas de bază de depanare pentru orice eroare Windows este repornirea computerului. Acest lucru se datorează faptului că utilizarea sistemului pentru ore lungi fără repornire cauzează probleme cu RAM, încetinire, erori de conectivitate la internet și probleme de performanță. Dacă oricare dintre astfel de factori se află în spatele problemei care se prăbușește în continuare, atunci pur și simplu repornirea computerului ar putea rezolva eroarea.

2. Asigurați-vă că cerințele de sistem sunt îndeplinite: jocul ARK este cunoscut pe scară largă pentru intensitatea sa, spre deosebire de alte jocuri. Datorită acestui fapt, este posibil ca computerul să nu poată face față uneori. Prin urmare, este imperativ să îndepliniți cerințele minime de sistem pentru o experiență de joc fără întreruperi. Citiți cerințele de mai jos și asigurați-vă că toate componentele necesare sunt disponibile

 • Cerinte Minime de Sistem

Sistem de operare
Windows 7/8/8.1/10 (numai versiunea pe 64 de biți)
Procesor
Intel i3 sau AMD Ryzen 3
Memorie
8 GB RAM
Grafică
NVIDIA GeForce GTX 460 / AMD HD6850
DirectX
Versiunea 9.0c
Depozitare
50 GB

 • Cerințe de sistem recomandate

Sistem de operare
Windows 7/8/8.1/10 (numai versiunea pe 64 de biți)
Procesor
Intel i5 sau AMD Ryzen 5
Memorie
16 GB RAM
Grafică
NVIDIA GeForce GTX 1050
DirectX
Versiunea 11
Depozitare
50 GB

Dacă oricare dintre cerințele menționate mai sus nu este îndeplinită, atunci trebuie să vă actualizați mai întâi hardware-ul înainte de a încerca alte metode.

Metoda 1: Actualizați sau derulați înapoi driverul grafic

Driverul grafic este o parte esențială a sistemului dumneavoastră și este responsabil să controleze și să opereze toate componentele legate de grafică. Astfel, este necesar să păstrați driverele grafice la zi pentru funcționarea lor bună în Windows. Citiți ghidul nostru despre 4 moduri de a actualiza driverele grafice în Windows 10 pentru a afla mai multe.

  Cum să salvați automat imaginile Windows Spotlight în Windows 10

Dimpotrivă, este, de asemenea, posibil ca uneori această actualizare să fi cauzat problema de blocare a arca și pentru un astfel de scenariu, trebuie să anulați actualizarea recentă a driverelor grafice. Pentru a afla mai multe despre derularea actualizării pentru drivere, consultați ghidul nostru despre Cum să restabiliți driverele pe Windows 10. În plus, pentru mai multe informații despre problemele driverelor grafice, citiți ghidul Cum să vă dați seama dacă placa grafică este pe moarte.

Metoda 2: Verificați integritatea fișierului jocului

Dacă fișierele jocului ARK Survival Evolved lipsesc sau sunt corupte de pe sistemul dvs., atunci există șanse mari să aveți o problemă cu ark care se prăbușește în continuare. Acum, dacă aveți aplicația Steam ca client-server pentru a juca jocul, atunci trebuie să verificați integritatea fișierului jocului prin serverul său. Pentru a efectua această metodă, consultați ghidul nostru despre Cum să verificați integritatea fișierelor de joc pe Steam.

Metoda 3: Actualizați patch-ul ARK

Erorile și erorile dintr-un joc sunt inevitabile. Uneori, aceste erori afectează fișierul jocului și pot afecta fluxul jocului. Când aceste probleme sunt notificate dezvoltatorilor jocului, aceștia le rezolvă și lansează versiunea actualizată fără aceste erori. Acest lucru, este necesar să verificați și să actualizați noul patch dacă există. Pentru a face acest lucru, urmați pașii de mai jos pentru a remedia problema blocării ARK pe computer.

1. Faceți dublu clic pe aplicația pictogramă Steam și lansați-o.

2. În fereastra Steam, Selectați opțiunea LIBRARY.

3. Localizați și faceți clic dreapta pe jocul Ark: Survival Evolved. Apoi, selectați Proprietăți din meniul contextual.

4. Comutați la fila Actualizări. Apoi, asigurați-vă că păstrați opțiunea Păstrați întotdeauna acest joc la zi din secțiunea Actualizări automate.

Când această opțiune este activată, aplicația se actualizează automat atunci când este disponibil un patch curent.

Alternativ, consultați site-ul oficial ARK Survival pentru disponibilitatea actualizărilor și descărcați-l manual.

Odată terminat, închideți aplicația Steam. Apoi, relansați-l și verificați dacă ark continuă să se prăbușească problema PC-ului este remediată.

Metoda 4: dezactivați antivirusul (dacă este cazul)

Faptul larg cunoscut despre orice antivirus este că acesta protejează computerul de orice fel de amenințare rău intenționată. Ai putea spune chiar și ca un înger păzitor. Uneori, restricțiile sale pot fi copleșitoare. În acest caz, există posibilitatea ca aceste programe antivirus sau firewall să împiedice funcționarea fără probleme a fișierelor de joc. Prin urmare, trebuie să dezactivați imediat antivirusul sau Windows Defender Firewall pentru moment. Citiți ghidul nostru despre Cum să dezactivați temporar antivirusul pe Windows 10 pentru a dezactiva antivirusul pentru un anumit timp.

De asemenea, consultați ghidul nostru despre Cum să dezactivați Windows 10 Firewall pentru a dezactiva Windows Defender Firewall.

Notă: Nu este recomandat să dezactivați Windows Defender Firewall, deoarece vă protejează computerul de malware.

Metoda 5: Modificați setările de compatibilitate

Dacă problema prăbușirii arca persistă pe Windows 10, atunci pur și simplu rulați jocul în modul de compatibilitate. Metoda este extrem de utilă uneori și nu este rău să încercați această soluție o dată. Urmați instrucțiunile pentru a rula jocul în modul de compatibilitate.

1. Faceți clic dreapta pe comanda rapidă a jocului ARK: Survival Evolved de pe desktop și selectați Proprietăți din meniul contextual.

2. Comutați la fila Compatibilitate.

3. Apoi, activați Rulați acest program în modul de compatibilitate din secțiunea Modul de compatibilitate și selectați sistemul de operare relevant din meniul derulant.

4. Apoi, bifați opțiunea Run this program as an administrator sub secțiunea Setări.

5. În cele din urmă, selectați Aplicare și apoi faceți clic pe OK pentru a salva modificările efectuate.

  Cum se deschide Microsoft Edge folosind promptul de comandă pe Windows 10

6. Lansați jocul ARK: Survival Evolved și verificați dacă problema de blocare a ARK persistă.

Metoda 6: Modificați parametrii de lansare

Setările incompatibile de lansare a jocului ar putea fi motivul din spatele problemei de blocare a ARK. Prin urmare, pentru a remedia această problemă, modificați câțiva parametri relevanți de lansare și apoi rulați jocul. Pentru a face acest lucru, urmați pașii de mai jos.

1. Lansați aplicația Steam din Windows Search.

2. În fereastra Steam, selectați opțiunea LIBRARY.

3. Localizați și faceți clic dreapta pe jocul Ark: Survival Evolved. Apoi, selectați Proprietăți din meniul contextual.

4. Comutați la fila General și selectați butonul SETARE OPȚIUNI DE LANSARE….

5. Introduceți următorul text și faceți clic pe OK. Textul introdus mai jos se va asigura că computerul dvs. utilizează DirectX11.

-USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d11

6. Închideți aplicația Steam. Apoi, relansați-l și verificați dacă ARK continuă să se prăbușească problema PC-ului este remediată.

Metoda 7: Editați opțiunile de alimentare

De obicei, modul echilibrat este setat ca plan de alimentare în mod implicit în orice computer cu Windows 10. Atributul distinct al acestui mod este că va economisi cât mai multă energie posibil, ceea ce, la rândul său, utilizează mai puține resurse. Acest scenariu face ca jocul ARK să se prăbușească. Astfel, se recomandă modificarea planului de alimentare la un mod de înaltă performanță. Citiți ghidul nostru despre Cum să schimbați planul de alimentare pe Windows 10 și implementați instrucțiunile date pe acesta. Dar asigurați-vă că îl setați la performanță ridicată, deoarece acest mod este relevant pentru rularea jocurilor.

Notă: Asigurați-vă că computerul este conectat înainte de orice modificare.

Metoda 8: Efectuați curățarea discului

Mulți jucători au rezolvat problema de prăbușire a arca prin eliberarea spațiului de pe hard disk pe care este instalat jocul ARK. Astfel, dacă vă confruntați cu problemele ARK care se prăbușesc des, atunci efectuați Curățarea discului pentru a elibera spațiul. Pentru a face acest lucru, urmați pașii de mai jos.

1. Apăsați simultan tastele Windows + E și lansați File Explorer.

2. Faceți clic dreapta pe partiția discului local unde este instalat jocul și selectați Proprietăți din meniul contextual.

3. Accesați fila General și faceți clic pe butonul Curățare disc.

4. Urmați ghidul nostru pentru a utiliza Disk Cleanup pe Windows 10.

5. Așteptați până când procesul de curățare a discului a rulat complet. Apoi, verificați dacă există cel puțin 4 GB de spațiu liber în unitate. Dacă spațiul liber nu atinge această limită minimă, atunci alegeți fișierele de sistem care nu sunt necesare și curățați-le.

Odată ce aceste instrucțiuni sunt urmate, verificați dacă puteți juca jocul ARK fără întrerupere.

Metoda 9: Ștergeți memoria cache în Descărcări Steam

Cache-urile sunt componente care acumulează și stochează date pentru a le servi rapid în viitor. Și, când aceste cache-uri se îngrămădesc la un nivel anormal, atunci problema apare ca și cum ark continuă să se prăbușească în Steam. Prin urmare, este recomandat să ștergeți acest cache pentru a rula jocul fără întrerupere. Iată cum să o faci.

1. Lansați aplicația Steam.

2. În fereastra Steam, selectați opțiunea BIBLIOTECĂ și faceți clic pe pictograma Setări prezentă în colțul din dreapta sus al paginii, așa cum se arată.

3. Selectați fila Descărcări în pagina Setări Steam. Apoi, faceți clic pe ȘTERGE DESCARCARE CACHE așa cum este evidențiat.

4. În promptul pop-up Steam – Clear Download Cache, faceți clic pe OK pentru a confirma procesul.

5. Odată ce memoria cache de descărcare Steam este golită, închideți aplicația. Lansați-l din nou și conectați-vă din nou. Apoi, verificați dacă arca continuă să se prăbușească, problema PC-ului a fost rezolvată.

  Cum să activați previzualizarea miniaturii SVG în File Explorer pe Windows 10

Metoda 10: Ajustați rezoluția jocului

Încercați să modificați rezoluția jocului și verificați dacă arca continuă să se prăbușească problema se prelungește. Acest lucru se datorează faptului că uneori rezoluția înaltă poate afecta performanța computerului dacă optimizările acestuia depășesc limita obișnuită. Astfel, urmați pașii de mai jos pentru a face acest lucru.

1. Închideți aplicația Steam.

2. Apăsați simultan tastele Windows + E și lansați File Explorer.

3. Navigați la următoarea cale.

steamappscommonARKShooterGameSavedConfig

4. Găsiți folderul GameUserSettings.ini. Apoi, faceți clic dreapta și deschideți-l cu Notepad Editor.

5. Asigurați-vă că modificați setările conform detaliilor menționate mai jos.

ResolutionSizeX=1920
ResolutionSizeY=1080
bUseDesktopResolutionForFullscreen=False
FullscreenMode= 0
bUseVSync=False

6. După ce ați terminat, salvați modificările în fișier. Apoi, relansați jocul și vedeți dacă ARK continuă să se prăbușească pe computer încă apare problema.

Metoda 11: Selectați GPU relevant

Laptopurile pentru jocuri conțin de obicei două GPU-uri. Unul este GPU-ul dedicat, în timp ce celălalt este integrat. Acum, procesoarele de joc se schimbă între aceste două GPU-uri conform scenariului lor de consum de energie. Dar dacă laptopul tău este configurat pe un anumit GPU, atunci s-ar putea ca jocul să se prăbușească. Astfel, selectați GPU NVIDIA din panoul de control pentru a remedia această problemă.

1. Lansați Panoul de control NVIDIA din meniul Start sau pictograma de comandă rapidă de pe desktop.

2. În fereastra Panoului de control NVIDIA, selectați opțiunea Configurare Surround, PhysX din secțiunea Setări 3D din panoul din stânga.

3. În panoul din dreapta, faceți clic pe meniul derulant Procesor din secțiunea Setări PhysX. Apoi, selectați GPU-ul destinat din meniul contextual.

4. Odată modificat, faceți clic pe Aplicare pentru a salva modificarea făcută. În cele din urmă, verificați dacă problema cu care vă confruntați este rezolvată.

Metoda 12: GPU Underclock

Overclockarea GPU elimină limitarea plăcii grafice și îi permite să se desfășoare peste limita de siguranță. Astfel, acest proces poate provoca uneori erori. Prin urmare, este necesar să nu depășiți limita. Acest lucru se datorează faptului că, în viitor, limitarea ar putea opri funcționarea plăcii grafice. Și acest GPU overclockat ar putea fi motivul pentru care ark continuă să se prăbușească. Deși cauza directă nu este găsită, mulți utilizatori au dezvăluit că reducerea overclock-ului GPU a rezolvat problema prăbușirii ark.

Metoda 13: Reinstalați jocul ARK

Dacă nimic nu a ajutat până acum, dezinstalează jocul și reinstalează-l din nou prin serverul Steam. Sperăm că în acest fel problema arca de prăbușire este rezolvată. Iată cum să o faci.

1. Deschideți aplicația Steam.

2. Accesați Bibliotecă de pe pagina sa de pornire.

2. Acum, dezinstalează ARK de pe serverul Steam.

3. Închideți aplicația Steam și Ieșiți din Steam de pe computer.

4. Apăsați împreună tastele Windows + E și lansați File Explorer.

5. Navigați la calea locației prezentată mai jos.

C:Program Files (x86) Steamsteamappscommon

6. Faceți clic dreapta pe folderul ARK și selectați Delete din meniul contextual pentru a elimina complet jocul.

7. Lansați din nou clientul Steam și reinstalați jocul. În cele din urmă, verificați dacă ARK continuă să se prăbușească pe computer este rezolvată.

Metoda 14: Reinstalați Steam Client

Dacă niciuna dintre soluțiile menționate mai sus nu a funcționat, atunci verificați dacă fișierele aparținând clientului Steam lipsesc sau sunt corupte. Prin urmare, reinstalați aplicația Steam și soluționați problema de blocare a arca. Citiți ghidul nostru despre modalități de reparare și reinstalare Steam pentru a afla mai multe.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și ați remediat problema de blocare a ARK pe Windows 10. Spuneți-ne care metodă a funcționat cel mai bine. Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebări sau sugestii prin secțiunea de comentarii de mai jos.