06/26/2022

Remediați acest dispozitiv este utilizat de o altă eroare de sunet a aplicației

Dispozitivul HDMI (High-Definition Multimedia Interface) vă ajută să conectați diferite dispozitive multimedia și interfețe precum monitoare, televizoare de înaltă definiție, televizoare de ultra înaltă definiție, camere, proiectoare, computere și multe altele. Dacă doriți ca conținutul dvs. media să fie afișat pe un ecran mare, cablurile HDMI vă vor ajuta foarte mult. Cu toate acestea, este posibil să vă confruntați că acest dispozitiv este folosit de o altă eroare de sunet a aplicației atunci când utilizați interfețele HDMI. Această problemă apare nu numai pe computerele cu Windows 10, ci și pe computerele cu Windows 8 sau 7. Dacă vă confruntați cu aceeași eroare, acest ghid vă va ajuta să remediați dispozitivul utilizat de o altă aplicație Windows 10 cu metode eficiente de depanare. Deci, continuă să citești!

Cum să remediați acest dispozitiv este folosit de o altă eroare de sunet a aplicației în Windows 10

Dacă continuați cu dispozitivul audio folosit de altă problemă cu aplicația în Windows 10, veți vedea următorul mesaj de eroare:

Dispozitiv în uz – Dispozitivul este utilizat de o altă aplicație. Închideți toate dispozitivele care redă sunet pe acest dispozitiv și încercați din nou

Deși interfețele HDMI vă ajută să transmiteți date pe ecranul mare, dispozitivul care este utilizat de altă eroare de aplicație este o problemă enervantă. Iată câteva motive care provoacă aceeași eroare în computerul dvs.

  • Un alt program de pe computer preia controlul exclusiv asupra dispozitivului dvs. audio.
  • Driverele audio necesare sunt învechite sau incompatibile.
  • Serviciile audio nu rulează pe computerul dvs.
  • Alte aplicații de fundal interferează cu dispozitivul audio.
  • Cabluri, mufe și difuzoare deteriorate.
  • Prezența fișierelor corupte pe computer.

Acum, treceți la următoarea secțiune pentru a repara dispozitivul este utilizat de o altă aplicație Windows 10. Am explicat pe scurt care sunt cauzele care provoacă utilizarea dispozitivului de către o altă aplicație Windows 10. În această secțiune, veți trece prin câteva hack-uri eficiente care vă ajută să remediați același lucru.

Metoda 1: Depanați dispozitivele audio

Ca prim pas, reporniți computerul și verificați dacă ați rezolvat problema. În caz contrar, verificați dacă există daune externe la dispozitivele dvs. audio, cum ar fi difuzoarele, microfonul, cablurile de conectare etc.

1. Verificați cablurile pentru conexiuni slăbite și dacă toate celelalte cabluri sunt conectate sau nu.

2. Asigurați-vă că toate celelalte cabluri și cabluri sunt conectate la mufa corectă. Dacă nu sunteți sigur de mufele corecte, contactați producătorul hardware.

3. Verificați nivelurile volumului și dacă alimentarea este pornită.

4. Dacă ați conectat și căștile, deconectați-le și verificați dacă vă ajută.

Metoda 2: Selectați Dispozitiv de redare corect

Când utilizați mai mult de un dispozitiv de ieșire audio, trebuie să confirmați când dispozitivul este utilizat ca dispozitiv de ieșire. Pentru a verifica ieșirea audio din computerul cu Windows 10, urmați pașii menționați mai jos.

1. Faceți clic pe pictograma Difuzoare din colțul din dreapta jos al ecranului.

2. Acum, faceți clic pe pictograma săgeată pentru a extinde lista de dispozitive audio conectate la computer.

3. Apoi, selectați dispozitivul audio (preferiți) și asigurați-vă că sunetul este redat prin dispozitivul selectat.

Dacă această metodă nu vă ajută, treceți la următoarea.

Metoda 3: Activați dispozitivele de sunet

În această metodă, trebuie să verificați dacă setările de sunet sunt corecte și compatibile cu dispozitivul audio pe care îl utilizați. Acest lucru vă ajută să remediați că dispozitivul este utilizat de o altă eroare de sunet a aplicației, pe măsură ce urmați pașii indicați mai jos.

  De ce ar trebui să vă actualizați tot software-ul

1. Faceți clic dreapta pe pictograma Difuzoare din colțul din dreapta jos al ecranului și faceți clic pe Deschidere mixer de volum.

2. Acum, un set de comenzi de volum va fi deschis. Asigurați-vă că toate nivelurile de volum nu sunt dezactivate. Dacă găsiți vreun cerc roșu cu o linie, activați nivelul volumului.

3. Acum, apăsați și mențineți apăsate tastele Windows + I împreună pentru a deschide Setările Windows.

4. Acum, faceți clic pe Setări sistem.

5. Apoi, faceți clic pe Sunet din panoul din stânga și faceți clic pe Proprietăți dispozitiv sub meniul Ieșire, așa cum se arată.

6. Asigurați-vă că caseta Dezactivare nu este bifată.

7. Repetați pașii 5-6 pentru dispozitivele de intrare așa cum este prezentat.

Acum, verificați dacă ați reparat dispozitivul este folosit de o altă eroare audio a aplicației.

Metoda 4: Rulați Instrumentul de depanare audio

PC-ul Windows conține un instrument de depanare încorporat pentru a remedia orice probleme și erori care apar automat. Dispozitivele audio conectate la computer și dispozitivele audio încorporate vor fi scanate și vor fi rezolvate în totalitate problemele asociate procesului. Urmați pașii enumerați mai jos pentru a remedia toate problemele hardware legate de audio de pe computer.

1. Lansați Setările Windows.

2. Faceți clic pe setarea Actualizare și securitate.

3. Selectați meniul Depanare din panoul din stânga.

4. Apoi, selectați Redare audio și faceți clic pe butonul Run the troubleshooter.

5. Așteptați ca instrumentul de depanare să detecteze probleme și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a aplica remedierea.

Metoda 5: Încheierea proceselor de fundal

Când utilitarul audio este utilizat de alte programe de pe computerul dvs. cu Windows 10, atunci este posibil să vă confruntați cu dispozitivul utilizat de o altă eroare a aplicației. Pentru a rezolva problema, vi se recomandă să închideți toate celelalte programe sau aplicații care rulează în fundal unul câte unul sau să le forțați să se închidă utilizând Managerul de activități. Pentru a face acest lucru, urmați ghidul nostru despre Cum să terminați sarcina în Windows 10.

Metoda 6: Reporniți procesul Windows Explorer

Mulți utilizatori au raportat că repornirea proceselor Windows Explorer va ajuta la rezolvarea că dispozitivul este utilizat de o altă problemă audio a aplicației. Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a face același lucru.

1. Apăsați simultan tastele Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Task Manager.

2. În fila Procese, faceți clic pe Windows Explorer și selectați butonul Restart.

3. Acum, Windows Explorer repornește și problema audio Windows 10 va fi rezolvată acum.

Metoda 7: Permiteți accesul audio

Există o listă de aplicații și programe pe computerul dvs. care vor avea acces pentru utilizarea dispozitivelor audio. Dacă aplicația sau programul dvs. audio nu este pe listă, nu puteți auzi că niciun conținut audio care contribuie la dispozitivul este utilizat de o altă aplicație eroare Windows 10. Prin urmare, asigurați-vă că setările audio sunt activate pentru jocul dvs. pe computer, urmând pașii menționați mai jos.

1. Deschideți Setări Windows apăsând împreună tastele Windows + I.

2. Acum, faceți clic pe Setări de confidențialitate.

3. Aici, derulați în jos panoul din stânga și faceți clic pe opțiunea Microfon. Asigurați-vă că opțiunea Permiteți aplicațiilor să vă acceseze microfonul este activată, așa cum se arată.

Notă: Lansați Setări sunet din meniul de căutare și selectați dispozitivul de intrare corect (de ex. Microfon (dispozitiv audio de înaltă definiție)) ca implicit.

Apoi, verificați dacă ați reparat acest dispozitiv este folosit de o altă eroare de sunet al aplicației.

Metoda 8: Setați dispozitivul audio implicit

Dacă utilizați un dispozitiv audio, cum ar fi căști sau difuzoare, trebuie să vă asigurați dacă este setat ca dispozitiv implicit sau nu. Vi se recomandă să setați dispozitivul audio ca dispozitiv implicit, după cum se indică mai jos, pentru a remedia dispozitivul audio utilizat de o altă eroare a aplicației.

  Cum să mutați jocurile Origin pe o altă unitate

1. Faceți clic dreapta pe pictograma Difuzoare din bara de activități și selectați opțiunea Sunete.

2. Apoi, comutați la fila Redare și faceți clic dreapta pe dispozitivul audio pe care doriți să îl setați ca implicit.

3. Acum, selectați opțiunea Set as Default Device așa cum este evidențiată și faceți clic pe Aplicare>OK pentru a salva modificările.

Metoda 9: Reactivați driverul de sunet

Puteți rezolva cu ușurință dispozitivul este utilizat de o altă problemă audio a aplicației, repornind placa de sunet conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Manager dispozitive, apoi faceți clic pe Deschidere.

2. Faceți dublu clic pe Controlere de sunet, video și jocuri pentru a extinde driverele.

3. Apoi, faceți clic dreapta pe placa de sunet și selectați opțiunea Dezactivare dispozitiv.

4. Acum, confirmați solicitarea făcând clic pe Da și reporniți computerul. Apoi, repetați pașii 1-2.

5. Apoi, faceți clic dreapta pe placa de sunet și selectați opțiunea Activare dispozitiv.

Acum, încercați să redați orice sunet în aplicația dvs. audio și verificați dacă problema dispozitivului utilizat de altă aplicație este rezolvată sau nu.

Metoda 10: Dezactivați accesul exclusiv

Cu toate acestea, dacă vă confruntați cu acest dispozitiv este utilizat de o altă problemă de sunet al aplicației, atunci trebuie să vă asigurați că niciun alt program nu preia controlul exclusiv al dispozitivului dvs. audio. Puteți dezactiva caracteristica discutată urmând pașii menționați mai jos.

1. Lansați meniul Sunete așa cum se arată în Metoda 9.

2. Apoi, selectați dispozitivul dvs. audio și faceți clic pe butonul Proprietăți așa cum se arată.

3. În fila General, asigurați-vă că opțiunea Utilizare dispozitiv este setată la Utilizați acest dispozitiv (activare), așa cum se arată. Faceți clic pe Aplicare>OK dacă ați făcut modificări.

4. Acum, treceți la fila Avansat și în meniul Mod Exclusiv, asigurați-vă că următoarele opțiuni sunt debifate.

  • Permite aplicațiilor să preia controlul exclusiv asupra acestui dispozitiv.

  • Acordați prioritate aplicațiilor în modul exclusiv.

Notă: de îndată ce debifați Permite aplicațiilor să preia controlul exclusiv asupra acestui dispozitiv, opțiunea Acordați prioritate aplicațiilor în modul exclusiv va fi debifată automat.

5. În cele din urmă, faceți clic pe Aplicare>OK pentru a salva modificările. Acum, ați fi remediat problema cu Windows 10 cu volumul laptopului prea scăzut.

Metoda 11: Dezactivați îmbunătățirile audio

Dacă găsiți că sunetul funcționează bine pentru alte resurse multimedia, dar sunetul pare a fi de calitate scăzută sau zgomotos, vi se recomandă să modificați rata de eșantionare. O frecvență de eșantionare de joasă frecvență va face ca dispozitivul să fie folosit de o altă aplicație Windows 10, dar puteți selecta o frecvență mai mare de eșantionare urmând pașii menționați mai jos.

1. Accesați meniul Sunete.

2. Apoi, comutați la fila Redare și selectați dispozitivul audio urmat de butonul Proprietăți, așa cum se arată.

3. Apoi, comutați la fila Avansat și din meniul derulant sub Format implicit, asigurați-vă că selectați cea mai înaltă gamă de frecvență (24 de biți, 48000 Hz).

Notă: asigurați-vă că opțiunea Dezactivare îmbunătățiri audio este debifată sub Îmbunătățiri semnal, așa cum se arată.

6. Faceți clic pe Aplicare și apoi pe OK pentru a salva modificările. Verificați dacă vă confruntați cu acest dispozitiv este folosit din nou de un sunet al unei alte aplicații. Dacă da, ajustați diferite niveluri ale intervalelor de frecvență repetând acești pași și confirmați care interval rezolvă problema.

Metoda 12: Reparați fișierele de sistem

Pentru servicii de calitate audio perfectă, câteva fișiere și programe esențiale trebuie să funcționeze pe computerul dvs. Dar, dacă sunt corupte sau configurate greșit, te vei confrunta că dispozitivul este utilizat de o altă eroare audio a aplicației. Din fericire, toate aceste fișiere corupte configurate greșit pot fi reparate utilizând utilitățile încorporate ale computerului cu Windows 10 și anume, Verificarea fișierelor de sistem și Deployment Image Service and Management. Citiți ghidul nostru despre Cum să reparați fișierele de sistem pe Windows 10 și urmați pașii conform instrucțiunilor pentru a vă repara toate fișierele corupte.

Așteptați ca comenzile să fie executate și verificați dacă ați remediat dispozitivul folosit de altă problemă a aplicației.

Metoda 13: Reporniți serviciile audio

Câteva servicii audio esențiale Windows vă vor ajuta să împiedicați utilizarea dispozitivului audio de către o altă aplicație. Dacă, în caz, dacă aceste servicii sunt dezactivate, este posibil să vă confruntați cu mai multe conflicte. Prin urmare, vi se recomandă să reporniți câteva servicii audio esențiale, conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Servicii și faceți clic pe Executare ca administrator.

2. Acum, derulați în jos și faceți dublu clic pe serviciul Windows Audio.

3. Acum, în noua fereastră pop-up, selectați tipul de pornire la Automat, așa cum este descris.

Notă: Dacă starea serviciului este Oprit, faceți clic pe butonul Start. Dacă starea serviciului este Running, faceți clic pe Stop și porniți-l din nou.

4. Faceți clic pe Aplicare > OK pentru a salva modificările.

5. Repetați toți acești pași pentru alte servicii Windows, cum ar fi Windows Audio Endpoint Builder și Remote Procedure Call (RPC).

Metoda 14: Actualizați driverele audio

Driverele audio incompatibile vor duce întotdeauna la utilizarea acestui dispozitiv de către o altă problemă de sunet a aplicației. Asigurați-vă întotdeauna că utilizați o versiune actualizată a driverelor audio și, dacă computerul dvs. nu are cele mai recente drivere, vi se recomandă să le actualizați conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să actualizați driverele audio Realtek HD în Windows 10.

Odată ce ați actualizat driverele audio la cea mai recentă versiune, verificați dacă ați remediat eroarea dispozitivului utilizat de altă aplicație Windows 10.

Metoda 15: Reinstalați driverele audio

Vi se recomandă să reinstalați driverele audio numai dacă nu puteți obține nicio remediere prin actualizarea acestora. Pașii de reinstalare a driverelor sunt foarte simpli și puteți face acest lucru utilizând o aplicație terță parte sau implementând pașii manual, conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să dezinstalați și să reinstalați driverele pe Windows 10

După reinstalarea driverelor audio, verificați dacă puteți repara dispozitivul este utilizat de o altă eroare audio a aplicației.

Metoda 16: Derulați înapoi actualizările driverelor

Uneori, versiunea actuală a driverelor audio poate provoca conflicte audio și, în acest caz, trebuie să restaurați versiunile anterioare ale driverelor instalate. Acest proces se numește derulare înapoi a driverelor și puteți derula cu ușurință driverele computerului la starea lor anterioară, urmând ghidul nostru Cum să reveniți driverele pe Windows 10.

Așteptați până când versiunile anterioare ale driverelor sunt instalate pe computerul dvs. cu Windows 10. După ce ați terminat, verificați dacă ați reparat acest dispozitiv este utilizat de altă problemă de sunet al aplicației.

Metoda 17: Actualizați Windows

Dacă există actualizări Microsoft noi care urmează să fie instalate pe computerul dvs., câteva erori și probleme nu pot fi rezolvate pe computer. După cum sugerează mulți utilizatori, actualizarea computerelor cu Windows 10 vă va ajuta să rezolvați dispozitivul utilizat de o altă problemă a aplicației. Urmați ghidul nostru despre Cum să descărcați și să instalați cea mai recentă actualizare Windows 10 pentru a vă actualiza computerul cu Windows 10.

După actualizarea sistemului de operare Windows, verificați dacă puteți accesa sunetul pe computerul cu Windows 10.

Metoda 18: Efectuați Restaurarea sistemului

Dacă niciuna dintre metode nu v-a ajutat, atunci singura opțiune rămasă este să vă restaurați computerul la versiunea anterioară. Pentru a face acest lucru, urmați ghidul nostru despre Cum să utilizați Restaurarea sistemului pe Windows 10 și implementați instrucțiunile așa cum este demonstrat.

După restaurarea PC-ului cu Windows 10, verificați dacă dispozitivul audio remediat este utilizat de altă problemă cu aplicația.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și ați putea remedia acest dispozitiv este folosit de o altă eroare de sunet a aplicației în Windows 10. Nu ezitați să ne contactați cu întrebările și sugestiile dvs. prin secțiunea de comentarii de mai jos.