Pot recupera datele de pe un card SD Android sau de pe o unitate USB formatată ca stocare internă?

Android a introdus capacitatea de a utiliza stocarea externă ca stocare internă în urmă cu câțiva ani, dar acest lucru leagă cardul SD și telefonul împreună. Dacă ceva nu merge bine, nu veți putea recupera datele de pe card.

De ce ați formata un card SD sau o unitate USB ca stocare internă?

Dacă formatați cardul SD sau unitatea USB ca stocare internă, spațiul de stocare original al telefonului dvs. și spațiul de stocare adăugat se îmbină într-un singur grup uriaș. Aceasta înseamnă că aplicațiile care în mod normal nu acceptă salvarea datelor pe stocarea externă pot profita de spațiul suplimentar. De asemenea, înseamnă că nu trebuie să mutați manual aplicațiile înainte și înapoi între spațiul de stocare al telefonului și un card SD.

Acest lucru este valabil și pentru casetele Android TV. Televizorul SHIELD este livrat cu 16 GB sau 500 GB de stocare, versiunea mai mare fiind cu 100 USD mai mult decât cea mai mică. Personal am nevoie de ceva mai mult de 16 GB, dar este mai ieftin pentru mine să cumpăr o unitate USB și să o formatez ca stocare internă. Asta îmi oferă suficient spațiu pentru toate jocurile mele, dar încă mă economisește bani în comparație cu nivelul mai mare.

Când formatați unitatea sau cardul ca stocare internă, aceasta este criptată și tratată ca parte a stocării telefonului. Orice a fost pe unitate este șters atunci când este formatat, iar încercarea de a elimina unitatea ar putea cauza blocarea dispozitivului și a aplicațiilor, deoarece unele dintre fișierele de care au nevoie nu sunt acolo unde ar trebui să fie.

  Cele 9 bune practici pentru confidențialitatea Android

Puteți recupera date din stocarea externă formatată ca stocare internă?

Probabil ca nu. Dacă cardul SD sau unitatea USB este scoasă, veți primi o notificare care vă spune că trebuie să puneți cardul sau unitatea înapoi în dispozitiv. Dacă puneți cardul sau unitatea înapoi și dispozitivul o recunoaște corect, totul ar trebui să revină la normal. Aplicațiile tale se vor deschide așa cum ar trebui și toate fotografiile și videoclipurile tale vor fi acolo.

Dar, nu puteți pur și simplu să puneți unitatea sau cardul SD într-un alt telefon sau computer pentru a vă uita la orice fișiere ar putea fi acolo. Deoarece este criptat, îl puteți utiliza doar pe dispozitivul cu care l-ați configurat ca stocare internă. Încercarea de a conecta unitatea în altă parte nu va funcționa și, dacă doriți vreodată să utilizați unitatea pe alt dispozitiv, va trebui să o reformatați mai întâi. În cele din urmă, dacă cardul sau unitatea moare în interiorul dispozitivului dvs. (oricât de puțin probabil ar fi acest lucru), probabil că va trebui să resetați dispozitivul din fabrică pentru a-l face să funcționeze din nou.

Cum să preveniți pierderea datelor dvs

Chiar dacă cardul dvs. SD sau unitatea USB funcționează bine, luați câteva minute pentru a face o copie de rezervă a celor mai importante date la un furnizor de cloud. Puteți face backup automat pentru fotografii și videoclipuri, astfel încât nici măcar nu trebuie să vă gândiți să le faceți copii de rezervă în mod regulat.

Puteți descărca oricând achiziții digitale, cum ar fi filme și emisiuni TV, din nou în viitor și, dacă jocul dvs. preferat nu acceptă salvarea în cloud, nu este sfârșitul lumii să îl jucați din nou.

  13 cei mai buni clienți de protocol de transfer de fișiere pentru Android

Utilizarea unui card SD ca stocare internă este grozavă, dar durează-ți câteva minute pentru a face backup pentru a fi în siguranță!