06/10/2023

Obfuscare VPN explicată în 5 minute sau mai puțin

O caracteristică obligatorie pe care să o cereți atunci când cumpărați VPN-uri este înfundarea serverului. Să învățăm rapid despre el și să vedem ce înseamnă pentru tine absența lui.

VPN-urile nu mai sunt produse de nișă. Oamenii le implementează personal și pentru afacerile lor din mai multe motive, inclusiv confidențialitate, deblocare geografică, securitate, divertisment etc.

Cu toate acestea, toate VPN-urile nu sunt la fel de prietenoase cu confidențialitatea pe cât fac reclamă, iar unele gratuite sunt un dezastru total pentru anonimatul utilizatorilor.

Și, în timp ce majoritatea VPN-urilor împărtășesc o foaie de specificații similară, obscurcarea serverului pune câteva înaintea restului.

Obscurcarea serverului VPN

Vă amintiți de ce folosim VPN-uri?

Pentru a se ascunde – de guverne, ISP-uri, criminali cibernetici etc. Un utilizator VPN dorește să fie lăsat în pace, fără nicio încercare de snooping din partea actorilor menționați mai sus.

Și VPN-urile „încearcă” să asigure astfel de măsuri de confidențialitate cu criptările lor. Cu toate acestea, criptarea datelor cu câteva protocoale VPN oferă câteva modele care le diferențiază de traficul obișnuit de internet.

În consecință, dezvăluie utilizarea VPN, distrugând intenția unui utilizator de a fi anonim. Atunci când sunt expuși, acești utilizatori se pot confrunta cu un control inutil, viteze reduse, blocaje sau chiar probleme legale dacă țara lor are utilizarea VPN pe lista neagră.

Totuși, există speranță dacă aveți o ofuscare a serverului.

Cum functioneazã?

Luați în considerare înfundarea VPN ca un strat de criptare care ascunde criptarea VPN reală. Randomizează traficul de internet pentru a apărea ca „standard” pentru a-l ajuta să treacă prin firewall-urile VPN.

Asta este.

Mai tehnic, un snooper poate folosi inspecția profundă a pachetelor folosind instrumente precum Wireshark pentru a cunoaște protocolul VPN care stă la baza conexiunii. Acest lucru îi ajută să confirme utilizarea VPN.

  Cum să obțineți un cont NordVPN gratuit

Dar când cineva folosește obscurcarea VPN împreună cu conexiunea VPN „standard”, amestecă metadatele conexiunii și o ajută să treacă ca traficul obișnuit, folosind de obicei multe protocoale (HTTPS, UDP, TCP etc.) simultan.

Aceste modele generalizate maschează VPN-ul de bază, oferind un adevărat anonimat.

Ofucarea serverului se realizează prin diferite metode, dintre care unele sunt:

  • Shadowsocks
  • Stunel
  • XOR Scramble
  • Obfsproxy

#1. Shadowsocks

Dezvoltat inițial de un dezvoltator chinez pentru a ocoli The Great Firewall, Shadowsocks este una dintre cele mai rapide modalități de a vă falsifica locația geografică. Este un proxy web bazat pe protocolul SOCKS5.

Atunci când este cuplat cu criptarea VPN, elimină dezavantajele obișnuite asociate cu proxy-urile standard și devine una dintre cele mai bune soluții de ofuscare, deghizând traficul VPN ca pachete de date HTTPS obișnuite.

#2. Stunel

Stunnel este o implementare proxy care utilizează biblioteca criptografică OpenSSL și este compatibil cu orice algoritm care utilizează aceleași protocoale.

În consecință, Stunnel poate lucra mână în mână cu OpenVPN, un protocol VPN utilizat pe scară largă, pentru a masca traficul VPN standard cu criptare TLS.

#3. XOR Scramble

Această metodă de ofuscare utilizează o cheie XOR printr-un patch terță parte și este implementată împreună cu OpenVPN pentru a se strecura prin blocurile VPN.

În special, dezvoltatorii OpenVPN sfătuiesc să nu folosească acest patch XOR, având în vedere lipsa testării riguroase. Cu toate acestea, unii furnizori de VPN încă o fac oricum cu propriile modificări, invocând ușurința implementării.

#4. Obfsproxy

Obfsproxy este dezvoltat de comunitatea Tor și poate fi folosit și de alte protocoale VPN, inclusiv OpenVPN.

În timp ce acest lucru funcționează în acest scop, poate suferi de faptul că datele supra-randomizate sunt prinse în flagrant. Totuși, acesta este un proiect cu sursă deschisă și poate fi modificat pentru a ofusca suficient pentru a evita orice teste de detectare.

  Cele mai bune VPN-uri pentru jocuri 2023 (iunie)

Deci, acestea au fost câteva dintre metodele pe care furnizorii de VPN le folosesc pentru a implementa ofuscarea serverului.

Cu toate acestea, este important de reținut că înfundarea nu este garantată să funcționeze de 10 din 10 ori.

Totuși, acesta este cel mai bun pariu împotriva firewall-urilor notorii. Să verificăm dacă câțiva furnizori VPN au această funcționalitate premium.

Vă rugăm să rețineți că nu voi repeta câteva caracteristici standard din industrie, cum ar fi criptarea AES-256 de biți, tunelul divizat, etc. Cu toate acestea, veți fi anunțat despre specialități demne de remarcat sau despre orice lipsă majoră.

NordVPN

NordVPN este un VPN de top care vă permite să vă ofuscați prin barierele de internet. Puteți utiliza această funcție selectând protocolul OpenVPN și apoi alegând orice server ofuscat.

Deși poate fi o problemă pentru unii utilizatori, deoarece obscurcarea nu este disponibilă cu fiecare server, garanția de rambursare a banilor de 30 de zile NordVPN, la fel ca majoritatea celorlalți furnizori de VPN, este acolo pentru salvare.

În plus, NordVPN este o alegere plină de putere, având o bază de utilizatori gigantică și este adesea lăudată pentru deblocarea platformelor de streaming.

Vă permite să conectați șase dispozitive per abonament și, de asemenea, vine cu funcții avansate precum Tor prin VPN, DNS privat etc.

ProtonVPN

ProtonVPN este preferatul meu personal, cu o interfață de utilizator frumoasă, o versiune gratuită pentru totdeauna, viteze extraordinare și o mulțime de funcții care respectă confidențialitatea. În plus, a fost fondat de unii dintre cei mai buni susținători ai confidențialității.

Astăzi, prezentăm Stealth, noul nostru protocol anti-cenzură personalizat pentru Proton VPN. Pe măsură ce supravegherea în întreaga lume a crescut, am construit un protocol complet nou capabil să ocolească cenzura internetului în regimurile autoritare: https://t.co/VY1Bl5x2qW pic.twitter.com/QL09UJozZA

Proton VPN (@ProtonVPN) 11 octombrie 2022

ProtonVPN și-a dezvoltat protocolul, Stealth, pentru a lupta împotriva cenzurii. Deci, acest lucru este foarte simplu și tot ce trebuie să faceți este să selectați Stealth în secțiunea de protocol.

  Activați caracteristicile routerului VPN Netgear pentru acasă sau la birou

În plus față de obfuscări, ProtonVPN vine încărcat cu Tor prin VPN, VPN dublu, un adblocker nativ, DNS privat și multe altele, făcându-l un candidat de top în întreaga industrie VPN.

În cele din urmă, ProtonVPN oferă o limită generoasă de 10 dispozitive per abonament.

Verificați recenzia noastră detaliată ProtonVPN.

Surfshark

Surfshark și-a îmbinat soluția de ofuscare cu protocolul OpenVPN, iar utilizatorii săi pot beneficia doar prin trecerea la acesta.

O altă caracteristică importantă este blocarea nativă a reclamelor și politica finală de dispozitive nelimitate pe abonament.

Deși vă puteți abona doar la acest VPN, există un pachet Surfshark One, care include un antivirus, un motor de căutare și monitorul său de alertă de hack.

ExpressVPN

ExpressVPN-ul plin de divertisment este mai secret în ceea ce privește ofuscarea sa decât cei enumerați mai sus. Acesta vine cu capabilități implicite de ofuscare și puteți contacta asistența acestuia dacă nu vă funcționează.

ExpressVPN este cunoscut pentru vitezele sale excepționale, priceperea de deblocare geografică și eticheta de preț lider în industrie.

Da, este unul dintre cele mai scumpe VPN-uri de pe piață. Cu toate acestea, oamenii optează pentru ExpressVPN pentru fluiditatea sa absolută și setul de funcții care funcționează de cele mai multe ori.

Oferă o conexiune decentă pentru cinci dispozitive per abonament.

Puteți arunca o privire în profunzime cu recenzia noastră detaliată ExpressVPN.

Nevoia orei!

Deși a fost un lucru fantezist să vorbim cu ceva timp în urmă, ofuscarea ar trebui să fie o parte integrantă a tuturor VPN-urilor.

Dar nu este cazul. Cu toate acestea, destul de multe vă oferă acest avantaj de a rămâne cu adevărat anonim. În plus față de cele enumerate, puteți verifica și Astrill VPN pentru ofuscarea serverului.

De asemenea, puteți explora câteva VPN-uri de încredere pentru întreprinderile mici și mijlocii.

x