O combinație de eReader și notebook inteligent

Recomandări cheie

 • Kobo Elipsa 2E este cel mai bun eReader pentru luarea de note, cu afișajul său mare și stiloul inclus, permițând utilizatorilor să adnoteze PDF-uri și să deseneze cu ușurință.
 • Dispozitivul vine cu un ecran mare de 10,3 inchi și un stylus, ceea ce îl face convenabil pentru citirea și luarea de note direct pe cărți electronice și documente.
 • Kobo Elipsa 2E se conectează cu OverDrive, permițând utilizatorilor să acceseze catalogul bibliotecii locale direct pe dispozitiv pentru un acces ușor la conținut digital.

Kobo Elipsa 2E este răspunsul Rakuten la un eReader și un notebook inteligent. Combinarea activităților de citire, adnotare și luare de note într-un singur dispozitiv va atrage studenții, educatorii și cei care se străduiesc să nu înceteze niciodată să învețe. Cu un design ecologic, se mândrește cu o compoziție de 85% plastic reciclat, din care 10% ar fi fost destinat oceanelor și un design elegant, perfect pentru cei aflați în mișcare.

Kobo Elipsa 2E

Kobo Elipsa 2E este un eReader cu un ecran mare, de 10,3 inchi, cu funcții care îl fac perfect pentru a lua notițe. De asemenea, vine cu un stylus excelent care vă permite să scrieți, să desenați și să adnotați PDF-uri și cărți electronice.

Marca Rakuten

Ecran E Ink Carta 1200 Ecran tactil

Rezoluția 227 PPI

Stocare 32 GB

Conectivitate WiFi 802.11 dual band, Bluetooth, USB-C

Lumină frontală ComfortLight PRO

Greutate 390 g (13,8 oz)

Dimensiuni 193 x 227 x 7,5 mm (7,6 x 8,9 x 0,3 inchi)

Format acceptat Kobo Audiobook, EPUB, EPUB3, FlePub, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR

CPU 2. GHz

Durată de viață a bateriei săptămâni, în funcție de utilizare

Dimensiunea ecranului 10.3″

Porturi USB-C

Pro

 • Vine cu ecran mare de 10,3 inchi și stylus
 • Adnotă direct pe cărți electronice și documente
 • Legături cu OverDrive

Contra

 • Punct de preț ridicat
 • Glitchy uneori, mai ales când folosiți stiloul pentru note
 • Nu este rezistent la apă

În cutie: un pachet complet

The Kobo Elipsa 2E by Rakuten oferă o combinație de eReader și notebook digital într-un singur pachet subțire, care vine cu tot ce aveți nevoie pentru a citi și scrie folosind Kobo Elipsa 2E, precum și pentru a-l proteja în timpul călătoriilor.

Cititorul Kobo Elipsa 2E, însoțit de un manual, cablu de încărcare USB-C, un stilou și două vârfuri de înlocuire a stiloului, este inclus în pachetul de bază. Un SleepCover este disponibil la un cost suplimentar pentru a proteja ecranul și pentru a se opri automat atunci când nu este necesar. Este important de reținut că un adaptor de încărcare nu este inclus și va trebui achiziționat separat.

Când este montat pe accesoriul opțional SleepCover, veți găsi și un punct de atașare magnetic Kobo Stylus 2. SleepCover reprezintă o modalitate elegantă și ușoară de a vă proteja dispozitivul, oferind în același timp o locație sigură pentru depozitarea stylus-ului.

Dispozitivul în sine măsoară 193 x 227 x 7,5 mm (7,60 x 8,94 x 0,30 inci). Cântărind mai puțin de o liră, designul subțire și ușor al dispozitivului îl face foarte ușor să se strecoare în porțiunea de husă pentru laptop a majorității rucsacuri și genți de lucru. De asemenea, se stivuiește bine cu alte cărți, deoarece coperta se așează la același nivel când este deschisă și se înclină corespunzător pentru a evita balansarea când este închisă. Acest design permite, de asemenea, ușurința scrierii pe dispozitiv cu capacul atașat.

Kobo Elipsa 2E este echipat cu un ecran tactil E Ink Carta 1200 mare de 10,3 inchi, care oferă o rezoluție de 227 PPI 1404 x 1872 și are un mod întunecat și o reducere a luminii albastre. Afișajul permite reglarea luminozității, precum și a temperaturii culorii, făcându-l personalizabil pentru utilizare la orice oră din zi sau din noapte. Aceste caracteristici se adaugă la un dispozitiv care este mult mai ușor pentru oboseala ochilor decât ecranele tradiționale. Un mare beneficiu al ecranului este finisajul său mat, care este ideal pentru utilizarea unui stilou și oferă suprafeței o senzație mai asemănătoare hârtiei.

  Cum se instalează și rulează IDE-ul Arduino pe un Raspberry Pi

Pentru stocare, oferă 32 GB la nivel local și capacitatea de a stoca conținut pe cloud, dar nu există un slot microSD pentru extindere. Este atât Wi-Fi, cât și Bluetooth activat, iar procesorul de 2 GHz permite o întârziere minimă la întoarcerea paginii.

Deși este oferit doar într-o singură culoare – negru – designul carcasei exterioare are o senzație moale la atingere cu textura pentru a ajuta la prinderea dispozitivului. Când este asociat cu SleepCover-ul negru, este ușor de transportat, iar stylus-ul rămâne în siguranță în husă.

Capabilități versatile

Kobo Elipsa 2E are o interfață pentru cei care iau note, care include posibilitatea de a scrie direct pe cărți electronice și PDF-uri. Pentru mulți, acesta poate fi punctul culminant al dispozitivului, deoarece permite interacțiunea directă cu conținutul scris, totul într-un format digital.

Elipsa 2E include mai multe șabloane de notebook și un instrument lasso pentru o experiență de luare de note ușor de utilizat în orientări portret și peisaj. Șabloanele de caiet variază de la pagini goale care sunt perfecte pentru schițe până la linii clasice de hârtie pentru caiet, pagini punctate, grafice pentru a ajuta la adăugarea diagramelor și blocuri pentru ecuații matematice. Instrumentul lasso permite utilizatorilor să selecteze text cu stiloul, adăugând ușurință pentru tăierea și copierea textului. Utilizatorii pot, de asemenea, să convertească notele scrise de mână în text tastat și să caute text scris de mână ca puncte de referință rapide atunci când este necesar.

Kobo Elipsa 2E permite organizarea notițelor în fișiere locale, dar datorită stocării sale de 32 GB, vă permite și să partajați fișiere prin serviciile cloud Kobo. Cu capacitatea adăugată de a exporta prin Dropbox, această funcție este extrem de benefică pentru studenți sau educatori pentru a stoca și a partaja cu ușurință note, diagrame, PDF-uri și multe altele cu un grup.

Procesorul de 2 GHz permite o întârziere minimă la întoarcerea paginilor, în timp ce dimensiunea mare a ecranului face din Kobo Elipsa 2E o opțiune excelentă pentru citirea educațională, deoarece conținutul nu trebuie să fie redat într-un spațiu atât de mic. De asemenea, am constatat că viteza îmbunătățită de întoarcere a paginii în comparație cu dispozitivele concurente a făcut pentru o experiență mai simplă.

Caracteristica TypeGenius de la Kobo permite afișarea conținutului în 12 fonturi și peste 50 de stiluri de font. Această caracteristică a fost deosebit de utilă în personalizarea experienței pentru ceea ce am considerat a fi cel mai simplu stil de font de citit.

Bibliotecile locale sunt în mod constant o resursă excelentă pentru conținut literar accesibil. Kobo Elipsa 2E valorifică acest lucru prin sprijinirea OverDrive direct pe platforma sa. OverDrive este un instrument comun folosit de bibliotecile publice pentru a disemina cu ușurință conținut digital, cum ar fi cărțile electronice, către membrii acestora. Nu numai că Kobo Elipsa 2E permite utilizatorilor să citească cărțile bibliotecii pe dispozitiv, dar deținătorii de carduri de bibliotecă pot accesa catalogul bibliotecii lor direct pe dispozitiv, ceea ce reprezintă o îmbunătățire semnificativă a accesibilității utilizatorilor pentru cititorii voraci.

Dacă nu doriți să vă conectați la biblioteca locală sau să cumpărați direct din magazinul Kobo, Kobo Elipsa 2E acceptă și alte formate de fișiere comune, cum ar fi:

 • EPUB
 • EPUB3
 • FlePub
 • PDF
 • MOBI
 • JPEG
 • GIF
 • PNG
 • BMP
 • TIFF
 • TXT
 • HTML
 • RTF
 • CBZ
 • CBR
 • Cărți audio Kobo

Cu toate acestea, este important să rețineți că, dacă alegeți să utilizați Kobo Elipsa 2E pentru cărți audio, va trebui să îl asociați cu căști sau un difuzor; nu are difuzor intern. În plus, cărțile audio Kobo sunt disponibile numai în anumite regiuni.

  Cum să vă protejați conturile online de atacurile de umplutură de acreditări

Experiența utilizatorului

În comparație cu dispozitivele similare pe care le-am folosit, am descoperit că Kobo Elipsa 2E se pornește foarte repede, spre deosebire de multe eReadere care au o întârziere inițială. De asemenea, a fost mai rapid la întoarcerea paginilor sau la schimbarea de la o publicație la alta.

În plus, dispozitivul este proiectat foarte intuitiv, ceea ce se pretează la adoptarea rapidă de către utilizatori. Este bine organizat și proiectat într-un mod cu care majoritatea sunt obișnuiți. De exemplu, designul stylus-ului are o gumă de șters la capăt, care funcționează ca un creion tradițional. Senzația mată a ecranului creează o suprafață asemănătoare hârtiei pentru care să utilizați stiloul, făcând întreaga experiență asemănătoare cu utilizarea creionului și hârtiei tradiționale. Acest lucru a condus la o experiență mai plăcută decât utilizarea unei tablete tradiționale cu ecran de sticlă și a unui stilou inteligent.

Dispozitivul este echipat cu o multitudine de funcții personalizabile, de la grosimea liniei de creion până la dimensiunea fontului și luminozitatea ecranului. Toate aceste opțiuni, odată personalizate în funcție de preferințele utilizatorului, permit o experiență mai personalizată. Aceste caracteristici îi avantajează în mod semnificativ pe cei care ar putea avea nevoie de un set mare de tipuri, un font specific sau un ecran luminos pentru a citi materialul. Am putut personaliza cu ușurință textul după preferințele mele. În plus, opțiunea de a citi în orientare peisaj, pe un ecran atât de mare, este excelentă pentru a te bucura de benzi desenate digitale. Din acest motiv, am preferat opțiunile de claritate și orientare a ecranului Kobo Elipsa 2E față de alte eReadere pe care le-am folosit în trecut.

Pentru cei cărora le place să adnoteze cărți tradiționale, Kobo Elipsa 2E are un avantaj imens față de alte eReaders. Utilizatorii nu numai că pot adnota direct pe pagina cărților electronice achiziționate sau a fișierelor încărcate, dar pot și adnota cărțile bibliotecii pe care le pot împrumuta. În plus, își pot căuta adnotările în orice moment în viitor. Pe lângă un cuprins tradițional, utilizatorii pot parcurge și adnotările pe care le-au făcut într-o carte electronică sau într-un document pentru a localiza un gând sau un pasaj pe care l-au evidențiat.

Pentru cei cărora le place să-și stabilească obiective de lectură pentru anul următor, Kobo Elipsa 2E are o funcție distractivă care oferă utilizatorilor statisticile lor de citire și atribuie premii pentru reperele în consecință. Puteți vedea câte ore s-au petrecut citind, câte cărți au fost completate și câte minute a durat, în medie, pentru a citi o pagină.

Rakuten listează durata de viață a bateriei lui Kobo Elipsa 2E ca fiind mai multe săptămâni, în funcție de utilizarea independentă de către proprietar. Am descoperit că o baterie complet încărcată a durat aproximativ 11 zile, cu o medie de 3 ore pe zi de utilizare activă. Utilizarea a variat de la citirea cărților electronice la luarea de note și săritul între cele două; De asemenea, am variat luminozitatea ecranului pentru a se potrivi diferitelor condiții de iluminare. Întrucât toți acești factori joacă un rol în durata de viață generală a bateriei, aș spune că cititorul mediu ar avea aproximativ două săptămâni, în timp ce cineva care utilizează dispozitivul atât pentru citire, cât și pentru luarea de note extinse s-ar putea aștepta la o săptămână pe încărcare. În două săptămâni, nu a fost deloc nevoie să reîncarc stiloul.

Dezavantaje de luat în considerare

În timpul utilizării dispozitivului, au devenit evidente câteva dezavantaje pe care nu mă așteptam să le găsesc într-un dispozitiv cu un preț atât de mare. În primul rând, stiloul nu se încarcă atunci când este plasat în SleepCover; trebuie să fie conectat la cablul de încărcare USB-C, la fel ca și Kobo Elipsa 2E. Deci nu le puteți încărca pe amândouă simultan decât dacă cumpărați un alt cablu.

  Cum să joci Roblox pe Chromebookul școlii

Stylus-ul a avut ocazional anumite latențe și erori, probabil din cauza respingerii slabe a palmei. Așezarea brațului meu pe ecranul dispozitivului era uneori înregistrată ca scris. În plus, stiloul nu este sensibil la presiune. Pentru a modifica grosimea liniei, trebuie să ajustați setarea de pe ecran. Butonul de evidențiere este situat într-o locație oarecum incomodă pe partea laterală a stiloului. Deși este plăcut să pot trece rapid de la scriere la evidențiere, am descoperit că acolo unde țin creionul în mod natural, activez adesea butonul de evidențiere.

Dimensiunea mare a ecranului este un avantaj atunci când utilizați dispozitivul ca instrument de luare de note sau de studiu. Dar atunci când este folosit pentru a citi pur și simplu o carte electronică, mai ales când nu o așez pe un birou sau pe masă, poate deveni greoaie. Greutatea, deși încă relativ ușoară, combinată cu dimensiunea mare, nu permite ca dispozitivul să fie ținut într-o mână în timpul citirii, așa cum ar putea face o carte tradițională sau un eReader mai mic. Din acest motiv, nu mi s-a părut confortabil să citesc într-o poziție înclinată.

În plus, spre deosebire de alte eReadere de pe piață, Kobo Elipsa 2E nu este rezistent la apă. Acest lucru face ca dispozitivul să nu fie ideal pentru citirea pe plajă, dar mai potrivit pentru un birou sau un cadru academic.

Lipsa unui bloc de încărcare este o mică plângere, dar este ceva de luat în considerare în prețul de achiziție dacă nu dețineți deja unul.

Este Kobo Elipsa 2E alegerea potrivită pentru tine?

În general, Kobo Elipsa 2E este un instrument excelent pentru cei care au nevoie să citească, să scrie și să adune idei într-un singur loc, în special pentru cei care pot fi în mod constant în mișcare. Aceste atribute îl fac un atu pentru cadrele universitare sau pentru cei care doresc să utilizeze dispozitivul într-un mediu de birou sau școală.

Pentru utilizatorii de agrement care doresc pur și simplu să aibă un eReader pe care să se bucure de cărți electronice sau cărți audio, dimensiunea ecranului acestuia poate fi mai greoaie decât benefică și există o mulțime de dispozitive mai mici și mai economice disponibile pe piață.

Dacă aveți luxul de a putea transporta mai multe dispozitive, ar fi mai bine să alegeți un notebook inteligent și un eReader separat. Kobo Elipsa 2E este grozav în teorie, dar are unele probleme tehnice și de întârziere care pot face să fie frustrant de utilizat pentru cei care iau note grele.

Dacă sperați să utilizați dispozitivul în primul rând ca eReader, poate cu adnotări ocazionale, este o alegere excelentă de dispozitiv și cel mai probabil vă va fi de folos. Dar, dacă doriți să luați note extinse, mai ales în timp ce citiți pe același dispozitiv, este posibil să deveniți frustrat de lipsa unei interfețe fără întreruperi, nevoia să comutați înainte și înapoi între blocnotes și conținutul pe care îl citiți sau problemele generale. funcționalitatea stylusului.

Cred că acest dispozitiv se îndreaptă în direcția corectă. Hardware-ul este bine proiectat, se simte ca un produs de calitate și cu siguranță servește mai multor scopuri pentru consumatori. Cu toate acestea, pentru punctul de preț, am sperat la o funcționare mai simplă și fără erori. Cu actualizările viitoare, sunt sigur că Kobo Elipsa 2E va deveni un instrument excelent.

Kobo Elipsa 2E

Kobo Elipsa 2E este un eReader cu un ecran mare, de 10,3 inchi, cu funcții care îl fac perfect pentru a lua notițe. De asemenea, vine cu un stylus excelent care vă permite să scrieți, să desenați și să adnotați PDF-uri și cărți electronice.