Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: pe care ar trebui să cumpărați?

Legături rapide

Recomandări cheie

 • Galaxy S24 Ultra și iPhone 15 Pro Max oferă design și caracteristici de afișare similare, cu ecrane plate și rame durabile din titan.
 • S24 Ultra are un sistem de cameră mai versatil, cu un număr mai mare de megapixeli și capacități de zoom mai bune, în timp ce iPhone-ul se concentrează pe precizie și aspect natural.
 • Ambele dispozitive dispun de procesoare emblematice care oferă o mulțime de performanțe chiar și pentru utilizatorii puternici. Samsung promite, de asemenea, șapte ani de actualizări de software pentru S24 Ultra.

Galaxy S24 Ultra este smartphone-ul de vârf al Samsung pentru 2024, dar are ceea ce este necesar pentru a depăși cea mai scumpă ofertă a Apple? Să-l comparăm cu iPhone 15 Pro Max și să vedem ce smartphone iese pe primul loc.

Design și afișare

Samsung

 • Samsung Galaxy S24 Ultra: 162,3 x 79 x 8,6 mm; 233 de grame
 • iPhone 15 Pro Max: 159,9 x 76,7 x 8,3 mm; 221 de grame

Mulți utilizatori nu le-a plăcut ecranul curbat de pe S23 Ultra. Din fericire, S24 Ultra, ca și iPhone, are acum un afișaj plat. Acest lucru nu numai că arată mai premium, dar îl face și mai ușor de utilizat cu mai puține atingeri accidentale.

Pentru modelul din acest an, Samsung a optat pentru un cadru din titan, similar modelelor iPhone 15 Pro. Spre deosebire de Apple, Samsung nu a folosit materialul pentru a face telefonul mai ușor; în schimb, s-a concentrat mai mult pe durabilitate. Deși iPhone-ul este relativ mai ușor, ar fi greu să faci diferența dacă nu le ai pe ambele în mâini.

S24 Ultra are un ecran AMOLED dinamic 1440p de 6,8 inci cu o rată de reîmprospătare adaptivă care variază de la 1 la 120 Hz. Pe de altă parte, iPhone 15 Pro Max vine cu un ecran Super Retina XDR de 6,7 inchi, care este, de asemenea, capabil de o rată de reîmprospătare adaptivă de 1-120 Hz.

În ciuda rezoluției puțin mai scăzute a iPhone-ului la 1290p, diferența este practic indiscernabilă la această dimensiune a ecranului. În general, ambele afișaje sunt excelente și nu veți fi dezamăgiți de niciunul dintre ele.

  Ce este Green Tech și de ce este importantă pentru viitor?

Cu toate acestea, S24 Ultra se mândrește cu o luminozitate impresionantă a ecranului de 2.600 de nit, depășind cei 2.000 de nit ai iPhone 15 Pro Max. Prin urmare, dacă petreci mult timp în aer liber, în special sub lumina directă a soarelui, ar trebui să te înclini spre flagship-ul Samsung pentru ecranul său mai luminos.

Configurarea camerei

Samsung

 • Samsung Galaxy S24 Ultra: 200 MP f/1.7 primar; Teleobiectiv periscop de 50 MP f/3.4 cu zoom optic 5x; Telefoto de 10 MP f/2.4 cu zoom optic 3x; 12 MP f/2.2 ultra-larg; Față: 12 MP, f/2.2
 • iPhone 15 Pro Max: 48MP f/1.8 primar, dual-pixel PDAF, senzor-shift OIS; Teleobiectiv 12MP f/2.8 „tetraprism” cu zoom optic de 5x; Cameră ultra-wide de 12MP f/2.2; Față: cameră de 12 MP f/1.9

S24 Ultra dispune de patru lentile și înlocuiește obiectivul teleobiectiv cu zoom de 10 MP 10x al lui S23 Ultra cu o unitate de teleobiectiv de 50 MP 5x. În ciuda faptului că pare un downgrade, obiectivul 5x este mai practic pentru utilizarea de zi cu zi, deoarece numărul mai mare de megapixeli permite încă un zoom digital de 10x fără pierderea calității imaginii. În plus, configurația camerei S24 Ultra este aproape identică cu cea a modelului S23 Ultra.

Pe de altă parte, iPhone 15 Pro Max are trei lentile și încorporează un zoom 5x similar pentru fotografiile cu teleobiectiv, împreună cu capacitatea de a regla distanța focală a camerei principale între 24 mm, 28 mm sau 35 mm.

În cele din urmă, ambele telefoane au proprii lor algoritmi de procesare a imaginii, ceea ce duce la stiluri și puncte forte diferite. Imaginile realizate pe iPhone-uri sunt cunoscute pentru acuratețea și aspectul lor natural, în timp ce procesarea Samsung poate fi mai vibrantă și mai puternică.

Dacă acordați prioritate unui obiectiv cu zoom mai bun și unui sistem de cameră mai versatil, S24 Ultra este alegerea mai bună. Dar dacă doriți ceva care să poată face fotografii excelente chiar și pur și simplu îndreptați și fotografiați fără a trece prin mai multe setări, luați în considerare optarea pentru iPhone 15 Pro Max.

  Cum să faci diapozitive verticale în PowerPoint

În ceea ce privește înregistrarea video, susține Samsung calitate video îmbunătățită în condiții de lumină scăzută, unghiuri optice de stabilizare a imaginii mai largi și compensare mai bună a tremurării mâinii. iPhone 15 Pro Max oferă capabilități similare, cum ar fi modul Acțiune, OIS și stabilizare cu focalizare automată 3D prin schimbarea senzorului. Cu toate acestea, cireașa de pe tort este capacitatea sa de a filma videoclipuri în formatul proprietar ProRAW de la Apple.

Comparație procesoare

Samsung

 • Samsung Galaxy S24 Ultra: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy
 • iPhone 15 Pro Max: cip A17 Pro

S24 Ultra este echipat cu chipul emblematic Qualcomm pentru 2024: Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy. susține Qualcomm noul cip oferă performanță CPU cu aproximativ 30% mai rapidă și performanță GPU îmbunătățită cu 25% decât Snapdragon 8 Gen 2 care a alimentat S23 Ultra.

Pe de altă parte, iPhone 15 Pro Max se mândrește cu chipul Apple A17 Pro de ultimă oră. Ambele dispozitive dispun de ray tracing accelerat de hardware, îmbunătățind jocurile acceptate cu umbre și iluminare mai realiste pentru o fidelitate sporită.

Deoarece fiecare opțiune excelează în performanță și eficiență generală, este puțin probabil să observați diferențe semnificative în utilizarea de zi cu zi.

Suport software

Samsung

Suportul extins al Apple pentru produsele sale a fost un factor semnificativ care influențează preferința oamenilor pentru iPhone-uri față de dispozitivele Android. De obicei, iPhone-urile primesc actualizări de software timp de cinci până la șase ani. In orice caz, Samsung promite acum șapte ani de actualizări de software impresionante pentru S24 Ultra, ceea ce înseamnă că veți primi actualizări ale sistemului de operare și de securitate până în 2030.

Inteligența artificială a ocupat centrul atenției printre tot ceea ce Samsung a anunțat la evenimentul său Galaxy Unpacked. Galaxy AI, o suită de funcții AI avansate integrate în mai multe aplicații stoc, include traducerea și transcrierea apelurilor în timp real, rezumarea notelor, traducerea textului, editarea fotografiilor asistată de AI și multe altele.

S24 Ultra acceptă, de asemenea, funcția Google Circle to Search, permițându-vă să evidențiați orice obiect de pe ecran și să inițiați o căutare pe Google pentru informații relevante. De exemplu, dacă întâlniți o mașină necunoscută într-o imagine, o puteți încercui cu ușurință, solicitând Google să furnizeze imagini similare și conținut relevant.

  Cum să opriți partajarea chitanțelor citite pentru texte pe un iPhone

Durata de viață a bateriei și încărcare

Samsung/YouTube

 • Samsung Galaxy S24 Ultra: 5.000 mAh; 45W cu fir, 65% în 30 min; 15 W wireless, 4,5 W wireless invers
 • iPhone 15 Pro Max: baterie de 4.852 mAh; Încărcare rapidă cu fir de 20 W, încărcare de 50% în 30 de minute; Încărcare fără fir MagSafe de 15 W și Qi 2

Ambele dispozitive pot oferi o durată de viață excelentă a bateriei, așa că nu ar trebui să întâmpinați probleme în acest aspect. În timp ce S24 Ultra are aceeași capacitate a bateriei ca și S23 Ultra, A revendicat Qualcomm Îmbunătățirea cu 20-25% a eficienței energetice ar trebui să îi permită să dureze mai mult. În general, puteți trece confortabil dincolo de o zi fără a fi nevoie să vă încărcați telefonul.

Deși S24 Ultra oferă o încărcare cu fir mai rapidă, este dezamăgitor faptul că nu acceptă încărcarea wireless Qi2 precum iPhone 15 Pro Max. Standardul de încărcare fără fir universal de a doua generație generează mai puțină căldură în timpul încărcării și folosește magneți precum MagSafe pentru a susține diverse accesorii.

Prețuri și stocare

Samsung/YouTube

 • Samsung Galaxy S24 Ultra: 1.299 USD pentru 256 GB; 1.419 USD pentru 512 GB; 1.659 USD pentru 1TB
 • iPhone 15 Pro Max: 1.199 USD pentru 256 GB; 1.399 USD pentru 512 GB; 1.599 USD pentru 1TB

În timp ce atât Galaxy S24 Ultra, cât și iPhone 15 Pro Max oferă o capacitate de stocare inițială de 256 GB, Galaxy S24 Ultra vede o creștere a prețului de 40 USD – 100 USD, în funcție de opțiunea de stocare pe care o alegeți. Deși 256 GB sunt în general suficienti pentru majoritatea utilizatorilor, este esențial să luați în considerare cerințele de stocare a smartphone-ului dvs., având în vedere că niciunul dintre dispozitivele nu acceptă un slot microSD.

Cu toate acestea, ca ofertă pe timp limitat, puteți obține spațiu de stocare dublu fără costuri suplimentare dacă comandați telefonul de pe pagina de achiziție a Samsung S24 Ultra.

Atât Galaxy S24 Ultra, cât și iPhone 15 Pro Max se laudă cu caracteristici convingătoare și sunt concurenți formidabili pe piața de smartphone-uri de ultimă generație. În cele din urmă, alegerea între S24 Ultra și iPhone 15 Pro Max depinde de prioritățile tale individuale, cum ar fi preferințele camerei, software-ul, funcțiile AI și prețurile.