ExtShield ajută la protejarea Chrome împotriva programelor malware și extensiilor adware

Într-un raport recent, Google a eliminat două extensii numite „Adăugați la Feedly” și „Tweet this Page” din Magazinul său web Chrome, după ce a descoperit că furnizează malware utilizatorilor lor. Extensiile în cauză, care inițial erau sigure de utilizat de către oricine înainte de a fi cumpărate de terți anonimi de la creatorii lor inițiali pentru o sumă de bani, fără îndoială, profitabilă, au început să afișeze reclame și link-uri afiliate pe toate paginile web pe care le-ar vizita un utilizator. Ceea ce este și mai rău este faptul că aceste reclame au fost opt-out (activate în mod implicit) mai degrabă decât opt-in. Din păcate, în prezent nu există nicio funcție oficială care să protejeze utilizatorii de distribuirea unor astfel de extensii în viitor. Cu toate acestea, o nouă extensie cu numele ExtShield a fost creată ca răspuns la acest raport, pentru a vă proteja browserul de extensiile rău intenționate.

Vestea conform căreia producătorii de adware caută oportunități de a cumpăra extensii populare și, prin urmare, caută să câștige bani în schimb prin injectarea de cod adware actualizat la noua proprietate, a fost lansată pentru prima dată de Amit Agarwal de la Digital Inspiration. Potrivit postării pe blog a lui Amit, el a dezvoltat inițial „Adăugați la Feedly” după ce a trecut la serviciul RSS Feedly, când a descoperit că serviciul nu avea o extensie oficială Chrome în acest scop. După ce a creat Add To Feedly pentru uzul său, l-a făcut ulterior disponibil pe Chrome Web Store, unde a câștigat rapid o bază mare de utilizatori.

  Cum să invitați pe cineva la o întâlnire Zoom

Potrivit lui Amit, cumpărătorii au transmis noul cod către utilizatori printr-o actualizare fără nicio altă caracteristică suplimentară decât codul adware, care a fost implantat pentru a difuza link-uri online afiliate și reclame pe paginile web. Și din moment ce Chrome își actualizează automat extensia în fundal fără intervenția utilizatorului, mulți utilizatori nici măcar nu știau că browserul lor era acum infectat cu adware.

Nu sunt sigur cum ar proteja ExtShield utilizatorii de astfel de programe malware, dar extensia este concepută pentru a monitoriza în mod regulat extensiile actualizate și nou instalate în Chrome, permițându-i să vă anunțe imediat dacă a fost găsită o extensie rău intenționată.

Nu veți găsi setări complexe sau parametri personalizabili în ExtShield; este mai degrabă tipul de extensie set-it-and-uita-l pentru moment. Când faceți clic pe pictograma acesteia din Omnibarul Chrome, vi se prezintă pur și simplu un ecran destul de simplu intitulat Protector, însoțit de un fragment de text care afirmă că orice potențial malware, spyware și extensii adware sunt monitorizate.

Cu toate acestea, este bine să vedeți că extensii precum ExtShield au început să apară în Magazinul web Chrome ca un pas pentru a reduce șansele ca browserul dvs. să fie infectat cu cod rău intenționat. Puteți obține extensia gratuită prin linkul de mai jos.

Instalați ExtShield din Magazinul web Chrome