Cum se deschide Task Manager pe Windows 11

Au început să sosească recenziile inițiale pentru Windows 11. Dacă nimic altceva, modificările UI sunt unele dintre cele mai evidente despre care știu majoritatea oamenilor. De remarcat dintre aceste modificări este modificarea barei de activități, care prezintă acum pictograme „centrate” pentru meniul Start, File Explorer și Edge.

Manager de activități pe Windows 11

Manager de activități pe Windows 11

Dacă ați explorat singur Windows 11, unul dintre primele lucruri pe care le învățați este că meniul contextual din bara de activități a dispărut. Puteți face clic dreapta pe bara de activități și puteți accesa setările barei de activități care vor deschide aplicația Setări. Toate celelalte opțiuni, inclusiv opțiunea de a deschide Managerul de activități, au dispărut.

Dacă vă întrebați cum puteți deschide Task Manager pe Windows 11, avem o listă de metode care încă funcționează.

1. Run box

Caseta de rulare este cea mai simplă modalitate de a deschide multe aplicații și instrumente Windows 10 stoc. Îl puteți folosi pentru a deschide Managerul de activități.

Atingeți comanda rapidă de la tastatură Win+R pentru a deschide caseta de rulare.
În caseta de rulare, introduceți taskmgr.exe și atingeți tasta Enter.

2. Meniul WinX

Dacă nu vă amintiți ce să introduceți în caseta de rulare pentru a deschide Managerul de activități, puteți utiliza meniul WinX.

Faceți clic dreapta pe butonul Start din bara de activități.
Din meniul contextual, selectați Manager de activități.

  Ce este Avast Firewall și cum ajută la securizarea Windows, macOS?

3. Căutare Windows

Puteți utiliza Căutarea Windows pentru a găsi și deschide Managerul de activități.

Atingeți Win+S pentru a deschide Windows Search.
Accesați Managerul de activități și selectați rezultatul potrivit.

4. File Explorer

File Explorer poate fi folosit pentru a deschide aplicații și instrumente stoc Windows. La fel ca și caseta de rulare, o puteți folosi pentru a deschide Managerul de activități.

Deschideți File Explorer.
În bara de locație, introduceți taskmgr.exe și atingeți tasta Enter.
Se va deschide Task Manager.

5. Prompt de comandă și PowerShell

Puteți utiliza atât Command Prompt, cât și PowerShell pentru a deschide Task Manager. Procesul este același. Alegeți instrumentul de linie de comandă care vă place.

Deschideți Command Prompt sau PowerShell cu drepturi de administrator.
Introduceți acest lucru: taskmgr.exe și atingeți Enter.
Se va deschide Task Manager.

6. Ctrl+Alt+Delete

Comanda rapidă de la tastatură Ctrl+Alt+Delete funcționează în continuare pe Windows 11 și este foarte puțin probabil să fie retrasă.

Atingeți comanda rapidă de la tastatură Ctrl+Alt+Delete.
Din meniu, selectați Manager de activități.

Concluzie

Există o mulțime de moduri diferite de a deschide Managerul de activități, iar unele sunt mai ușor de utilizat decât altele. Singura metodă care este la fel de ușor de utilizat ca metoda meniului contextual care a funcționat pe Windows 10 este metoda meniului WinX. Windows 11 este încă în versiunea beta timpurie, ceea ce înseamnă că ar putea arăta și se poate comporta foarte diferit față de ceea ce vedem noi. Este posibil ca meniul contextual sau o alternativă la acesta să fie adăugată mai târziu. Oricum, aceste metode ar trebui să funcționeze în continuare.

  Cum se face o captură de ecran pe PC (Windows 10)