12/04/2023

Cum se creează un site web descentralizat

Crearea unui site web descentralizat este mai ușoară decât s-ar aștepta majoritatea oamenilor. De fapt, singura diferență dintre un site web descentralizat și un site normal este că este găzduit într-o rețea descentralizată. Aproape totul rămâne la fel.

În acest ghid, vom parcurge procesul de creare și lansare a unui site web descentralizat. Veți avea nevoie de un domeniu Web3 și de niște ETH în portofel pentru a parcurge întregul proces.

1. Creați fișierele site-ului dvs. web

Începeți prin a pregăti fișierele necesare pentru site-ul web. Alternativ, puteți descărca un șablon de site gratuit de la furnizorii de șabloane și îl puteți utiliza pentru a vă crea site-ul web descentralizat. Vom descărca un șablon din CSS gratuit pentru a ne dezvolta site-ul.

 • Vizita CSS gratuit, selectați un șablon și descărcați-l. Apoi, extrageți fișierul ZIP într-un folder care conține fiecare fișier individual, așa cum se arată mai jos.
 • Dacă construiți site-ul de la zero, asigurați-vă că aveți toate fișierele într-un singur folder.

  2. Încărcați fișierele site-ului dvs. în IPFS

  IPFS (Inter-Planetary File System), este cel mai popular sistem de stocare a fișierelor descentralizat, format dintr-o rețea de computere peer-to-peer distribuită la nivel global care colaborează pentru a găzdui fișiere.

  Pentru început, puteți găzdui fișierele site-ului dvs. pe computerul personal cu nodul IPFS care rulează independent. Provocarea cu această rută este că computerul dvs. trebuie să fie online pentru ca cineva să vă acceseze site-ul dvs. descentralizat.

  Cealaltă opțiune este să utilizați o platformă de găzduire IPFS, cum ar fi piñata, Infurasau La punct pentru a găzdui și a distribui fișierele dvs. în rețeaua IPFS, făcându-le accesibile oricui. Cu toate acestea, va trebui să plătiți pentru un abonament pentru a utiliza unele dintre aceste servicii.

    De ce ar trebui să vă descărcați aplicațiile iPhone și iPad

  Încărcarea în nodul dvs. IPFS

  În primul rând, trebuie să rulați un nod IPFS independent.

 • Începeți prin a configura IPFS pe computer. Puteți fie să descărcați clientul PC, fie să utilizați extensia de browser Brave pentru a vă configura nodul IPFS.
 • Odată ce sunteți deja configurat, deschideți tabloul de bord IPFS, faceți clic pe Import și încărcați folderul site-ului dvs.
 • Pentru a verifica dacă site-ul web este live, faceți clic pe cele trei puncte din partea dreaptă a fișierului, selectați Share Link, copiați și deschideți linkul IPFS într-o filă nouă în Brave. Site-ul ar trebui să se încarce bine dacă ați configurat corect Brave.
 • Se încarcă în Fleek

  Fleek permite utilizatorilor să încarce site-uri web în IPFS gratuit, în timp ce Piñata necesită un pachet premium. Cu toate acestea, va trebui să vă implementați site-ul pe GitHub mai întâi înainte de a putea folosi Fleek.

 • Deschideți tabloul de bord GitHub și creați un nou depozit. Apoi, încărcați fișierele site-ului dvs. în depozitul dvs. GitHub folosind Git, un sistem de control al versiunilor bine integrat cu GitHub. Pentru o demonstrație ușoară, mai întâi salvați fișierul site-ului dvs. într-un folder de pe desktop numit dWeb
 • Vizita Git-scmdescărcați și instalați cea mai recentă versiune de Git.
 • Lansați Git Bash din meniul Start al computerului și introduceți:
   cd desktop/dWeb 

  Această comandă permite lui Git să se lanseze în folderul pe care l-am creat pe Desktop pentru a inițializa un depozit local.

 • Apoi rulați următoarele comenzi una câte una:
   git init 
  git add .
  git commit -m "first commit"
  git remote add origin [url].git

  Unde [url] reprezintă adresa dvs. de depozit GitHub. In cazul nostru este:

   git remote add origin https: 
 • Rularea acestor comenzi inițializează un folder .git ascuns în folderul site-ului dvs., adaugă toate fișierele site-ului dvs. în folderul .git, le commite pentru încărcare și, în cele din urmă, încarcă fișierele în depozitul dvs. GitHub.

    Remediați eroarea 98 Terminare SMS refuzată

  Acesta este cel mai eficient mod de a încărca mai multe fișiere și foldere de site-uri web într-un depozit GitHub, care ar trebui să arate așa cum se arată mai sus.

  Conectarea Fleek la GitHub

  Iată cum să conectați un cont Fleek cu GitHub

 • Vizita La punctconectați-vă la contul dvs. și faceți clic pe Adăugați site nou
 • Conectați Fleek la GitHub și autorizați accesul la depozit cu fișierele site-ului dvs.
 • Fleek va afișa depozitul selectat. Treceți la fila Deploy Location, selectați IPFS și faceți clic pe Continue.
 • Alegeți cadrul (dacă nu sunteți sigur, lăsați-l ca Altul) și implementați site-ul dvs.
 • Site-ul dvs. va fi implementat pe IPFS.

  3. Conectați-vă domeniul Web3

  Indiferent dacă utilizați un nod IPFS local sau o platformă online, cum ar fi Fleek, în acest moment ar trebui să aveți site-ul implementat la IPFS, ceea ce înseamnă că aveți hash-ul IPFS al site-ului.

  Deci, următorul pas este să vă conectați site-ul la domeniul dvs. Web3. Puteți cumpăra unul de la oricare dintre cei mai buni registratori Web3 de pe piață. Costul domeniului va depinde de termenii platformei, iar pentru sistemele de domenii bazate pe blockchain, veți suporta o taxă de rețea pentru ca tranzacția să fie înregistrată pe blockchain.

  În scopul acestei demonstrații, am achiziționat domeniul elgwaro.eth pe ENS.

  Conectarea unui domeniu ENS la un site web IPFS

  Iată cum să vă conectați domeniul ENS la un site găzduit IPFS

 • Deschideți tabloul de bord ENS și accesați secțiunea de nume de domeniu.
 • Selectați fila Înregistrări și faceți clic pe Editați înregistrări.
 • Selectați Altele, inserați linkul site-ului IPFS independent și faceți clic pe Salvare.
 • Vi se va solicita să vă conectați portofelul pentru a autoriza tranzacția, ceea ce vă va costa o mică taxă în funcție de activitatea rețelei.
 • Odată ce tranzacția este finalizată, domeniul dvs. Web3 va fi legat la site-ul dvs. descentralizat.
 •   Cele mai bune practici privind strategia de testare pentru o echipă Scrum

  Dacă utilizați Fleek, vă puteți conecta domeniul pe tabloul de bord Fleek.

 • Deschideți tabloul de bord al site-ului dvs. implementat și faceți clic pe Adăugați un domeniu personalizat.
 • Derulați în jos la ENS Info și faceți clic pe Add ENS.
 • Introduceți domeniul dvs. ENS, faceți clic pe Verificare și apoi confirmați.
 • Apoi, faceți clic pe Set Content Hash. Vi se va cere să vă conectați portofelul pentru a autoriza tranzacția plătind o taxă mică în funcție de activitatea rețelei. Pentru a configura cu succes legătura, asigurați-vă că contul portofel conectat este controlerul domeniului.
 • 4. Accesați site-ul dvs. web

  După ce ați conectat cu succes domeniul dvs. Web3 la site-ul dvs. descentralizat, domeniul dvs. Web3 va fi direcționat către site-ul dvs. descentralizat.

  Îl poți accesa folosind domeniul tău ENS +.link. De exemplu, în acest caz, este elgwaro.eth.link. Cu toate acestea, atunci când utilizați un browser compatibil IPFS precum Brave, nu trebuie să includeți .link la sfârșitul adresei URL.

  Ți-ai creat cu succes site-ul web descentralizat.

  Deplasarea dincolo de dezvoltarea Web2

  Pe măsură ce internetul devine mai descentralizat în timp, numărul de site-uri web descentralizate le va depăși probabil pe cele găzduite pe serverele centralizate în cele din urmă. Din fericire, trecerea de la Web2 la Web3 nu este atât de complexă pe cât pare. Prin urmare, dacă v-ați gândit să construiți un site web descentralizat care să fie rezistent la cenzură, acest ghid vă poate oferi un avans uriaș.

  x