08/18/2022

Cum să vă conectați la un server proxy

Serverele proxy sunt benefice deoarece acţionează ca mediatori între computerul dumneavoastră şi internet. Ei fac cereri online pentru dvs. și apoi vă returnează informațiile solicitate. Dacă doriți să vă conectați la un server proxy, știți că nu este atât de dificil pe cât pare.

Citiți în continuare pentru mai multe detalii despre serverele proxy, utilizările acestora și instrucțiunile pentru conectarea la un server proxy.

Servere proxy 101

Ce este un server proxy? Este un mediator sau un server de înlocuire. Permite computerului să se conecteze la internet folosind o adresă IP diferită. În termeni simpli, serverele proxy adaugă un strat suplimentar de confidențialitate prezenței tale online și pot economisi, de asemenea, multă lățime de bandă în anumite situații.

Când utilizați un proxy, traficul de internet și fișierele pot fi comprimate, iar toate părțile inutile pot fi lăsate deoparte (de exemplu, reclamele enervante pe paginile web). Proxy-urile sunt foarte utile companiilor cu un număr mare de angajați pe aceeași rețea wireless, deoarece pot ușura traficul lățimii de bandă a unei singure adrese.

Serverele proxy sunt, de asemenea, mai rapide, deoarece caută versiuni de site-uri web stocate în cache, fără a descărca alte fișiere inutile. Rețineți că versiunile stocate în cache ale site-urilor sau paginilor ar putea să nu fie actuale! Serverele proxy pot fi împărțite în două categorii simple, private și publice. În general, proxy-urile private sunt mult mai rapide, deoarece mai puține persoane le folosesc. Proxy-urile private sunt, de asemenea, mult mai sigure din același motiv.

  Ce este topologia rețelei în rețelele de calculatoare

În ceea ce privește confidențialitatea și securitatea, în comparație cu un serviciu VPN, un server proxy este mult mai puțin eficient. Dacă sunteți în căutarea unui VPN, verificați NordVPNeste una dintre cele mai rapide și mai sigure rețele private virtuale.

Utilizările serverelor proxy

Serverele proxy sunt în mare parte configurate de școli, angajatori și alte locuri în care există o mulțime de oameni conectați la aceeași rețea. Proxy-urile oferă proprietarilor rețelei o vizualizare și un control mai bun asupra a ceea ce se întâmplă.

Pentru a utiliza internetul într-o școală, de exemplu, trebuie să vă conectați la rețeaua proxy a școlii dvs. Proxy-urile sunt motivul pentru care administratorii de rețea blochează multe site-uri web cu ușurință. Dar ce înseamnă apărarea serverului proxy?

Ei bine, probabil că este doar un firewall de bază. Așa sunt restricționate site-urile și nimic nu ar trebui să pătrundă în rețea. Dacă există încălcări ale paravanului de protecție, puteți paria că provin de la un malware sau un intrus în rețeaua dvs.

Nu trebuie să dețineți o afacere sau orice altceva pentru a configura un proxy. Simțiți-vă liber să îl instalați în casa dvs., dacă aveți mai multe dispozitive și doriți un control mai bun asupra utilizării internetului în gospodărie. Alertă de spoiler, copiii tăi nu se vor bucura de un proxy la fel de mult ca tine!

Cum să vă conectați la un server proxy pe Windows

Există două moduri de bază prin care vă puteți conecta la un server proxy pe un computer Windows. Una este cu un script automat, iar cealaltă metodă este manuală. Să începem cu instrucțiunile de utilizare a scriptului:

  Remediați codul de eroare Hulu 2 975
 • Pe computer, accesați Start > Setări.
 • Faceți clic pe opțiunea Rețea și Internet.
 • În meniul lateral, faceți clic pe Proxy.
 • Activați opțiunea Utilizați scriptul de configurare.
 • Introduceți adresa de script care v-a fost dată (de către angajator, școală sau alt proprietar de server.) și selectați Salvare. Puteți apoi să părăsiți setările, iar scriptul ar trebui să devină efectiv în vigoare imediat.
 • Altfel este crearea manuală a unui server proxy:

 • Activați Utilizați un server proxy în secțiunea Configurare manuală proxy.
 • Introduceți IP-ul în fila Adresă și numărul portului în câmpul corespunzător.
 • Când ați terminat, Salvați modificările și ieșiți din acest meniu.
 • Cum să vă conectați la un server proxy pe Mac

  Nici crearea unui server proxy pe computerele Mac nu este dificilă. Iată cum să o faci:

 • Porniți meniul System Preferences.
 • Selectați fila Rețea.
 • Găsiți opțiunea Avansat și selectați-o.
 • Apoi, selectați opțiunea Proxy. Aici, puteți configura automat proxy-ul dacă alegeți Auto Proxy Discovery, iar computerul dvs. va configura totul pe cont propriu.
 • Alternativ, o puteți face manual. Apoi, trebuie să faceți clic pe tipul de proxy, să introduceți portul și adresa în câmpurile corespunzătoare (portul este cel mai mic). De asemenea, ar putea fi necesar să introduceți acreditările serverului proxy în cazul în care serverul este protejat prin parolă.
 • Când ați terminat, faceți clic pe OK pentru a salva modificările și a vă conecta la proxy.
 • Veți observa diferite tipuri de servere proxy. HTTP este cel mai popular, dar nu este foarte sigur, fără criptare, HTTPS oferă un strat de criptare, astfel încât conținutul nu este trimis în text simplu. În cele din urmă, SOCKS are multe utilizări, de exemplu, este excelent pentru torrente, dar este semnificativ mai lent decât alte tipuri de proxy.

    9 cele mai bune soluții de procesare a plăților pentru afacerea dvs. online

  Cum să vă conectați la un server proxy folosind un browser web

  Cele mai multe browsere web moderne acceptă accesarea și utilizarea serverelor proxy, vom aborda conectarea la un server proxy pe Firefox.

 • În Firefox, faceți clic pe pictograma meniului Aplicație din partea dreaptă sus a ecranului.
 • De aici, faceți clic pe Setări pentru a deschide o nouă fereastră.
 • Acum, derulați în jos fila General la Setări de rețea și selectați Setări.
 • Alegeți metoda dvs. de configurare proxy (manuală, automată sau de sistem) și faceți clic pe OK.
 • Sunt serverele proxy suficiente?

  Serverele proxy sunt la îndemână, în funcție de nevoile dvs. Dacă preocuparea ta principală este securitatea și confidențialitatea online, atunci utilizarea unui serviciu VPN este o alegere mai bună. Cu toate acestea, proxy-urile sunt foarte populare și au multe utilizări. Școlile și locurile de muncă, de exemplu, nu ar putea funcționa fără ele.

  Configurați un server proxy public sau personal? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos și spune-ne dacă ești mulțumit de rezultate.