Cum să vă căutați conturile și parolele pe un iPhone sau iPad

Știm cu toții că securitatea parolei este importantă și atât iPhone cât și iPad vă pot salva parolele. Asta înseamnă că le poți vedea dintr-o dată, ceea ce este foarte convenabil. Dar cum verifici parolele pe care iOS le-a salvat? Hai să aruncăm o privire.

Dacă aveți iOS să vă salveze numele de utilizator și parolele, data viitoare când va trebui să le introduceți sistemul vă va sugera acele parole, completându-le automat, astfel încât nu numai că nu trebuie să le amintiți, dar nici măcar nu trebuie să le amintiți. tastați-le manual. Acesta este un lucru uriaș, deoarece înseamnă că este mai probabil să utilizați parole unice, ceea ce, la rândul său, vă face conturile mai sigure. Dacă nu utilizați un manager de parole dedicat, cel puțin ar trebui să utilizați sistemul încorporat în iOS.

Găsirea parolelor pe care iOS le-a salvat deja și apoi adăugarea celor care nu sunt prezente este o sarcină care să nu fie salvată într-o zi ploioasă. S-ar putea să nu sune a fi cel mai distractiv mod de a petrece o seară, dar nu veți regreta că v-ați acordat timp pentru a o face, fie și doar pentru a evita să fiți nevoit să reintroduceți parolele din nou și din nou. Să aruncăm o privire mai întâi la verificarea parolelor pe care le-ați salvat, apoi treceți la modul de adăugare a celor care lipsesc.

Cum să găsiți ce parole sunt deja salvate

La fel ca majoritatea lucrurilor din iOS, parolele tale se află în aplicația Setări. Deschideți Setări, apoi deschideți secțiunea „Parole și conturi”.

  Cum se instalează RAM pe placa de bază în computerul dvs

Apoi, atingeți „Parole pentru site-uri și aplicații”.

După autentificare folosind fie Face ID, Touch ID, fie codul de acces, veți vedea o listă de parole salvate. Puteți căuta în această listă atingând câmpul „Căutare” sau puteți derula prin listă pentru a găsi parola pe care o doriți. Atingerea unei intrări vă vor afișa numele de utilizator și parola asociate.

Cum să adăugați o nouă parolă

Pentru a adăuga o nouă parolă, deschideți aplicația Setări și apăsați pe „Parole și conturi”.

Atingeți „Parole pentru site-uri și aplicații”. Va trebui să vă autentificați folosind Face ID, Touch ID sau codul de acces.

Atingeți butonul „+” pentru a deschide ecranul de introducere a parolei noi.

Introduceți detaliile parolei pe care doriți să o adăugați și apoi apăsați butonul „Terminat” pentru a finaliza procesul.

Cam asta e tot. Managerul de parole încorporat de la Apple nu este la fel de robust ca ceva de genul LastPass (nu puteți genera parole securizate, de exemplu), dar face treaba.