Cum să utilizați instrumentele de sondaj Microsoft Teams

Microsoft Teams are tot felul de instrumente de colaborare integrate. Aceste instrumente nu se concentrează toate pe documente, foi de calcul sau prezentări. Ele vin, de asemenea, sub formă de sondaje și sondaje și chestionare.

Instrumentele de sondaj Microsoft Teams funcționează toate prin Microsoft Forms. Microsoft Forms este un instrument bogat în funcții care poate crea tot felul de module de colectare a informațiilor care pot fi folosite pentru a efectua sondaje într-un canal, pentru a rula un test sau pentru a sonda membrii.

Sondaj Microsoft Teams

Instrumente de sondaj Microsoft Teams

Pentru a crea un sondaj în Microsoft Teams, trebuie să știți ce fel de întrebări veți adresa și ce fel de răspunsuri doriți, adică dacă un respondent poate selecta mai multe răspunsuri sau doar unul.

Creați un sondaj Microsoft Teams

Înainte de a crea un sondaj în Microsoft Teams, asigurați-vă că aveți gata întrebarea și răspunsurile care pot fi selectate. Nu veți putea să vă întoarceți și să adăugați mai multe răspunsuri.

Deschideți Microsoft Teams.
Accesați echipa și canalul în care doriți să rulați sondajul.
Faceți clic pe butonul Conversație nouă.
Faceți clic pe butonul Mai multe opțiuni și selectați Formulare din meniul de overflow. Dacă Formulare nu este listat, utilizați bara de căutare pentru a le găsi și selecta.
Creați o întrebare și introduceți opțiunile pentru aceasta. Dacă doriți ca utilizatorii să poată selecta mai multe opțiuni, activați comutatorul „Răspunsuri multiple”.
Faceți clic pe Trimiteți și întrebarea va fi postată.
Repetați pentru întrebări suplimentare.

  Cum să înregistrezi un apel pe iPhone fără aplicație gratuit

Notă: Când sunt activate răspunsuri multiple, opțiunile pe care un utilizator le poate selecta apar cu o „căsuță de selectare”, în timp ce, cu opțiunea de răspunsuri multiple dezactivată, ele apar cu butoane radio care indică faptul că poate fi selectat doar unul.

Răspunsul și analiza rezultatelor sondajului Microsoft Teams

Când postați o întrebare de sondaj la Microsoft Teams, panoul cu rezultate este postat direct sub acesta. Pe măsură ce tot mai mulți respondenți își trimit răspunsurile, acest panou de rezultate se actualizează pentru a reflecta rezultatele.

Veți putea spune, dintr-o privire, câți utilizatori selectează un anumit răspuns, care răspuns a fost selectat de majoritatea membrilor, care răspuns a fost selectat cel mai puțin etc.

Concluzie

Microsoft Forms este un instrument puternic. Sondajul sau sondajele create cu Formulare în Microsoft Teams sunt destul de simple și permit utilizatorilor să posteze o singură întrebare odată, în loc să creeze și să trimită un chestionar cu mai multe întrebări. Dacă doriți să creați un sondaj mult mai complicat, ar trebui să utilizați în continuare Formulare. Creați formularul în Microsoft Forms și îl veți putea partaja, prin intermediul unui link, cu oricine. Linkul poate fi partajat în Microsoft Teams și poate fi partajat prin alte canale de comunicare. Crearea unui sondaj direct în Formulare vă permite să editați întrebările dacă aveți nevoie și să analizați mai bine răspunsurile.