Cum să scrieți și să vindeți o carte electronică

În prezent, trăim într-o eră care are totul în formă electronică – de exemplu, eBanking, comerț electronic, cadouri electronice, bilete electronice și multe altele.

Acest lucru se datorează faptului că lucrurile electronice aduc comoditate în viața noastră. Iar oamenilor le place acest mod de a face totul de pe orice dispozitiv și oriunde. Acum oamenii doresc, de asemenea, ca majoritatea lucrurilor lor să fie prezente într-o formă electronică.

Drept urmare, cărțile nu pot rămâne detașate de acest tip de stil de viață. Acest lucru se datorează faptului că o mare parte a populației este pasionată de lectură. Așa că pentru a le răsfăța pasiunea, editorii au dezvoltat cărți electronice.

Aceasta este menținerea vie a dragostei oamenilor pentru lectură.

Înainte de a afla în detaliu despre publicarea unei cărți electronice, să înțelegem mai întâi ce este o carte electronică.

Ce este o carte electronică?

În termeni simpli, o carte electronică este o carte în formă electronică sau digitală. Cărțile electronice sunt cărți needitabile care vin în forme digitale, astfel încât cititorii să le poată citi pe computere, telefoane mobile sau mai multe. Cărțile electronice sunt, de asemenea, redistribuibile, ceea ce înseamnă că orice ecran pe care le vizualizați se va potrivi perfect ecranului dvs.

Beneficiile unei cărți electronice

Cărțile electronice sunt o alternativă perfectă sau puteți spune cea mai bună soluție împotriva cărților broșate. Iată câteva beneficii majore pe care le oferă o carte electronică.

#1. Economie de spațiu

Unii oameni sunt pasionați de cărți și le place să dețină cărți diferite. Pentru astfel de viermi de carte, cărțile electronice pot economisi spațiu. Pentru că altfel, s-ar putea să ai nevoie de o cameră specială pentru cărțile tale fizice. Și pentru cei care au lipsă de spațiu, cărțile electronice pot face minuni.

#2. Cost-Eficient

Cărțile broșate implică costuri de producție, tipărire, expediere și mai multe. Pe de altă parte, cărțile electronice nu implică niciun fel de activitate. Drept urmare, puteți publica o carte electronică la prețuri mult mai rezonabile.

  Sfaturi și trucuri WSL: Lucruri de făcut cu WSL

#3. Prietenos cu mediul

O cantitate mare de hârtie este consumată la fabricarea cărților de hârtie, ceea ce duce la tăierea a milioane de copaci. Toate acestea contribuie la problemele de mediu, încălzirea globală etc. Cărțile electronice oferă alternativa perfectă ecologică. Vă puteți juca rolul în salvarea naturii prin publicarea unei cărți electronice.

#4. Portabil

Puteți transporta cărți electronice oriunde fără nicio povară. Cititorii le pot citi pe orice dispozitiv fără limite. Acest lucru face cărțile electronice destul de convenabile.

Cum să găsești idei de subiecte pentru cărți electronice?

Găsirea subiectului potrivit pentru cărți electronice este o necesitate, în funcție de capacitățile dvs. Veți avea o idee despre ceea ce publicul dvs. dorește să citească. Pe lângă aceasta, ar trebui să aveți cunoștințe adecvate despre subiect. Acest lucru se datorează faptului că ar trebui să furnizați informații corecte și de încredere publicului dvs.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți idei de subiecte.

  • Identificați nișa cărții dvs. electronice: înainte de a trece la subiect, trebuie să fiți clar despre nișa cărții dvs. electronice. Acest lucru vă va restrânge în mare măsură zona tematică.
  • Cercetare prin intermediul analizei pentru subiecte populare: rețelele sociale și analiza blogurilor sunt cele mai bune modalități de a explora subiecte populare. Puteți trece prin blogurile mai vechi pentru a vedea care dintre ele are mai multe vizualizări.
  • Utilizați cuvinte cheie pentru a găsi conținut popular: cuvintele cheie vă ajută să identificați conținutul popular. De asemenea, vă va oferi valori precum distribuirea Twitter, implicarea Facebook și multe altele.
  • Cercetează-ți concurenții: cercetarea concurenților tăi este destul de importantă. Acest lucru vă va ajuta să vă învingeți concurența prin crearea de idei și conținut mai bun.

Cât ar trebui să dureze o carte electronică?

Cele mai bine vândute cărți de pe web vin de obicei cu 30-50 de pagini. Acest număr poate merge în jur de 100 uneori când aveți un subiect lung. Cu toate acestea, acest lucru nu este necesar; Cărțile electronice pot avea, de asemenea, pagini mai mici de 20.

Dar care ar trebui să fie lungimea ideală?

Răspunsul este că aceasta nu este o chestiune de importanță. Important este valoarea pe care o puteți adăuga cărții dvs. electronice.

  Puteți juca jocuri PS4 pe PS5? Iată ce ar trebui să știți

Cum să scrii și să publici o carte electronică?

Scrie o carte bună

Scrierea unei cărți bune este primul și cel mai important lucru care poate face cărțile dvs. electronice să stea pe piață. Ar trebui să fie capabil să atragă cititorii și să facă dreptate subiectului. Cartea dvs. electronică ar trebui să răspundă la toate întrebările publicului dvs.

De asemenea, ar trebui să fie bine lustruit și prezentat. De asemenea, ar trebui să fie complet și bine scris.

Scrieți descrierea perfectă a cărții

Descrierea cărții este considerată drept argument pentru cititor. Este o modalitate de a rezuma întreaga carte electronică și de a le spune de ce trebuie să o cumpere.

Descrierea cărții ar trebui să explice modul în care cartea dvs. electronică le va îmbunătăți viața și le va ajuta într-un anumit domeniu. Ar trebui să îi poți lăsa să creadă că eBook-ul tău este lucrul care îi poate ajuta. O descriere bună a cărții va genera mai multe vânzări.

Produceți o copertă captivantă

Oamenii vă pot judeca și cartea electronică după coperta. Așa că asigură-te că ai cea mai captivantă și mai prezentabilă copertă. La fel cum aspectul unei cărți fizice, culorile și ilustrațiile atrag cititorii, aspectul unei cărți electronice contează și el.

Coperta cărții are o mare parte din ea de contribuit. Designul cărții ar trebui să arate ușor, nu complicat. Oamenii vor găsi cartea ta lizibilă doar dacă pare interesantă. Pentru o acoperire profesională, ar trebui să angajezi un designer grafic profesionist.

Alegeți platforma de publicare potrivită

Există mai multe platforme de publicare a cărților electronice din care puteți alege. Diferite platforme au diferite tipuri de servicii și planuri disponibile. De exemplu, una dintre platformele populare include Amazon. Platforma sa de publicare este denumită KDP sau Kindle Direct Publishing.

Unele dintre platforme vă ajută să vă promovați cărțile electronice și să găsiți cititorii potriviți. Platforma potrivită vă poate oferi acces convenabil la diverse opțiuni de distribuție.

Determinați prețul

Cărțile electronice vă pot ajuta să obțineți marje de profit mai mari datorită costurilor de producție mai mici implicate. Dar este de remarcat faptul că și cititorii doresc să plătească mai puțin pentru cărți electronice decât pentru cărțile tipărite. Deci, ar trebui să țineți cont de acest lucru și să decideți prețul pentru cartea dvs. electronică.

  3 moduri de a valorifica coduri digitale pentru Xbox ta

Identificați acel punct favorabil care va funcționa bine pentru cititori și pentru dvs. Ideea bună este să explorați prețurile concurenților pentru produse similare. De asemenea, puteți lua în considerare lungimea cărții dvs. electronice, genul acesteia, dimensiunea publicului dvs. etc. Puteți modifica prețul dacă prima tactică de vânzare nu funcționează corect.

Încărcați cartea dvs. electronică

Odată ce ați identificat prețul și platforma de publicare, este timpul să vă încărcați cartea electronică. Platforme diferite au scenarii diferite. Puteți urma procesul pe care îl cere platforma selectată.

Aici poate fi necesar să adăugați detalii despre cărți electronice, coperta, manuscris etc. De asemenea, trebuie să alegeți drepturi de distribuție, planuri de redevențe etc.

Publica

După ce finalizați încărcarea, este timpul să îl publicați. Publicarea finală va permite cărții dvs. electronice să fie vizibile pe platformă.

Cum să-ți vinzi cartea electronică?

Acum sunteți gata pentru publicarea cărților electronice. Este timpul să-l vinzi și să ajungi la publicul tău. Una dintre modalitățile convenabile de a-l vinde este direct de pe site-ul dvs. web. Acest lucru se datorează faptului că dacă deții un site web, vei avea un public activ. În acest fel, cartea dvs. electronică poate ajunge direct la ei.

Dacă nu ai unul sau vrei un loc nou pentru eBook-ul tău, Amazon este platforma ideală. Este o platformă minunată de autopublicare pentru editorii mici și mijlocii. Poate ajuta cartea dvs. electronică să aibă o vizibilitate deosebită și să ajungă la un public mai larg.

Alternativ, puteți lua în considerare retaileri precum Kobo, Apple și Nook. Cartea dvs. electronică poate obține o expunere uimitoare pe aceste platforme.

Întrebări frecvente

Este greu să vinzi cărți electronice?

Nu, nu este o sarcină grea să vinzi o carte electronică. Dar da, trebuie să urmați cele mai bune practici atunci când scrieți, proiectați și distribuiți cărțile dvs. electronice. Cu un plan perfect, îți poți vinde cărțile electronice la fel de ușor și uimitor.

Ce tipuri de cărți electronice se vând cel mai bine?

Unele dintre cele mai bine vândute genuri de cărți electronice sunt:
1. Religie și spiritualitate
2. Auto-ajutor
3. Memorii și biografii
4. Științe sociale și politică
5. Remedii naturiste

Cum îmi monetizez cartea electronică?

Mai jos sunt pașii pentru a câștiga bani din cartea dvs. electronică:

Pasul 1: Alegeți un subiect unic și popular
Pasul 2: Scrieți o carte electronică de înaltă calitate
Pasul 3: Alegeți platforma de publicare potrivită
Pasul 4: Creați o strategie de marketing
Pasul 5: Alegeți prețul
Pasul 6: Publicați cartea electronică

Cuvinte finale

Deci, am acoperit totul despre cărți electronice. Creați o strategie atentă înainte de a o publica. Aceste sfaturi vă vor ajuta să scrieți o carte electronică perfectă și să o faceți un succes.

În continuare, puteți explora de la A la Z despre garanția de marketing.