Cum să schimbați fundalul ecranului de blocare Ubuntu

Ecranul de blocare al sistemului Ubuntu este primul lucru pe care îl vedeți când porniți sau treziți computerul. Este o oportunitate de a face o declarație personală sau de a adăuga o notă de fler estetic sistemului dumneavoastră.

Indiferent dacă alegeți un peisaj senin, un citat inspirator sau o operă de artă, schimbarea fundalului ecranului de blocare Ubuntu este o modalitate mică, dar de impact, de a vă îmbunătăți experiența generală de utilizator. Iată cum să schimbați fundalul ecranului de blocare și să eliminați efectul de estompare pe Ubuntu.

Cum să schimbați fundalul ecranului de blocare pe Ubuntu

Pentru a schimba fundalul ecranului de blocare, mai întâi, faceți clic dreapta pe desktopul Ubuntu. Apoi, selectați opțiunea Setări.

Din fereastra deschisă, navigați la secțiunea Fundal și alegeți oricare dintre imaginile disponibile.

În consecință, imaginea selectată va fi aplicată ca fundal pentru desktop. Pentru confirmare, blocați ecranul și vizualizați modificările.

Cu toate acestea, dacă doriți să setați un fundal personalizat, faceți clic pe opțiunea Adăugare imagine din bara de meniu și încărcați fotografia dorită.

După aceea, selectați imaginea încărcată. Acesta va fi setat ca fundal al ecranului de blocare cu efect de estompare.

Cum să eliminați efectul de estompare a ecranului de blocare

Pentru a elimina efectul de estompare al imaginii ecranului de blocare, apăsați Ctrl + Alt + T pentru a deschide terminalul. Apoi, instalați GNOME Shell Extensions și GNOME Shell Extensions Manager cu:

 sudo apt install gnome-shell-extensions gnome-shell-extension-manager 

După instalarea cu succes, deschideți Managerul de extensii GNOME și găsiți extensia de fundal a ecranului de blocare folosind bara de căutare.

  Cum să aflați costul unui apel Skype

Deplasați-vă la fila Instalat, activați comutatorul Control Blur Effect On Lock Screen și ajustați valorile după cum este necesar.

Acum, puteți vizualiza fundalul ecranului de blocare fără efect de estompare.

Ridicați ecranul de blocare Ubuntu cu stilul dvs

În timp ce Ubuntu oferă un fundal implicit al ecranului de blocare, aveți libertatea de a-l personaliza după bunul plac. Așadar, setați fundalul ecranului de blocare Ubuntu pentru a face sistemul să se simtă mai mult ca acasă și adăugați atingerea dvs. personală, o imagine preferată sau un design care completează tema desktopului.