Cum să remediați Al doilea hard disk nedetectat în Windows 10

Un sistem Windows 10 poate suporta mai multe hard disk-uri. Unele sisteme, în funcție de placa de bază pe care o au, pot suporta un SSD intern și un HDD intern. De asemenea, puteți conecta mai multe HDD-uri externe (sau SSD-uri) la un sistem.

Un hard disk nu este greu de configurat; se va conecta printr-un port USB simplu, poate funcționa fie cu un port USB 2.0 sau USB 3.0 și este plug & play. Windows 10 îl va putea detecta automat și va putea instala driverele potrivite pentru acesta.

Pentru a accesa un hard disk, puteți deschide File Explorer și acesta va fi listat sub Acest PC. Puteți copia și lipi fișiere în el la fel de ușor ca pe o unitate internă.

Al doilea hard disk nu a fost detectat în Windows 10

Un hard disk, indiferent dacă este conectat intern sau extern, va fi detectat cu ușurință. Ar trebui să auziți sunetul noului hardware găsit când îl conectați și ar putea exista câteva secunde de așteptare până când este instalat un driver pentru acesta, dar dispozitivul va fi accesibil aproape imediat.

Al doilea hard disk nu a fost detectat în Windows 10

Dacă al doilea hard disk nu a fost detectat în Windows 10, încercați soluțiile de mai jos.

1. Schimbați portul și cablul USB

Unul dintre principalele motive pentru care un hard disk nu este detectat este adesea cablul care este folosit pentru a-l conecta la un sistem. Schimbați-l și verificați dacă unitatea este detectată.

  Cum să salvați rezultatul comenzii în fișier din Command Prompt și PowerShell pe Windows 10

Într-o notă similară, încercați să conectați unitatea la un alt port USB. Un port slăbit poate fi motivul pentru care un periferic sau un hard disk nu se conectează corect.

Conectați hard disk-ul direct la sistemul dvs. Nu utilizați un hub USB sau un cablu prelungitor. Dacă aveți alt sistem, încercați să conectați unitatea la acesta și verificați dacă este detectat.

2. Scanați pentru modificări hardware

Este posibil ca Windows 10 să nu fi detectat unitatea ca hardware nou. Dacă nu îl detectează ca hardware nou, nu îl va putea conecta.

Deschideți Manager dispozitive.
Faceți clic pe butonul Scan for hardware changes din partea de sus.
Windows 10 va detecta hard disk-ul și ar trebui să apară în File Explorer sub Acest PC.

3. Instalați aplicația/driverele proprietare

Unele hard disk-uri vin cu drivere sau aplicații proprietare. Absența acestora poate bloca detectarea unității. Verificați dacă există drivere sau aplicații disponibile de la producătorul hard diskului dvs. Conectați din nou unitatea și verificați dacă apare în File Explorer.

4. Actualizați driverele

Este posibil ca Windows 10 să aibă drivere învechite pentru hard disk. Actualizarea acestora poate face ca unitatea să se conecteze la sistemul dvs.

Deschideți Manager dispozitive.
Extindeți Unitățile de disc.
Faceți clic dreapta pe unitatea secundară și selectați Actualizare driver.
Căutați online drivere și instalați-le pe cele disponibile.
Reporniți sistemul pentru o măsură bună.

5. Schimbați litera unității

Când conectați un hard disk la sistemul dvs., Windows 10 îi atribuie automat o literă necesară pentru a oferi unității o „adresă”. Litera de unitate joacă un rol important în a face unitatea în sine accesibilă. Dacă hard diskul secundar nu este detectat, încercați să schimbați litera unității.

  Cum să copiați sau să mutați fișiere și foldere pe Windows 10

Atingeți comanda rapidă de la tastatură Win+R pentru a deschide caseta de rulare.
În caseta de rulare, introduceți diskmgmt.msc și atingeți Enter.
Faceți clic dreapta pe unitatea dvs. și selectați opțiunea Schimbați litera și căile unității.
Selectați o nouă literă de atribuit unității.
Faceți clic pe Următorul și unității i se va atribui o nouă literă.
Accesați unitatea din File Explorer.

Concluzie

O unitate secundară, fără deteriorare fizică sau corupție de date, va fi detectată cu puțină reparație. Dacă bănuiți că unitatea a fost deteriorată fizic, va trebui să căutați opțiunile de recuperare a datelor. Este posibil să nu mai puteți utiliza unitatea pentru a stoca fișiere. Dacă datele au fost corupte, unitatea dvs. poate fi încă utilizabilă, deoarece corupția datelor nu este sinonimă cu deteriorarea hardware-ului.