Cum să reduceți zgomotul de fundal într-o înregistrare pe Windows 10

Înregistrarea în studio necesită mult echipament. Pe lângă toate acestea, ai nevoie de o cameră cu acustică bună și fără vecini zgomotoși. Dacă nu cauți liniște de studio, ci doar ceva care nu sună groaznic, poți să o iei acasă. Puținul de zgomot pe care îl înregistrați poate fi redus sau eliminat cu ajutorul unui software. Iată cum puteți reduce zgomotul de fundal într-o înregistrare pe Windows 10.

ALERTA SPOILER: Derulați în jos și urmăriți tutorialul video de la sfârșitul acestui articol.

Există aplicații cu plată grozave care pot face acest lucru, dar pentru scopul nostru, vom alege o aplicație gratuită și excepțional de populară numită Audacity, care poate face o mulțime de lucruri, cum ar fi înregistrarea ieșirii difuzoarelor și reducerea zgomotului de fundal. Dacă ați cumpărat deja o aplicație pentru editarea fișierelor de sunet, verificați dacă are o funcție de reducere a zgomotului și puteți compara rezultatele.

Reduceți zgomotul de fundal

Acest lucru funcționează cel mai bine dacă înregistrarea dvs. are un pic de liniște la un moment dat. Prin liniște, vrem să spunem că nu există voce. Zgomotul va fi acolo, indiferent dacă vorbești sau nu.

Descărcați Audacity, instalați-l și rulați-l. Adăugați fișierul vocal în aplicație. Modelul de undă vă va arăta care părți sunt silențioase. Folosiți mouse-ul și faceți clic și trageți peste o parte liniștită pentru a o selecta.

Accesați Efecte> Reducere zgomot. În fereastra care se deschide, faceți clic pe Obține profil de zgomot, apoi faceți clic pe Ok.

Apoi, selectați partea din fișierul de sunet care are vocea off. Repetați același proces ca mai sus; accesați Efecte> Reducere zgomot și din nou, faceți clic pe Obține profil de zgomot. Puteți modifica nivelul de reducere a zgomotului dacă doriți, precum și să vă jucați cu celelalte două setări. După ce ați terminat, faceți clic pe Ok. Modelul de undă al fișierului se va schimba după ce zgomotul a fost redus. Joacă-l și vei observa o diferență evidentă.

  Remediați eroarea de actualizare Windows 10 0x800f0831

Odată ce sunteți mulțumit de rezultat, accesați Fișier>Export și selectați un format în care să-l exportați.

S-ar putea să doriți o aplicație care să facă totul, de la editarea video până la editarea sunetului, dar o astfel de aplicație ar consuma prea mult resurse, ca să nu mai vorbim de complexă ridicol de învățat și utilizat. Audacity este una dintre cele mai populare aplicații de editare audio de pe piață și este gratuită. Totuși, prețul nu este cel mai bun motiv pentru a-l folosi; este o aplicație capabilă, care există de ani de zile.

Dacă fișierul dvs. de sunet este prea silențios după reducerea zgomotului, puteți verifica efectul de amplificare pe care Audacity îl are pentru a-l face mai tare. Zgomotul nu va fi amplificat, desigur. Editorul dvs. audio sau video preferat ar putea avea o setare similară. Verificați care vă oferă cele mai bune rezultate.