09/26/2023

Cum să răspundeți la un e-mail de respingere a unui loc de muncă (cu șabloane)

Să fii refuzat pentru un loc de muncă nu te simți niciodată bine. După ce ai investit mult timp și efort în pregătirea pentru rol, poate fi greu să accepti respingerea. Cu toate acestea, vestea bună este că, cu mentalitatea potrivită, poți transforma această experiență negativă într-o oportunitate de carieră minunată.

În acest articol, vă vom îndruma cu privire la modul în care să răspundeți profesional la un e-mail de respingere a unui loc de muncă și să vă întărim poziția de candidat pentru un loc de muncă.

1. Începeți cu un salut formal

Când răspundeți la orice e-mail, începeți întotdeauna cu o notă pozitivă. O salutare formală, de exemplu, „Salut” sau „Sper că te descurci bine”, cu siguranță te va face să pari politicos și politicos. Fără un salut formal, s-ar putea să arăți brusc.

De asemenea, puteți utiliza un salut care specifică ora din zi, de exemplu, „Bună dimineața” sau „Bună seara”. Totuși, dacă angajatorul este situat în alte părți ale lumii, cel mai bine este să mergi cu alte salutări. Indiferent de salutul pe care îl folosiți, asigurați-vă că îl păstrați scurt și concis și abțineți-vă de la exagerare.

2. Arată-ți recunoștința

Deși în zilele noastre intervievarea candidaților este destul de comună după interviuri, intervievatorii tăi au făcut efort să răspundă cererii tale de angajare. Exprimați-vă recunoștința pentru că v-ați informat despre decizie. Apoi, le puteți mulțumi pentru timpul acordat și pentru considerarea rolului. Păstrați-l scurt la una sau două rânduri.

În plus, după ce îți exprimi recunoştinţa, poți să menționezi pe scurt dezamăgirea ta de a nu primi rolul. Acest lucru va permite destinatarului e-mailului să știe despre sinceritatea și interesul dvs. real pentru oportunitatea de angajare.

  Cum să utilizați un Raspberry Pi ca server proxy (cu Privoxy)

3. Exprimați-vă opiniile asupra procesului de interviu

Apoi, puteți scrie opiniile dvs. despre procesul de interviu și cât de bine a mers într-o propoziție. Câteva lucruri pozitive pe care le-ați observat în timpul procesului de interviu ar fi grozav de menționat. De asemenea, le puteți mulțumi pentru oportunitatea de a întâlni echipa și pe oricine a fost implicat în procesul de interviu.

De exemplu, ați putea menționa că ați găsit procesul de interviu bine structurat și antrenant. Ai putea să-ți evidențiezi aprecierea pentru dăruirea echipei față de excelență și modul în care a rezonat cu tine. În plus, puteți exprima modul în care evaluarea tehnică v-a permis să vă prezentați abilitățile de rezolvare a problemelor.

4. Arată-ți interesul pentru companie

Pe măsură ce progresați prin e-mail, informați angajatorul despre interesul dvs. pentru companie. Poți vorbi despre aspectele pe care le admiri despre organizarea, produsele sau serviciile lor. Mai mult, puteți menționa și câteva lucruri care vă plac la cultura lor de muncă.

Acest lucru îi va permite managerului de angajare să știe că încă ești interesat de oportunitate și că îți dorești cu adevărat să fi obținut rolul. Vă puteți exprima interesul în două până la trei rânduri.

5. Împărtășește-ți dorința pentru roluri viitoare

Exprimându-ți interesul față de companie, poți indica și dorința de a fi luat în considerare pentru roluri viitoare. Făcând acest lucru, vei informa angajatorul că nu cauți alte oportunități și te va putea lua în considerare pentru noi poziții în curând.

Mai mult decât atât, în loc să caute un candidat pentru un loc de muncă de la zero, ar fi ușor pentru angajatori să aleagă dintre candidații deja interesați. Așadar, împărtășirea interesului tău față de companie și rolurile viitoare te pune în fruntea grupului de candidați.

  Cele mai bune modalități de a citi știrile pe iPhone sau iPad

6. Cere-le Feedback

Apoi, poate doriți să aflați motivul respingerii jobului dvs. Spre sfârșitul e-mailului, le puteți cere să ofere feedback, astfel încât să vă ajute în timp ce aplicați pentru alte roluri de muncă și procese de interviu. În timp ce cereți feedback, asigurați-vă că faceți o cerere umilă și nu vi se pare solicitant.

7. Trimiteți e-mailul prompt

În cele din urmă, încheiați e-mailul de răspuns cu o semnare formală și corectați-l în consecință pentru a evita orice erori. Utilizați cele mai bune verificatoare gramaticale pentru a identifica orice greșeală gramaticală. Deși puteți anula trimiterea e-mailurilor pe Gmail, este mai bine să preveniți orice erori înainte de a le trimite.

În plus, este important să trimiteți răspunsul dvs. cât mai curând posibil după primirea e-mailului. Dacă întârzie prea mult să răspunzi, ei ar putea crede că nu ești deja interesat de oportunitate și ți-ai asigurat un alt loc de muncă. Așadar, un răspuns rapid vă demonstrează profesionalismul și chiar fiabilitatea dacă o poziție relevantă este disponibilă în curând.

Șabloane pentru răspunsul la un e-mail de respingere a unui loc de muncă

Iată câteva șabloane la care vă puteți referi pentru a răspunde la un e-mail de respingere a unui loc de muncă. Puteți să le editați și să le utilizați în funcție de nevoile dvs.

Șablon 1:

Subiect: Vă mulțumim pentru oportunitatea de interviu și pentru solicitarea de feedback

Vă mulțumesc că mi-ați informat despre decizia dvs. de angajare. Deși mă simt dezamăgit pentru că nu am obținut postul, rămân recunoscător pentru experiența petrecută în timpul procesului și apreciez oportunitatea de a fi intervievat cu tine și echipa ta.

Deoarece caut mereu să mă perfecționez, aș fi interesat să știu dacă puteți oferi feedback despre performanța mea în timpul procesului de interviu. Dacă ați putea rezerva ceva timp pentru a-mi trimite feedback, aș aprecia orice sugestii pe care le aveți de oferit.

Vă mulțumesc pentru timpul și atenția acordate. Sper să am ocazia de a intervieva pentru viitoare roluri în compania dumneavoastră.

  Cele mai bune 14 programe de producție muzicală pentru profesioniștii audio

Iată un alt șablon în care poți menționa numele proiectului pe care l-ai învățat în timpul interviului și la care spera să lucrezi.

Șablonul 2:

Subiect: Vă mulțumesc că m-ați considerat – Deschis către oportunități viitoare

Multumesc pentru raspunsul tau. Apreciez oportunitatea de a fi intervievat pentru acest rol [role name] și sunt dezamăgit că nu merg înainte. Deși nu mă voi alătura echipei tale, a fost grozav să învăț despre muncă [mention a project name] faci și cunoști echipa uimitoare din spatele ei.

Aș aprecia orice feedback pe care îl puteți oferi despre calificările și performanța mea în timpul procesului de interviu. Caut mereu să mă perfecționez și aș fi recunoscător pentru orice critică constructivă pe care o puteți oferi.

Mulțumesc pentru timpul acordat. Ar fi o plăcere să acordați un interviu pentru viitoare posturi la compania dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutarea unui șablon scurt și ușor de urmărit, iată unul pe care îl puteți lua în considerare.

Șablonul 3:

Subiect: Solicitare de feedback pentru interviu

Multumesc pentru raspunsul tau. Aș dori să apreciez oportunitatea de a afla despre munca grozavă pe care o face echipa ta și de a te cunoaște pe tine și echipa ta.

Deși mă simt dezamăgit de rezultat, sunt recunoscător pentru experiența interviului și sper să am noi oportunități cu compania dumneavoastră în viitor. Dacă ați putea să vă acordați ceva timp, aș aprecia feedback cu privire la performanța mea în timpul interviului, deoarece m-ar ajuta să mă îmbunătățesc.

În plus, puteți explora șabloanele gratuite disponibile pe Template.netpentru a descărca și edita cu ușurință în Google Docs sau Microsoft Word.

Răspundeți cu grație la e-mailul dvs. de respingere a locului de muncă

Urmând sfaturile și folosind șabloanele furnizate, puteți răspunde profesional la un e-mail de respingere a unui loc de muncă și îl puteți folosi ca o oportunitate de a vă consolida poziția.

Deși este important să răspundeți la un e-mail de respingere a unui loc de muncă, asigurați-vă că păstrați rețeaua și căutați în mod constant noi oportunități în calitate de solicitant de locuri de muncă.

x