Cum să partajați și să vizionați videoclipuri private YouTube

Recomandări cheie

  • Puteți partaja gratuit videoclipuri în mod privat pe YouTube, încărcându-le, setându-le la private și adăugând adresele de e-mail ale destinatarilor.
  • Pentru a viziona un videoclip privat YouTube, deschideți notificarea prin e-mail și faceți clic pe imagine pentru a-l accesa.
  • În timp ce Google Drive este o opțiune superioară pentru găzduirea videoclipurilor pentru a le partaja în mod privat, partajarea privată pe YouTube este gratuită și ușor de controlat.

Când majoritatea oamenilor se gândesc la opțiuni pentru partajarea videoclipurilor în mod privat, se gândesc de obicei la soluții de stocare precum Google Drive. Totuși, știai că poți partaja gratuit videoclipuri private pe YouTube? În plus, puteți face acest lucru fără niciun risc ca destinatarii nedoriți să le vadă.

Instrucțiunile și capturile de ecran din acest tutorial se aplică pentru încărcarea videoclipurilor printr-un browser web pe desktop, dar aceiași pași se vor aplica și pe mobil, deși cu locații diferite pentru fiecare setare.

1. Încărcați videoclipul pe YouTube

Mai întâi, încărcați videoclipul pe YouTube mergând în colțul din dreapta sus al oricărei pagini YouTube și selectând pictograma Cameră. Apoi, faceți clic pe Încărcare videoclip și selectați sau trageți și plasați fișierul. Ajustați descrierea videoclipului, etichetele și alte setări după cum doriți.

2. Setați videoclipul la Privat

Pentru a face videoclipul privat, selectați meniul drop-down Vizibilitate din partea dreaptă a ecranului. Sub meniul Salvare sau publicare, selectați Privat.

  Cum să transferați liste de redare Spotify pe Apple Music, YouTube Music, Amazon Music și TIDAL

3. Adăugați adresele de e-mail ale destinatarilor

După ce videoclipul dvs. a fost setat la privat, veți vedea o solicitare albastră sub setarea de Partajare în mod privat. Faceți clic pe el și adăugați adresele de e-mail ale tuturor destinatarilor doriti.

Faceți clic pe Terminat și ar trebui să vedeți adresele de e-mail ale destinatarului în setarea Privată. Apăsați pe Salvare pentru a vă confirma toate setările și pentru a partaja videoclipul în mod privat.

Videoclipul va fi vizibil numai pentru destinatarii privați enumerați. Mai exact, acești destinatari trebuie să fie conectați la YouTube folosind adresele de e-mail specifice enumerate în lista dvs. Partajați în mod privat.

Cum să deschideți și să vizionați un videoclip privat YouTube

Dacă cineva îți trimite un videoclip privat YouTube, cum îl accesezi? În primul rând, asigurați-vă că îl trimit la adresa de e-mail corectă. Ar trebui să vedeți un e-mail ca imaginea de mai jos în căsuța dvs. de e-mail.

Deschide acel e-mail și vei vedea un mesaj precum captura de ecran de mai jos.

Dacă credeți că ar fi trebuit să primiți un e-mail, dar nu îl puteți găsi, asigurați-vă că verificați secțiunile Spam, Coș de gunoi și Arhivă. În plus, încercați să utilizați bara de căutare din clientul dvs. de e-mail; pur și simplu căutarea YouTube ar trebui să fie suficientă.

Faceți clic pe imaginea din corpul e-mailului pentru a accesa videoclipul privat. Dacă totul a funcționat corect, ar trebui să puteți viziona videoclipul pe YouTube. Observați în captura de ecran de mai jos că comentariile sunt dezactivate deoarece videoclipul este privat.

  Inflection își lansează propriul model AI, iar YouTube integrează instrumentul de dublare

Această metodă este puțin plictisitoare atât pentru cel care a încărcat, cât și pentru destinatar, dar asigură confidențialitatea, deoarece numai adresele de e-mail permise pot accesa videoclipul.

Deși s-ar putea să vă luați în considerare ca videoclipul dvs. să nu fie listat pentru a partaja mai ușor linkul, oricine are linkul poate continua să îl partajeze cu destinatari neintenționați, făcând partajarea privată cea mai sigură.

Când partajarea fișierelor în cloud este superioară

Google Drive sau o altă platformă dedicată de găzduire a fișierelor este modalitatea de cea mai înaltă calitate de a găzdui videoclipuri pentru a le partaja în mod privat și este destul de convenabil cu funcții precum crearea de link-uri directe pentru a accesa fișiere. Pe Drive, destinatarii vor avea acces la fișierul original necomprimat, în timp ce YouTube de obicei îl comprimă pentru o redare mai bună în flux.

Acestea fiind spuse, fișierele video necomprimate sunt mari și majoritatea oamenilor vor umple rapid cei 15 GB de spațiu de stocare gratuit de pe unitatea lor și vor avea nevoie de spațiu de stocare suplimentar plătit. Dacă folosiți Google Drive pentru a partaja videoclipuri necomprimate, asigurați-vă că știți exact cine are acces la fișierele dvs. Google Drive.

Cu toate acestea, dintre opțiunile disponibile pentru partajarea videoclipurilor la scară mică, partajarea privată pe YouTube este suficientă pentru majoritatea, deoarece este complet gratuit și ușor de controlat. În timp ce partajarea prin Google Drive este cea mai bună pentru menținerea calității fișierelor necomprimate.