Cum să înregistrați ecranul pe un Mac

Recomandări cheie

  • Utilitarul Captură de ecran încorporat facilitează pornirea sau oprirea unei înregistrări de ecran pe Mac cu ajutorul comenzilor rapide de la tastatură.
  • QuickTime Player este o alternativă excelentă dacă Mac-ul tău rulează macOS High Sierra sau mai vechi.
  • O aplicație terță parte precum OBS Studio poate oferi mai multe opțiuni de control și personalizare pentru înregistrarea ecranului Mac-ului dvs.

Este posibil să doriți să înregistrați ecranul Mac-ului dvs. pentru a face un tutorial de screencast, pentru a captura imagini de joc sau apeluri video, pentru a crea o prezentare de afaceri și multe altele. Indiferent de motiv, vă vom învăța cum să înregistrați ecranul pe un Mac.

Cum să înregistrați ecranul pe un Mac folosind utilitarul Captură de ecran

Este posibil să fiți tentat să instalați recordere de ecran de la terți pe Mac, dar cel mai simplu mod de a înregistra ecranul Mac-ului dvs. este folosirea utilitarului Screenshot încorporat. Acest instrument vă permite să capturați înregistrări de ecran și capturi de ecran cu comenzi rapide de la tastatură simple.

Apăsați Command + Shift + 5 de pe tastatură pentru a deschide utilitarul Screenshot. În partea de jos a ferestrei care apare, veți vedea două opțiuni pentru înregistrarea ecranului: Înregistrați întregul ecran și Înregistrați porțiunea selectată.

Dacă alegeți Înregistrați întregul ecran, va apărea o pictogramă a camerei ca cursor al mouse-ului. Acest lucru este util dacă utilizați mai mult de un monitor. Doar mutați camera pe ecranul pe care doriți să îl înregistrați și faceți clic pentru ca înregistrarea să înceapă.

  Alegere excelentă pentru companii și persoane fizice

Dacă alegeți Înregistrare porțiune selectată, trageți colțurile casetei pe care o vedeți pentru a ajusta dimensiunea cadrului. De asemenea, puteți muta caseta într-o zonă diferită de pe ecran.

Făcând clic pe Opțiuni, vă permite să selectați diferite opțiuni pentru înregistrarea ecranului Mac. Aceasta include alegerea microfonului dorit, locația pentru a salva înregistrarea și dacă doriți să înregistrați clicurile mouse-ului. După ce sunteți gata, apăsați butonul Înregistrare pentru a începe înregistrarea.

Odată ce ați terminat de înregistrat ecranul Mac-ului dvs., este posibil să nu fiți sigur cum să îl opriți, deoarece fereastra utilitar Captură de ecran nu va mai fi vizibilă. În schimb, veți vedea o mică pictogramă Stop în bara de meniu macOS. Faceți clic pe el pentru a opri înregistrarea ecranului pe Mac.

De asemenea, puteți apăsa Command + Control + Esc pentru a opri înregistrarea rapidă a ecranului Mac-ului dvs. Alternativ, puteți apăsa Command + Shift + 5 pentru a afișa din nou fereastra de utilitar Captură de ecran, unde veți găsi opțiunea de a opri înregistrarea.

Puteți înregistra pe ecran un apel FaceTime pe Mac-ul dvs.?

S-ar putea să vă întrebați dacă puteți înregistra un apel FaceTime. Deși Apple nu oferă o opțiune nativă în aplicația FaceTime în sine, puteți folosi utilitarul Captură de ecran și pentru a înregistra apeluri video.

Este important să rețineți că cealaltă persoană (sau participanții) de pe FaceTime nu vor fi notificate că înregistrați apelul video, așa că asigurați-vă că îi anunțați.

Cum să înregistrați ecranul pe un Mac utilizând QuickTime Player

O metodă alternativă de a înregistra ecranul Mac-ului dvs. este să utilizați QuickTime Player. QuickTime Player folosește același utilitar Screenshot descris mai sus, dar diferența este că controlați totul direct din aplicația QuickTime Player. Acest lucru poate fi util pentru Mac-urile vechi care rulează macOS High Sierra sau versiuni anterioare.

  Cum să ștergeți backup-urile iPhone și iPad pe un Mac

Pentru a înregistra folosind QuickTime Player, deschideți aplicația, apoi selectați Fișier > Înregistrare nouă ecran din bara de meniu.

Aceasta lansează o suprapunere, permițându-vă să selectați diferite opțiuni pentru a vă înregistra ecranul. Puteți alege fie să înregistrați întregul ecran, fie să înregistrați porțiunea selectată, similar cu utilitarul Captură de ecran.

După ce totul este configurat, începeți înregistrarea făcând clic pe butonul Înregistrare. Și când ați terminat, faceți clic pe pictograma Oprire din bara de meniu macOS pentru a încheia sesiunea de înregistrare a ecranului.

Videoclipul înregistrat se va deschide imediat. Puteți alege să-l editați după cum este necesar (folosind instrumentele Tăiere sau Rotire). După ce ați terminat, faceți clic pe Fișier > Salvați din bara de meniu sau apăsați Comandă + S de pe tastatură pentru a salva videoclipul în locația dorită.

Cum să înregistrați ecranul pe un Mac cu OBS

Cu cele două opțiuni de mai sus, există puține motive pentru a căuta o aplicație terță parte pentru înregistrarea ecranului Mac-ului, dacă nu doriți mai multe funcții. Dacă nu sunteți mulțumit de opțiunile încorporate, totuși, OBS Studio este programul nostru gratuit preferat de la terți pentru a înregistra cu ușurință ecranul și sunetul Mac-ului dvs.

Consensul atât în ​​rândul utilizatorilor ocazionali, cât și al celor hardcore este că nu există un utilitar gratuit de înregistrare a ecranului la fel de bun ca OBS Studio. Aplicația oferă funcții care vă permit să personalizați fiecare aspect al înregistrării ecranului. De asemenea, puteți utiliza OBS Studio pentru a transmite direct pe mai multe platforme, inclusiv YouTube, Facebook, Twitch și multe altele.

Descarca:OBS Studio (Gratuit)

După cum puteți vedea, pornirea sau oprirea unei înregistrări de ecran pe Mac este destul de ușoară, mai ales dacă sunteți familiarizat cu comenzile rapide utile de la tastatură macOS. Aveți mai multe instrumente încorporate pentru a vă înregistra cu ușurință ecranul pe un Mac, dar dacă doriți opțiuni avansate, un program open-source precum OBS poate face treaba. Sperăm că una dintre aceste metode este exact ceea ce aveți nevoie pentru a înregistra ecranul Mac-ului dvs.

  Cele mai bune 10 sisteme de securitate NVR pentru supraveghere inteligentă