03/01/2024

Cum să închizi ferestrele deschise pe iPhone 11

Sistemele de operare mobile au fost dezvoltate după ce computerele desktop au devenit mainstream. Până atunci, majoritatea utilizatorilor învățaseră anumite concepte, de exemplu, deschiderea și închiderea aplicațiilor care sunt comune pe un sistem de operare desktop. Aceste acțiuni nu se traduc neapărat în același mod pe un sistem de operare mobil.

Închideți ferestrele deschise pe iPhone 11

Pe sistemele de operare mobile, aplicațiile rulează în propria lor „fereastră”, dar sistemul de operare nu le prezintă ca o fereastră. O aplicație este propriul său container. Cu aplicații precum Chrome, puteți deschide mai multe file, dar toate se deschid în aplicația Chrome și nu în ferestre diferite. Chiar și filele incognito din Chrome pentru iOS se deschid în cadrul aceleiași aplicații și nu ca o fereastră separată.

Cum să închizi ferestrele deschise pe iPhone 11

Puteți deschide o aplicație pe iPhone 11 și, după această logică, este normal că ar trebui să o puteți închide. Acest lucru este oarecum aproape de ceea ce poți face. Când treceți de la o aplicație la alta, cealaltă aplicație intră într-o stare oarecum suspendată. Va continua să se actualizeze dacă acesta este genul de aplicație, dar va rula în fundal.

Pentru a „închide” această aplicație deschisă, trebuie să o părăsiți. Pe iPhone 11, puteți închide sau închide o aplicație;

Glisați în sus și țineți apăsată bara de pornire.
Veți intra în modul multitasking.
Glisați prin aplicațiile deschise până când găsiți aplicația pe care doriți să o închideți.
Glisați în sus pe fereastra aplicației pentru a o închide/închide.

  Cum să jucați jocuri retro pe televizorul dvs. NVIDIA SHIELD cu emulatori

Notă: Această metodă funcționează pe toate modelele de iPhone care nu au un buton de pornire. Pentru modelele de iPhone cu un buton Acasă, va trebui să apăsați rapid butonul Acasă de două ori pentru a intra în modul multitasking. Această metodă funcționează și pe iPadOS.

Ce se întâmplă când închid o aplicație pe iPhone 11

Când închideți o fereastră de aplicație pe un iPhone, aplicația;

Va rămâne conectat, cu excepția cazului în care are o funcție de securitate care deconectează utilizatorul, de exemplu, aplicații bancare sau legate de plăți.
Veți continua să primiți notificări din aplicație.
Nu veți pierde date „nesalvate”, de exemplu, dacă compuneți sau editați un fișier în Numbers sau Excel.
Aplicația va reîncărca și va reîmprospăta datele la următoarea deschidere, de exemplu, aplicația Facebook reîmprospătează feedul dacă îl închideți și îl redeschideți.
Aplicația poate opri sincronizarea datelor. depinde de tipul aplicației. Google Maps și YouTube pot suspenda descărcarea, dar Google Drive și Dropbox vor continua să încarce fișiere.

Concluzie

Sistemele de operare mobile nu sunt proiectate să funcționeze în același mod în care sunt sistemele de operare desktop. Diferența nu este doar cosmetică. Este o diferență fundamentală în modul în care sunt rulate aplicațiile și procesele. Dacă utilizați un dispozitiv mobil pentru câteva zile, veți afla rapid diferența dintre cele două și de ce, în general, nu puteți închide ferestrele pe un sistem de operare mobil.

x