Cum să imprimați în Word pentru a lăsa spațiu pentru o perforare

Perforatoarele sunt grozave pentru introducerea ordonată a documentelor imprimate într-o liantă. Poansonurile nu sunt, din păcate, atât de grozave atunci când taie accidental cuvinte diferite pe parcursul lucrării tale. Puteți ajusta cu ușurință marginile documentului Word pentru a face loc atunci când utilizați un perforator sau imprimați pe hârtie preperforată.

Pentru a lăsa spațiu pentru o perforare, va trebui să ajustați aspectul documentului. Este mai bine să faceți acest lucru din timp, astfel încât să puteți vedea cum mutarea marginilor afectează aspectul documentului.

Pentru a ști cât de mari să faceți marginile, luați în considerare dimensiunea perforatorului sau a hârtiei preperforate. Majoritatea perforatoarelor (fie că faceți două găuri în partea de sus sau trei găuri pe partea laterală a paginii) perforează la aproximativ 0,5 inci de marginea hârtiei. Vă recomandăm să măsurați perforatorul sau hârtia pentru a vă asigura și poate chiar să faceți marginile puțin mai mari. Dacă lovitura dvs. măsoară la 0,5 inchi, de exemplu, ați putea dori să vă faceți marjele de 0,75 inchi pentru a fi în siguranță.

După ce știți cât de mari să vă faceți marjele, mergeți la fila „Aspect” din Word și faceți clic pe butonul „Marje”.

Va trebui doar să ajustați marginile de pe o parte a hârtiei pentru un perforator, așa că mergeți mai departe și faceți clic pe comanda „Margini personalizate” din meniul derulant.

Veți dori să schimbați marginile de pe partea pe care doriți să perforați. Dacă adăugați perforații în partea de sus a documentului, de exemplu, veți adăuga măsurarea la marginea „Sus”. Dacă le puneți în stânga, o veți adăuga la marginea „Stânga”.

  Cum să faceți copii de rezervă și să restaurați datele de salvare a PS4

Aici, adăugăm 0,75″ la marginea superioară implicită de 1,0″ a Word pentru a face loc pentru o perforare cu două găuri în partea de sus a paginii.

Dacă imprimați un document față-verso care va intra într-o liantă pentru a forma o carte, veți dori să ajustați marginea „Jgheab” în loc să ajustați marginile din stânga sau din dreapta. O setare pentru marginea jgheabului adaugă spațiu suplimentar la marginea interioară a fiecărei pagini, deci la marginea din stânga de pe fața paginilor (de obicei, paginile impare) și la marginea dreaptă de pe spatele paginilor (de obicei, paginile cu numere pare).

Când ați stabilit marjele, apăsați „OK” și marjele sunt salvate. Acum vei putea să faci găuri spre bucuria inimii tale!