Cum să extragi criptomonede Bitcoin Gold (BTG) pe Linux folosind Minergate

Linux nu a fost întotdeauna ușor să extragi criptomonede. Adică până a venit Minergate. Ce este Minergate? Minergate este un serviciu care facilitează extragerea criptomonedei Bitcoin Gold pe Linux. Are un instrument foarte ușor de utilizat, care funcționează pe toate sistemele de operare. Lucrul grozav este că, cu câteva clicuri, oricine poate începe.

Hardware

Acest articol explică doar cum puteți instala o aplicație pentru a extrage Bitcoin Gold. Se presupune că aveți deja hardware-ul necesar pentru a extrage criptomonede. Dacă nu sunteți sigur dacă hardware-ul dvs. poate face față cerințelor de energie și alegeți oricum să rulați această aplicație, riscați să vă deteriorați hardware-ul nereparabil. Asigurați-vă că sistemul dumneavoastră poate face față cerințelor de extragere a criptomonedei înainte de a începe.

Instalați Minergate

Utilizarea acestui instrument necesită foarte puțină experiență și oricine îl poate folosi cu ușurință. Pentru a începe, mai întâi va trebui să vă faceți un cont Minergate. Acesta este un proces simplu și nu ar trebui să dureze prea mult. Odată ce v-ați înregistrat, este timpul să instalați instrumentul Minergate GUI miner.

Instrumentul oficial de exploatare Minergate acceptă oficial Ubuntu și Fedora. Acestea fiind spuse, alte distribuții Linux și-au dat seama cum să-l facă să funcționeze. Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a afla cum să instalați software-ul pe sistemul dvs. de operare Linux.

Ubuntu

Accesați pagina de descărcare pentru minerul GUI Minergate și faceți clic pe butonul de descărcare de lângă sigla Ubuntu. Când descărcarea se termină, deschideți managerul de fișiere și accesați „Descărcări”. Faceți dublu clic pe fișierul pachetului Deb pentru a-l deschide în centrul de software Ubuntu. Faceți clic pe „instalați” pentru a finaliza procesul.

  Cum se instalează Telegram pe Linux

Ca alternativă, deschideți o fereastră de terminal și utilizați comanda CD pentru a vă deplasa în folderul ~/Downloads.

cd ~/Download

Instalați Minergate prin instrumentul de ambalare dpkg.

sudo dpkg -i minergate-8.1.deb

În cele din urmă, corectați orice dependențe care ar putea lipsi cu apt install -f.

sudo apt install -f

Debian

Deoarece Ubuntu și Debian au aceleași tehnologii de bază, instalarea fișierului pachetului Debian pentru minerul GUI Minergate funcționează bine. Pentru a-l obține, accesați pagina oficială de descărcare și faceți clic pe butonul de lângă „Ubuntu”. După ce s-a terminat descărcarea, deschideți managerul de fișiere și faceți dublu clic pe el pentru a deschide fișierul Debian cu instrumentul de instalare a pachetului Gdebi. Faceți clic pe „instalați” pentru a finaliza procesul. În caz contrar, instalați prin terminal cu:

cd ~/Downloads

sudo dpkg -i minergate-8.1.deb

sudo apt install -f

Arch Linux

Arch nu este acceptat oficial, dar asta nu contează, deoarece există un pachet AUR disponibil pentru instalare.

Notă: versiunea Minergate disponibilă pentru Arch este în prezent versiunea 7.1, și nu 8 ca cele acceptate oficial.

Pentru a începe, deschideți terminalul și utilizați instrumentul de pachet Pacman pentru a instala cea mai recentă versiune a pachetului Git.

sudo pacman -S git

Cu cea mai recentă versiune de Git funcționând, utilizați-o pentru a prelua pachetul Minergate din AUR.

git clone https://aur.archlinux.org/minergate.git

Folosind instrumentul makepkg, construiți și instalați Minergate. Rețineți că, deși makepkg instalează majoritatea dependențelor, unele pot eșua. Dacă vi se întâmplă acest lucru, va trebui să le instalați manual Aici.

makepkg -si

Fedora

Mergeți la pagina de descărcare pentru Minergate GUI miner și faceți clic pe butonul de descărcare de lângă sigla Fedora Linux. Când ați terminat, deschideți managerul de fișiere și accesați folderul „Descărcări”. Faceți dublu clic pe fișierul RPM pentru a-l deschide în Gnome Software. Faceți clic pe „Instalare” pentru a finaliza procesul de instalare.

  Cum se face upgrade la Linux Mint 20.2

Alternativ, instalați Minergate pe Fedora cu terminalul și DNF. Începeți folosind comanda CD și mutați terminalul în folderul ~/Downloads.

cd ~/Downloads

Instalați programul folosind instrumentul pentru pachete DNF.

sudo dnf install minergate-8.1.rpm

OpenSUSE

Suse și Fedora folosesc același sistem de pachete, așa că utilizatorii Suse nu ar trebui să aibă probleme la instalarea Fedora RPM pentru a utiliza Minergate. Pentru a începe, accesați pagina de descărcare și faceți clic pe butonul de lângă „Fedora”. Apoi, deschideți managerul de fișiere, faceți clic pe „Descărcări” și faceți dublu clic pe fișierul Minergate RPM. Terminați făcând clic pe „instalați” în Gnome Software.

Doriți să instalați prin terminal? Folosiți CD-ul pentru a vă deplasa la ~/Downloads, apoi instalați cu Zypper.

cd ~/Downloads

sudo zypper install minergate-8.1.rpm

Folosind Minergate

Pentru a începe să utilizați Minergate, deschideți meniul aplicației, căutați „Minergate” și faceți clic pe el. Odată lansat, conectați-vă la contul dvs. Minergate și selectați „Începeți mineritul”.

În mod implicit, Minergate va începe să extragă o monedă alternativă. Deoarece dorim să extragem Bitcoin Gold, faceți clic pe pictograma târnăcop pentru a selecta moneda potrivită. Minergate tinde să ascundă unele monede, așa că poate fi necesar să selectați butonul „afișați tot”.

Instrumentul de minerit Minergate acceptă o mulțime de monede diferite. Priviți, găsiți „BTG” și faceți clic pe butonul „Începe mineritul”. Acest lucru ar trebui să înceapă automat procesul de extragere.

Viteza și eficacitatea minării depind de cât de puternic este computerul dvs. De asemenea, rețineți că câștigarea BTG durează mult, așa că nu vă așteptați să încasați imediat. Lăsați-l să ruleze în fundal și uitați de el. Cine știe, poate într-o zi te vei trezi cu câteva monede gratuite!

  6 dintre cele mai bune teme de pictograme pentru Linux

Exploatarea altor monede

Instrumentul de exploatare GUI al Minergate este foarte ușor de utilizat și permite utilizatorilor să mine mai multe valute simultan. Dacă nu sunteți mulțumit doar de Bitcoin Gold, luați în considerare activarea uneia dintre celelalte monede populare din instrument. Pentru a începe să extrageți monede alternative alături de Bitcoin Gold, reveniți la meniul de minerit și faceți clic pe „începeți extragerea”. Instantaneu, mineritul ar trebui să înceapă.

Vă rugăm să înțelegeți că, dacă alegeți să extrageți mai multe valute simultan, s-ar putea pierde din puterea extragerii BTG. Dacă singurul tău obiectiv este să câștigi BTG, alege unul câte unul și rămâi cu el.