Cum să deschideți și să gestionați Clipboard-ul pe Windows 10

Recomandări cheie

  • Deschideți istoricul clipboard-ului Windows 10 apăsând tasta Windows + V. Faceți clic pe „Activați” dacă este necesar.
  • Utilizați istoricul clipboard-ului Windows 10 pentru a lipi elemente recente apăsând Ctrl + V sau selectând o intrare copiată anterior.
  • Sincronizați elementele clipboard între dispozitive conectându-vă cu contul Microsoft și activând sincronizarea în setări.

Funcția istorică clipboard din Windows 10 vă permite să salvați și să recuperați mai multe elemente copiate fără a le pierde pe cele anterioare. Deși este o funcție utilă, trebuie să o activați manual și necesită o tastă rapidă specială pentru a fi afișată. Vom explora cum să folosiți clipboard-ul Windows 10 în avantajul dvs.

Cum să activați istoricul Clipboard Windows 10

Funcția istoricului clipboard din Windows 10 nu este activată în mod implicit, dar activarea acesteia este ușoară. Doar apăsați tasta Windows + tasta rapidă V și istoricul clipboard-ului se va deschide în colțul din dreapta jos al ecranului.

Dacă fereastra afișează clipboard-ul dvs. este gol sau arată elementele pe care le-ați copiat în trecut, istoricul clipboard-ului este deja activat. Dacă scrie Nu se poate afișa istoricul, faceți clic pe Pornire și Windows îl va activa.

Vă întrebați unde se află fișierele clipboard în Windows 10? Aceste elemente sunt stocate ca fișiere individuale într-un folder ascuns situat la C:\Utilizatori\[username]\AppData\Local\Microsoft\Windows\Clip. Nu puteți răsfoi direct acest dosar, dar puteți vizualiza și gestiona elementele anterioare prin intermediul funcției Istoricul Clipboard.

  Cum să proiectați pe Firestick de pe un computer Windows

Cum să adăugați elemente la istoricul clipboard-ului dvs

Acum că istoricul clipboard-ului este activ, este timpul să înțelegeți cum funcționează. Pentru a începe, încercați să copiați text și imagini pentru a le pune în clipboard. Metodele de copiere a unui element din clipboardul vechi funcționează pentru cel nou, așa că fie copiați elementele folosind Ctrl + C, fie faceți clic dreapta pe ele și alegeți Copiere.

Acum apăsați tasta Windows + V pentru a deschide istoricul clipboard. Veți vedea toate elementele pe care le-ați copiat în listă, cu cel mai recent element în partea de sus.

Dacă apăsați Ctrl + V, veți lipi cel mai recent element copiat. De asemenea, puteți afișa istoricul clipboard și faceți clic pe o intrare copiată anterior pentru a o lipi. Odată ce faceți acest lucru, Ctrl + V va lipi elementul pe care l-ați selectat în loc de cel mai recent element.

Ne-am uitat cum să remediați copierea și lipirea în Windows dacă ceva pare în neregulă.

Cum să fixați un articol în istoricul Clipboard Windows

Când reporniți computerul, elementele stocate în clipboard sunt șterse automat. Dar puteți forța elementele să rămână în clipboard fixându-le.

Apăsați tasta Windows + V pentru a deschide istoricul clipboard. Faceți clic pe pictograma cu trei puncte de pe elementul pe care doriți să-l păstrați și faceți clic pe Fixați. Acum, articolul va rămâne în clipboard chiar dacă închideți computerul.

Pentru a șterge un element fixat, faceți clic din nou pe cele trei puncte și faceți clic pe Anulare fixare.

Cum să vă sincronizați istoricul clipboard-ului Windows pe toate dispozitivele dvs

Dacă utilizați mai multe dispozitive Windows 10, puteți sincroniza elementele din clipboard între ele. Pentru a sincroniza clipboard-ul între dispozitive, trebuie să fiți conectat la Windows cu contul Microsoft, nu cu un cont local.

  Cum să vă ștergeți DNS-ul în Windows 10

După ce vă conectați la Windows folosind contul Microsoft, accesați Setări > Sistem > Clipboard și faceți clic pe comutatorul de sub Sincronizare între dispozitive.

Sub această comutare sunt două opțiuni: Sincronizează automat textul pe care îl copiez și Nu sincronizez niciodată automat textul pe care îl copiez. Prima opțiune va sincroniza orice copiați pe celelalte dispozitive ale dvs., ceea ce este util dacă sunteți singura persoană care folosește oricare dintre dispozitive.

A doua metodă nu vă va sincroniza articolele în momentul în care le copiați. În schimb, trebuie să deschideți istoricul clipboard-ului, să faceți clic pe cele trei puncte de lângă elementul pe care doriți să îl transferați și să faceți clic pe Sincronizare. Această opțiune este cea mai bună dacă lucrați cu date sensibile și doriți control asupra a ceea ce este trimis unde.

Cum să ștergeți sau să ștergeți elemente din istoricul Clipboard

Puteți șterge oricând istoricul clipboard-ului.

Apăsați tasta Windows + V pentru a deschide istoricul clipboard și faceți clic pe cele trei puncte de pe un articol. Apoi, faceți clic pe Ștergeți totul în partea de jos a ferestrei. Toate elementele, cu excepția celor fixate, sunt șterse.

De asemenea, puteți utiliza procesul de mai sus pentru a șterge un singur articol; doar faceți clic pe Ștergeți în loc de Ștergeți tot.

Cum să dezactivați istoricul clipboard-ului Windows 10

Dacă nu doriți ca Windows să stocheze istoricul clipboard-ului, îl puteți dezactiva.

Accesați Setări > Sistem > Clipboard și faceți clic pe butonul glisor de sub Istoricul Clipboard la Dezactivat. Amintiți-vă că atunci când faceți acest lucru, întregul istoric al clipboardului (inclusiv elementele fixate) va fi șters.

  Remediați eroarea Ucrtbase.dll nu a fost găsită pe Windows 10

Limitări și considerații de securitate ale istoricului Clipboard Windows

Sincronizarea elementelor clipboard între dispozitive este o caracteristică excelentă, dar există câteva probleme de securitate și limitări de care trebuie să fii conștient.

În primul rând, istoricul clipboard-ului Windows nu este infinit. Puteți stoca doar până la 25 de articole pe el. Odată ce copiați al 26-lea articol, cel mai vechi este eliminat de pe listă.

Puteți utiliza istoricul clipboard-ului Windows pentru a copia imagini pe computere. Cu toate acestea, nimic de peste 4 MB nu va apărea în clipboard, așa că nu îl puteți folosi pentru a transfera fișiere mari.

După cum am menționat mai devreme, copierea datelor sensibile cu istoricul clipboard-ului a activat sincronizările prin serverele Microsoft în text simplu. Ca atare, dacă manipulați date sensibile, este întotdeauna o idee bună să activați sincronizarea manuală, astfel încât să nu riscați să vă expuneți datele.

Alte modalități de a îmbunătăți Clipboard-ul pe Windows

Dacă vrei mai mult din clipboard-ul Windows, ai noroc. Există o mulțime de manageri de clipboard terți pe care îi puteți încerca, care îl înlocuiesc pe al Windows și vin cu funcții speciale pe care nu le veți găsi în clipboardul nativ.

Dacă doriți să luați problema în propriile mâini, puteți extinde clipboard-ul Windows cu Ditto. Acest lucru îmbunătățește clipboard-ul implicit cu funcții suplimentare, cum ar fi partajarea acestuia cu alții și efectuarea de „paste speciale”, cum ar fi lipirea fără majuscule.

Indiferent de alegerea ta, nu trebuie să fii blocat cu funcțiile de bază Ctrl + C și Ctrl + V. Istoricul clipboard-ului Windows vă permite să vă amintiți elementele anterioare, să le sincronizați pe toate dispozitivele Windows și să salvați fragmente în timpul închiderilor. Cel mai bine, este foarte ușor să activați și să vă obișnuiți.